Децата на демокрацията! За какво гласуват? Вярват ли на политиците?

Дванадесетокласници от столично училище пред Bulgaria ON AIR
26 мар 2017 12:15, Анисия Иванова
36

Част от дванадесетокласниците, навършили пълнолетие, днес ще могат да упражнят правото си на глас. Дни преди изборите, екипът на Bulgaria ON AIR се срещна с възпитаниците на Втора английска гимназия в столицата.

За какво гласуват младите и вярват ли на обещанията на политиците? Вижте във видеото!

Всичко, което трябва да знаете за изборите – на Facebook страницата на Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Въобще не източваха, само 3 пъти фалирахме. Стига лъгахте!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСССР не са източвали нищо от нас, ами наливаха. Тогава в България и източна Европа живееха по добре отколкото в СССР. А сега когато сме в ЕС как живеят българите в сравнение с Германия?
16
1
 
5
 
! Отговори
Самоил преди 7 години
Децата на демокрацията нямат бъдеще в България.България се превърна от свята родина в територия, която вирее само мафията.В България не същества правов ред, не се спазват законите, мафията (държавата), работодателите и престъпниците мамят народа. Ограбват го всеки ден.Децата на демокрацията са граждани на Европа и много лесно заминават да живеят в Западна Европа. Те разбират, че в България нямат бъдеще заради мафията, която разрушава държавата.А политически партии днес са коренът на мафията.
15
1
 
4
 
! Отговори
Един стар човек преди 7 години
До Един млад човекЕвала и успех! Цял живот се борих с червения фашизъм /комунизъма, но алчността е заразителна.
14
1
 
3
 
! Отговори
Аз вярвам в младите преди 7 години
Колкото и да им е мъчно на ***, България се развива.Младото поколение вече е информирано и въпреки лъжите може само да избира своя път. Така че някои ще успеят, други ще прокълнат тези които са ги излъгали.Сега имат избор . . .
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да вдигнеш държавата на крак, не се използват епитети, а знание, жизнен опит, и...приемственост! Нищо не започва на гола поляна, та и "младите" докато се усетят, минават в ролята на неудачниците старци. Ако старостта можеше, а младостта знаеше....Време е да се спре с пещерния антикомунизъм и проблемите да не се замазват, а да се погледнат в очите! На крива ракета, все нещо й пречи!
12
4
 
8
 
! Отговори
Един млад човек преди 7 години
Дърти комунисти, кръв пи..аето, че младото поколение иска да живее нормално! Вашето време мина, време е ние младите да вдигнем държавата на крака. Вие нямате място в България!
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е загубеното поколение, поколението, което се връща назад, към първичните инстинкти на малкия мозък. То няма идеали, не се интересува от нищо и никого, "възпитано" като консуматор от учебниците да различава различните биг магове и кой празник е "ромски" и кой анадолски.
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, как очаквате тези деца (и обществото ни като цяло) да имат представа за какво гласуват на избори и референдуми, ако например не могат да разграничат мажоритарната от пропорционална изборна система, плосък от прогресивен данък, т.н. Ако искаме хората да взимат информиран избор, е нужно политическо образование в училищата (не това от преди 90-та година).
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
60 % са извънбрани.
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И те не знаят за какво гласуват.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Децата на демо.ник.урцията гласуват така както гласуват родителите им. Има много примери които съм видял. Децата са същите каквито са родителите им. Вкъщи децата се възпитават в духа на това което мислят и искат родителите. Сутринта 5 семейства с такива пораснали деца тръгнаха да гласуват и по пътя към урните майките им даваха наставления кой номер в бюлетината отбележат. Така че не очаквайте някаква съществена промяна в мисленето на младите. За които гласува мама и тате за тези ще гласувам и аз
6
3
 
14
 
! Отговори
Куна преди 7 години
И знаете ли к'во - на децата на демокрацията изобщо не им дреме...от нищо...!!!
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 3Аре стига бееее.... Аз само не разбрах как при толкова инженери, химици, доктори и т.н. бяхме най-калпавата държава от която всички искаха да избягат.Иначе за едно си прав и СССР и ЕС и всяка друга империя източва ресурсите от периферията към центъра. Само че, в СССР те пращаха в сибир ако имаш различно мнение от това на императора, а в ЕС можеш да си вдигнеш шапката и да отидеш да живееш където искаш.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, младите въобще не мислят да си губят времето с т*паци :D
3
3
 
26
 
! Отговори
Бен Гън преди 7 години
На този безкраен маскарад му казвате демокрация? И вашата не е лесна ...
2
5
 
2
 
! Отговори
Dalabym cidala преди 7 години
S pozitivni programi v post box adres - napisani iasno i tochno... ima stastlivi izbori...
1
1
 
35
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Децата на кое?!