Момчето си отива: Борисов подава оставка на кабинета!

Мотивът да си тръгне – резултатите от президентските избори
Обновена: 13 ное 2016 21:46 | 13 ное 2016 21:24,
834
Момчето си отива: Борисов подава оставка на кабинета!
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов обяви, че подава оставката на правителството. Той ще я внесе в парламента в първия му работен ден.

Мотивът на Борисов да си тръгне са резултатите от президентските избори, които според него са показали, че управляващите нямат мнозинство в парламента.

"След като подадем оставка, президентът ще ни даде отново мандата да съставим кабинет. Ние ще го върнем и той ще отиде при БСП", разясни процедурата Борисов.

Според него това било шанс новото мнозинство в парламента да управлява без избори. А то, според Борисов, е формирано от БСП, ДПС и ДСБ. ГЕРБ и останалата част от РБ нямало как да формират мнозинство.

Борисов призова Плевнелиев да поиска от БСП имената на министрите, които да станат част от служебното правителство, защото социалистите сега имали доверието на гражданите.

Премиерът обяви и че партията му е за свикване на Велико Народно събрание, което да промени избирателната система както е поискал народа с участието си в референдума.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че е за мажоритарно гласуване, 0 лева държавна субсидия и намаляване на броя на депутатите на 120.

В началото на изявлението си Борисов честити победата на новия президент Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

"Поздравявам колегите от ДПС, които положиха огромни усилия да спечели Румен Радев", каза още лидерът на ГЕРБ.

"Проблемът за загубата си е наш. Вината си е изцяло наша", каза още Бойко Борисов. Той отново обясни, че оставя държавата в много добро състояние.

За втори път Бойко Борисов подава оставка. На 20 февруари 2013 г. той се отказа от властта заради протестите на "Орлов мост".

"Ние имаме достойнство, чест. Властта ни я е дал народът, днес му я връщаме", заяви тогава Борисов и допълни, че не желае кръв по улиците.

"Не мога да гледам окървавен Орлов мост. Всяка капчица кръв за нас е петно. Аз не мога да гледам парламент, ограден с ограда. Нито ни е цел властта, нито ни е изгода, ако трябва да се пазим от народа", заяви Борисов през 2013 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


834
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
609
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов подава оставка на кабинета!Олеле просто нямам думи, как вие добрият материал от ГРОБ ще ни липсвате на нас лошият мат'рял българите. Подавай оставка и марш вън от България. На никой няма да му липсваш, заедно с кабинета си.
608
6
 
10
 
! Отговори
хоризонт преди 7 години
Май 59 и нещо % от хората изобщо не знаят къде се намират !
607
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Aide puskai kokala boiko milioner si usa te 4aka moje i merkal ds te prebere no v banki schte si po4iva6 gotva4kata schte te gleda i dr slugi milionerite ot gerb blagodariga li ti mutrite milioneri i te gladuvaha sa radev ot vsi4ki partii gladuvaha sa gen radev ima i hubava jena usoehi gen radev dostoen balgarin smel maj s stoika i um bravo
606
5
 
13
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Благодаря на умните мислещи гласоподаватели и на божията милост че махнаха разлагащите се политически трупве от управлението на страната.
605
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига споявайте Радев с ДПС. Той щеше да спечели и без ДПС. Борисов може да се сърди само на себе си. Радев спечели подкрепата и на 20 на сто от ГЕРБерите. Щом самите гербери напускат кораба....какво да говорим. Началото на края на ГЕРБ вече е факт. На българите им писна от този "Тъпоумен интригант сървайвър"
604
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евала, цяла седмица празници - първо Тръмп а сега Радев.
603
6
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
До Толкова е просто 748Не бъдете наивен! БСП, ГЕРБ, ДПС, АБВ са все производни на БКП и са интегрирани с БКП-ДС мутро олигархията, умишлено са планирани да запълнят целия политически спектър. Който и да е от тях да "загуби" изборите, олигархията винаги печели, а народът губи!
602
5
 
20
 
! Отговори
Гого преди 7 години
Паника , хората масово си чистят снимките във феисбук с Бойко Борисов.
601
4
 
13
 
! Отговори
до 760 преди 7 години
Какво ДПС те гони бе ?. Рано сте прекалил с дрогата, сигурно така е модерно по евроатлантически ?.
600
4
 
24
 
! Отговори
Този е преди 7 години
МУТРА . С мутренско поведение мутренски похвати заобиколен от нагли и алчни калинки .
599
1
 
25
 
! Отговори
и пак страх и паника преди 7 години
Е,и какво като си отва-нали е демократ или като Т.Живков-вечен да е?Светът няма да свърши.Магистрали-добре, но като пререже лентата започва ремонтът им?! На всяка манджа е мерудия-това управление ли е или вижте ме кой съм.Веселите лафове вече не минават.Радев не знаел работата на президента-а досегашният като знаеше какво направи-нищо.Резилът започна още с оневиняването на Цветанов
598
1
 
12
 
! Отговори
а защо? преди 7 години
Щял да чака анализатори да му кажат защо бил такъв резултата!?!? Нека му спестим чакането и хонорарите на анализаторите - заради куция кандидат и защото съсипа референдума - затова получи тези резултати. Ако кандидата беше по-представителен и ако не беше замел референдума под килима чрез медийно затъмнение, орязване на половината въпроси, изборни машинации и броене по нашенски, а беше казал още преди няколко месеца, че ще реализира и 6-те въпроса както са си, без корекции, сега щеше да е друго.
597
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, да ви е честито ДПС_то на власт.*** народ-слаба държава,поговорката,която днес се оправда.Сега ще падне голямото разграбване.
596
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом си отива да издигнат кмета на Бургас за председател на Герб за да тръгне тази партия по нормален път и да придобие човешко лице.
595
2
 
14
 
! Отговори
антиседераст преди 7 години
...*** си ти , аз нема да заплача и сълзи няма да роня....
594
0
 
14
 
! Отговори
p преди 7 години
Българи четете Алеко Константинов - "Бай *** и опозицията ....."Цитирам ред от този разказ - "Ти вчера, казва се, докопа кокала, а бачо ти от девет години насам го е заглозгал и няманиет да го изпуща докрай време. Па знайш ли, момче, да ти кажа чистичката: има иза тебе, има и за мене. Народната да е жива."
593
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 7 години
Този политически шмекер може още бая годинки да лъже българите че може нещо и че разбира от всичко.
592
1
 
26
 
! Отговори
Край преди 7 години
наглеца не си отива. Поне не така лесно. Наглеца не го ли изхвърлиш с шутове - винаги се връща и е готово да ди налива акъл от телевизора.
591
2
 
20
 
! Отговори
ббб преди 7 години
И никота повече да не се връщат!
590
1
 
22
 
! Отговори
суверен преди 7 години
Не мога да не благодаря на цялото правителство че си отива. Специално трябва да отбележа Ненчо, м-р Данчо, Пепи-гготиното, Лилянка, Лукарски а на другите така и не запомних прякорите.благгодаря че си тръгвате!