След оставката на Борисов: Мерак за служебен кабинет и бързи избори

21% от читателите на Dnes.bg обаче са твърди: Избори само след приет мажоритарен вот
25 ное 2016 18:00, Красимир Ангелов
22
След оставката на Борисов: Мерак за служебен кабинет и бързи избори
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Измина повече от седмица от решението на Народното събрание да приеме оставката на кабинета на Бойко Борисов. След решението президентът Росен Плевнелиев започна веднага консултации с парламентарно представените сили, а във вторник събира Консултативния съвет за национална сигурност. Да вземе участие е поканен и избраният за президент Румен Радев.

Още по темата

Заседанието ще започне от от 10:00 часа на "Дондуков" 2 и е на тема "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза".

"Целта на КСНС е само една – как да намерим решение за запазване на политическата и парламентарна стабилност в държавата", заяви президентът Росен Плевнелиев миналата седмица, след като страната попадна във вихъра на политическа криза.

На този етап нов кабинет в рамките на 43-тото Народно събрание изглежда трудно осъществим, след като единствено Патриотичният фронт изрази намерение да се опита да направи правителство. Какво обаче ще се случи предстои да видим.

В разгара на политическата криза екипът на Dnes.bg попита своите читатели: Кое е най-правилното решение след оставката на кабинета "Борисов" 2? В традиционната ни анкета участие взеха 2006 души.

Почти всеки втори анкетиран (46%) е на мнение, че трябва възможно най-скоро да бъде назначен служебен кабинет и когато Конституцията позволява да има предсрочни избори.

За други 15% от анкетираните пък е най-добре да се направи ново правителство в рамките на този парламент, което да изкара мандата до следващите редовни парламентарни избори.

За 13 на сто от нашите читатели е удачен вариант да има коалиционно правителство с ясни задачи и ясен срок от няколко месеца, а изборите да бъдат напролет.

5% пък имат пълно доверие на президента Росен Плевнелиев и неговия наследник Румен Радев и са убедени, че те ще сторят най-доброто за държавата.

За всеки пети пък – 21%, избори трябва да има чак тогава, когато бъде приет мажоритарният вот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До не ги искам - Едва ли имаш възможност за избор , нали всяка власт е от ......... . А този принцип се е появил тогава , когато по ресторантите и кръчмите всеки четвъртък е имало задължително картофено меню .
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политическите партии бързат , обяснимо защо , но народът не бърза . В Библията за небесните работи пише - Да нямаш друг Бог освен Мене - Реки от кръв са се проляли . В Библията за Земните работи пише - Да нямаш друг Чорбаджия освен Народа . А Народът не бърза , защото все още не е откраднал от Съдбата онова , което е очаквал . Кой ли толкова се е разбързал ?
11
0
 
5
 
! Отговори
не ги искам преди 7 години
Благоденствието на нацията е в зависимост от производителността на народа.БСП не произвежда. Те са на принципа: "От всекиго според възможностите - всекиму според потребностите". или с други думи: "Дайте да дадете!"Мен не ме е страх, аз мога да работя, мога и да броя мухите. Просто тяхното присъствие губи моето време. В края на краищата живеем средно 70-80 години.
10
0
 
2
 
! Отговори
КНСБ преди 7 години
Абе господа,абе другари,не ви ли стана ясно,че вече се работи по системата : Дай там да изберем едни.за които не е важно какво могат,а ДА СА НАШИ ХОРА,еййййй! Това е днес най-важното - ДА СА НАШИ ХОРА! Другото,кхе,другото къде с лъжи,къде с уйдур ми,къде с компромати,къде с лъже демонстрации,къде с рушвети и подкупи,къде с намесата на вълците в *** кожи все ще бъде натъкмена така,че да се вдига шум,че нещо се прави,ами! То ,оправия няма да има ,но и ПАРТИИ ДА НЯМА ще е най-добре!
9
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Настоящият президент спазва всички изисквания на конституцията.В заглавието се прокрадва двусмислие.
8
2
 
6
 
! Отговори
Оооууу преди 7 години
Хайде Слави Трифонов да стане Министър председател с министри от оркестъра му .
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко е по - правилата на Демокрацията , за каква криза става въпрос . Вероятно трябва 100 пъти да се повтори , че криза няма , за да се приеме реалността такава каквато е .
6
1
 
5
 
! Отговори
така е политиката ни преди 7 години
До смЕхКойто плаща,той поръчва музиката.
5
2
 
13
 
! Отговори
ЮДА ИСКАРИОТСКИ преди 7 години
България е твърде малка и се смалява за съжаление .... Не трябва да има толкова хрантутници и дерибей ! Да помислим за смяна , за президентска република , а ????? Президента ще си го избираме мажоритарно , той ще назначава правителство и ще носи отговорност .Тогава ще си имаме един " виновник " , ще можем да го контролираме и сваляме по-лесно !
4
2
 
9
 
! Отговори
Мадархерц преди 7 години
Абе г-н президент, я едно служебно военно полужениице така набързо за коледа да си отдъхнем от тъпите политици и да се почустваме малко по сигурни с тежко въоръжени патрули по улиците!
3
2
 
14
 
! Отговори
голю босев преди 7 години
Аз Голю Босев трябва да съставя новото правителство. Като мене са 2 милиона българи,и аз съм техен естествен премиер. Плевнелиев нарочно ме изолира от консултациите, защото зняе че ако стана премиер, всички политици ще обезкостя, и ще станат голи и боси като мене.
2
5
 
16
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Какви 21% ви тресат мажоритарния вот ще бетонира до живот в депутатника велможите по регионите там хората не смеят и гък да кажат без разрешение .
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опитват се да останат на гребена на вълната ноооооо това е калкулирано и ще им приседне

Спонсорирани публикации