Борисов & Радев – добър тандем! Но ще даде ли народът?

Ще има опит за кабинет в това НС, прогнозира Първан Симеонов
29 ное 2016 11:37,
123
Борисов & Радев – добър тандем! Но ще даде ли народът?
Снимка: архив Министерски съвет

Ако Бойко Борисов отново бъде премиер след предсрочните парламентарни избори, той би бил формирал успешен управленски тандем с президента Румен Радев, прогнозира политологът Първан Симеонов.

Според него двамата биха се сработили, защото за Борисов би било добре да има контрапункт. Политологът обаче смята, че по-големият проблем от това дали биха се сработили, е дали хората биха заложили отново на Борисов.

"Винаги е добре да има власт и в нечии други ръце, защото ако властта е само в твоите ръце, опозициите се пренасят вътре в теб, няма кой друг да е лошият", каза Симеонов. Според него Борисов знае това и си е патил от него.

Още по темата

"Не мисля, че ще има проблем със сработването с Радев. Мисля, че ще има друг", каза още политологът пред "Фокус".

Той смята, че проблемът на Борисов е, че след първата загуба неговата магическа сила и "всепобеждаващост" е изчезнала. "Не знам дали той има авторитета в обществените очи да бъде още 4-5 години министър-председател. Това е по-важният въпрос - не дали би се сработил с Радев, а дали българите биха го позволили", каза още Симеонов.

Според него Борисов трябва да си отговори на този въпрос. "Отговорът, който си даде с номинацията на Цачева, е грешен. Той каза: "Сега Цачева може да вземе поста, след пет години - аз". Оказа се, че може би и за самия него вече е късно, камо ли за Цачева", коментира Първан Симеонов.

Той обясни, че са нужни повече изследвания на нагласите на хората за по-точни прогнози. При всички положения обаче в очите на хората загубилият често продължавал да губи в очите на избирателите.

Симеонов прогнозира, че ще се направи опит за съставяне на още едно правителството в рамките на този парламент. Според него президентът щял да връчи третият мандат на Патриотичния фронт.

"Спокойното преминаване на властта от едни ръце в други е основен белег на демократична зрялост на обществата. Аз съм много сериозен противник на това да говорим за тежка политическа криза и ме е страх, че някой дори насърчава усещането за криза, за да може след това да се надява на по-добър изборен резултат", каза още Симеонов.

Той не изключи в напрежението с мигрантите някой да вижда политически ползи във връзка с националистическата вълна, която залива и България.

Според Симеонов, ако се стигне до служебен кабинет, Радев вероятно ще направи малки промени в него, когато встъпи в длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вън гербаджийските и реформаторските/демонократичните/индивиди от власта.президентска република
21
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 24президентските избори нямат нищо общо с парламентарните. Аз съм гласувал за Радев но по смъртно няма да галсувам за БСП.
20
2
 
16
 
! Отговори
Трайко преди 7 години
Стига въртене на десетина платени клакьори на статуквото!Не злоупотребявайте с търпанието на народа!Кризата е сериозна и тежка!Не е имало такова тежко изпитание за народа и държавата!*** се търпяха при по-нормални условия не сега!А този Парван,по добре да си оскубе брадата!
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези го удариха на блянове и мечти! Изборът на единия изключва присъствието на другия! Доказано с огромна разлика в процентите на изборите. Ако не са го разбрали, толкова по-зле! Значи се въртят в грешната посока.
18
3
 
20
 
! Отговори
:) преди 7 години
Куцо и сакато се пише "политолог" и плямпа по ТВ-тата. А за Тиквата и Радев е ясно, че няма да се разбират. Ще се сработят, колкото се сработиха като Премиер и Началник на ВВС. Този *** зарлем вкара Радев в политиката. На човекът просто му писна да се подиграват с българските летци и цялата ни армия.
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1 каквито чорапи носи другарката ***!
16
3
 
21
 
! Отговори
Радев преди 7 години
Нали лично Кратуната между двата тура заяви, че нямало как да работи с Радев? А и не смятам, че българския народ е чак толкова ***, че да го избере за трети път.
15
7
 
21
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 7 години
СТРАНДЖА, абе какво пушиш, бе човек? Или друсаш с гъби? Бойко Методиев Борисов е пътник. Трябва да черпи, ако му се размине разследването и затвора. Още ли не си го разбрал това?
14
2
 
6
 
! Отговори
криста преди 7 години
Пепел ти на езика, Първане!
13
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Някой вярва ли,че може да се сработи някой с Борисов-особено човек със собствено мнение.С Борисов може да се сработи някой без мнение,без достойнство и без спекули.Вижте кабинета му е пълен с жени ,някой задава ли си въпроса,особено тези "социолози" защо е така.Силен човек до Борисов не може да вирее - ще го осмива,ще го окарикатурява,ще го компрометира само както той си може.И понеже този човек е с достойнство и не е лицемер и не е на нивото на Борисов ще си мълчи и ще се провали .
12
4
 
22
 
! Отговори
кака ви преди 7 години
Е, не спряха да ни натрапват ББ. Толкова ли беше неясно какво казаха хората с избора си на Радев ? Не се подигравайте с интелигентността на българина !
11
4
 
21
 
! Отговори
Пророк преди 7 години
Боко никога няма да е Премиер на България. Следващият премиер ще е жена и ще бъде премиер 2 мандата. ГЕРБ ще последва пътя на НДСВ.
10
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-9,в селото където живее бащата на балевски,с.Зараево,българомохамеданите го хранят с паничка ядене,понеже ''големия ''политик не е идвал да го вижда.
9
0
 
10
 
! Отговори
е-ех-ххх преди 7 години
До няма оправияПроба, инженер Ганев, проба! Опипване на почвата. Кой друг да го направи освен традиционните продавачи на заблуди. Затова им пащат стотици хиляди от вашите данъци. В-Е-рвайте фанатички бабишкери и изкуфели дядки, вЕрвайте, и живейте с 8 лв. на ден, в т.ч. за топло, светло, водичка, транспорт, данъци (а там и по 20 % ДДС, които , вие, неграмотници, не знаете, че ви го вземат всеки ден, с всяка покупа -хляб, кофичка кисело мляко, лекарство за кръвно и инсулт...) Дураци!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опази Боже от тази комбинация. Амин!
7
0
 
14
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-4 а любимия ти,като е бил пожарникар,чорапите му какви са били,оранжеви или зелени.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какви "патриоти"?нали симеонов идва в търговище,хората му се оплакваха за джамиите,искаха помощ,той каза-ами идете в общината и се оплачете от шума..все му е тая,патриот бил,ами като си патриот направи нещо..
5
7
 
27
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Радев е мъжкар,никога Радев няма да се оплете в лъжите на лицето от банкя,два милиона гласувахме за РАДЕВ.
4
5
 
33
 
! Отговори
Радев е мъжкар преди 7 години
Той едва чака да встъпи в длъжност и да изрита Тиквата. Същото очакваме и ние които гласувахме за Радев.
3
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тая държава зеленочорапковците ли са най-умните?