Борисов & Радев – добър тандем! Но ще даде ли народът?

Ще има опит за кабинет в това НС, прогнозира Първан Симеонов
29 ное 2016 11:37,
123
Борисов & Радев – добър тандем! Но ще даде ли народът?
Снимка: архив Министерски съвет

Ако Бойко Борисов отново бъде премиер след предсрочните парламентарни избори, той би бил формирал успешен управленски тандем с президента Румен Радев, прогнозира политологът Първан Симеонов.

Според него двамата биха се сработили, защото за Борисов би било добре да има контрапункт. Политологът обаче смята, че по-големият проблем от това дали биха се сработили, е дали хората биха заложили отново на Борисов.

"Винаги е добре да има власт и в нечии други ръце, защото ако властта е само в твоите ръце, опозициите се пренасят вътре в теб, няма кой друг да е лошият", каза Симеонов. Според него Борисов знае това и си е патил от него.

Още по темата

"Не мисля, че ще има проблем със сработването с Радев. Мисля, че ще има друг", каза още политологът пред "Фокус".

Той смята, че проблемът на Борисов е, че след първата загуба неговата магическа сила и "всепобеждаващост" е изчезнала. "Не знам дали той има авторитета в обществените очи да бъде още 4-5 години министър-председател. Това е по-важният въпрос - не дали би се сработил с Радев, а дали българите биха го позволили", каза още Симеонов.

Според него Борисов трябва да си отговори на този въпрос. "Отговорът, който си даде с номинацията на Цачева, е грешен. Той каза: "Сега Цачева може да вземе поста, след пет години - аз". Оказа се, че може би и за самия него вече е късно, камо ли за Цачева", коментира Първан Симеонов.

Той обясни, че са нужни повече изследвания на нагласите на хората за по-точни прогнози. При всички положения обаче в очите на хората загубилият често продължавал да губи в очите на избирателите.

Симеонов прогнозира, че ще се направи опит за съставяне на още едно правителството в рамките на този парламент. Според него президентът щял да връчи третият мандат на Патриотичния фронт.

"Спокойното преминаване на властта от едни ръце в други е основен белег на демократична зрялост на обществата. Аз съм много сериозен противник на това да говорим за тежка политическа криза и ме е страх, че някой дори насърчава усещането за криза, за да може след това да се надява на по-добър изборен резултат", каза още Симеонов.

Той не изключи в напрежението с мигрантите някой да вижда политически ползи във връзка с националистическата вълна, която залива и България.

Според Симеонов, ако се стигне до служебен кабинет, Радев вероятно ще направи малки промени в него, когато встъпи в длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
8
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Айдеее ! Сондирането на народеца започна ,а он вика ..хип,хип, ура... Нема нужда от повече дженерали !
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожарникарят си е чист ***. Въздух без налягане. Много страхлив и много ограничен, но за сметка на това нагъл до безцеремонност. Трети мандат за него през усукан макарон.
40
2
 
18
 
! Отговори
Пабло Ескобар преди 7 години
Простия народ бива управляван лесно. А неналичието на народ, а мързелива, необразована, пълна с претенции и омраза група от хора се управлява още по- лесно.
39
8
 
5
 
! Отговори
ист преди 7 години
до анонимнитеИзмислете си име или число по което да ви разпознаваме.Ако мислите че сте анонимни, много се заблуждавате.По регистрацията в интернет ви знаят и кръвната група.
38
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените каскети трябва да разберат, че много от гласовете които получи Радев бяха от ГЕРБ, и на парламентарните избори тези хора пак ще гласуват за ГЕРБ.
37
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ако Бойко Борисов отново бъде премиер след предсрочните парламентарни избори,"Ако? А кой друг? Не че ми много симпатичен, но кой друг?
36
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе защо нито един кабинет без подкрепата на ДПС не може да си изкара поне един цял мандат?
35
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ще даде ли курнели?
34
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 39да ама не, аз гласувах за радев но на парламентарни когато реално има значение винаги гласувам за герб. радев е просто за лице да ходи да пие коктейли и да дига наздравица на нова година.
33
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберските трътки, трябва да разберат че всеки глас за Радев против герб! И да не се надяват на власт повече!
32
6
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Кой, освен Странджата, иска Борисов отново да е премиер ?---------------------------------------------------------------------------Аз искам да е премиер в затвора.
31
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
червените шматки трябва да разберат нещо... глас за Радев не е глас за БСП. Набийте си го в празните глави.
30
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой, освен Странджата, иска Борисов отново да е премиер ?
29
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
аз мисля че ако борисов пак е премиер ще има скандали от сутрин до вечер тои не есвикнал да се сьобразява с никои така че ген радев ще говори едно борисов другоа вьншният министьр трето смятам че е по добре борисов да не е премиер за да имамир в така наречената дьржава бьлгария
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 26Доста общо имат. Точно затова ББ си подаде оставката. Той иска да е самодържец, а при наличието на Радев, това е невъзможно! Още повече, че пълно мнозинство на ГЕРБ няма как да се случи, а всички мостове с останалите партии са счупени.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го духа народът.По-пркажена купчина от човешки отпадъци няма.
26
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 29нинова е противна дърта фльорца която се е взела много на сериозно.
25
5
 
7
 
! Отговори
АНТИ преди 7 години
Кукловодите дърпащи конците, ни пробутаха Борисов за спасител, а имат и резервен план,разбира се.Колко нови спасители ще дойдат, вие само може да гадаете.ВАЖНО е джобовете на евреите да са още по-пълни.
24
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 7 години
До Анонимен-22,каквито носи, и другаря ти борисов, ЧЕРВЕНИ.
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Следващият премиер щял да бъде жена! - КОЯ е тази жена която е достойна за премиер ?Корнелия Нинова или може би Ирена Кръстева ?