Проф. Константинов за Местан: Който нарича България "фашистка", ще страда!

Експертът коментира искането на лидера за касирането на изборите
29 мар 2017 10:52,
147

"Председателят на ДОСТ Лютви Местан нарече България "фашистка държава". Тъй като това очевидно не е вярно, аз се надявам той да получи съответното наказание. Който нарича моята държава "фашистка", ще има много да страда и аз му го гарантирам". Това каза изборният експерт проф. Михаил Константинов в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR по отношение на вчерашното обвинение на Местан към него.
Още по темата

Председателят на ДОСТ обяви, че ще заведе дело срещу Константинов заради изказване, че са налети милиони в определени общини по време на изборите, а партията му е купувала гласове "за 100 евро глас".

"Винаги ми е интересно как хора с антибългарско поведение си позволяват подобни действия", коментира проф. Константинов.

Лютви Местан вчера поиска и касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот. Партията не признава вота, защото бил проведен в условия на тотално нарушаване на изборните права заради блокадата на границата на Обединените патриоти, които спираха изселническите автобусите от Турция.

"Българската изборна администрация си свърши перфектно работата. Преброителите на вота, които имам честта да представлявам, също си свършиха перфектно работата. Изглежда тази перфектност подразни някои хора, които няма за какво да се хванат", посочи проф. Константинов.

Социологът Кольо Колев и проф. Михаил Константинов обсъдиха и позицията на Валери Симеонов, че "Обединени патриоти" искат правителство от ГЕРБ, БСП и тяхното присъствие. Според Колев това е добър ход, изглежда добре за масата хора, но е доста трудно да стане. А проф. Константинов поясни, че ако големите партии се разберат, автоматически отиват на 175 мандата и не им трябва още някой, с който да делят. Той е на мнение, че на този етап няма да има голяма коалиция.

Валери Симеонов също влезе в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. По отношение на предложението им за коалиция, той каза, че чакат връщането на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, информирали са и Корнелия Нинова, но за момента "няма истерични реакции".

Във връзка с това, че Лютви Местан поиска затвор за Валери Симеонов, съпредседателят на "Обединени патриоти" каза: "Нека да минат няколко от тези етапи на съдебни действия, нищо няма да стане. Нямаме никакви нарушения на закона. Митингът ни беше с уведомление, законен граждански протест".

Симеонов заяви пред Bulgaria ON AIR, че Турция се меси все по-брутално във вътрешните работи на България и се обозначава една партия, която е представител на турската държава.

"Опитват се да я вкарат в политиката и добре, че я спряхме, защото тя щеше да влезе", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Треторазрядната мутра, сложена за премиер вече раздава титлите на килограм.То в България има повече професори, отколкото непрофесори.
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до македонецо.Оти допуснахте сурбите да ви се качот на главите.Со кондури доидоха, со чепици си оидоха.
62
6
 
3
 
! Отговори
Во преди 7 години
Абе ***, чуждопоклонническа ***, само в тези градове л иса великите мислители.Егати жалката мишка. Чувал съм и видял далеч повече от теб.Но за съжаление някой неща не са узрели в манерката ти.Пии си кока-колата и не ръси небивалици. И заради такива като теб Б-я е на това дередже,***.
61
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България вече всеки е професор. Ама какво е завършил, кой му е дал титлата няма значение. Достатъчно е Вождът да каже и посочи - ей този е професор защото го харесвам и ми лиже ... и от утре въпросният човек е професор.Божидар Димитров също не е професор, въпреки че медиите постоянно ни го пробутват за такъв. Той е само старши сътрудник, при това втора степен.Борисов също не е генерал, защото за генерал трябва да си завършил генералщабна академия, а не Доган да каже - от утре тоя е генерал.
60
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 56 интересувай се повече. Цялата европеиска част на Турция с много голям % живее и симпатизира на ЕС, НАТО. В тази част е и НАТО. Двата моста и тунела и хилядите фирми са с пари от ЕС. Милиони които са в Европа са от там. За тях Ердоган не е интересен.Другата не европейска част е много голяма и малко населена. Те подържат режима му.
59
14
 
7
 
! Отговори
до 57 преди 7 години
Тоя фъфлек с вид на квартален алкохолик ако беше наистина професор и математик нямаше да обикаля студията на Тиквено-Прасешките медии за бутилка гроздова, а щеше да е преподаветел в Бостън, Бърлкли или Станфорд, ако си чувал въобще тези имена.
58
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той ако беше професор и да решава ей такива големи уравнения нямаше да е в офис като конюшня.
57
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България на кой е дала двойно гражданство не мога да разбера.
56
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** , няма да ме разбереш . Това е огромна , пареща болка и обич към Македония , към цялата история която са преживели , нещо много силно ...Македонец съм и македонец ке си умра
55
5
 
8
 
! Отговори
Во преди 7 години
До Анонимен : Този е по-професор от теб и то с много...ако успееш да решиш 1/10 та от уравненията които той може..може и да седнеш на една маса с него. Той е професор а ти си нищо ! Има разлика.
54
8
 
13
 
! Отговори
MAD преди 7 години
НЕ ЗНАМ ПРЕДИ ПРОФЕСОРА КАКЪВ Е БИЛ НО ВИЖДАМ ЧЕ ЗАЩИТАВА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКАТА НАПАСТ А ВИЕ ВЪВ ФОРУМА ПРЕСТАНЕТЕ ДА ЗЛОСТОРИТЕ АМИ ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВО ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ БОЙКО БОРИСОВ КАТА РЕГИСТРИРА ДОСТ И КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ АКО НЕ БЯХА ПАТРИОТИТЕ ДА СПРЪТ ТУРЦИТЕ КОЙТО ВЛЯЗОХА НЕКА СЕ ПРЕМАХНЕ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО ДА МЕ ИЗВИНЯВАТ БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА но нека как да се управлява България решават тези които остават в нея. А тези като дост които разчитат на двойното гражданство са страхливци
53
3
 
9
 
! Отговори
кога? преди 7 години
Кога ГЕРБ ще бъдат денацифициран?
52
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
македонско самосъзнание е винаги наопъки и да им е гадно на всички. И винаги спълен портофел с леки пари от Москва
51
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този е професор кокото аз .......
50
3
 
14
 
! Отговори
българина преди 7 години
Защо има регистрирани етнически партии? Защо хората чиито подписи са на разрешителното не са в затвора за държавна измяна?
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С турци иле без, много ми е интересно с какво ще се промени живота на българина ?
48
2
 
19
 
! Отговори
Право преди 7 години
Разберете го, Осман Октай го каза... Това се прави отдавна за ДПС, а сега и за ДОСТ, просто му дадоха гласност медиите тази година! Автобусите са отдавна бе хора... ДОСТ и ДПС са едни и същи продажници!!!
47
2
 
1
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До Свободен българинАма коя позиция?
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 40 Ми какво да прави по цял ден. Яка пенсия, яка пара от партии? Четеси политически клюки и като гледа телевизия си посръбва от чашка с лед.
45
3
 
5
 
! Отговори
Ганьо преди 7 години
До до Бай Иван...съм със македонско самосъзнание...---------------------------------------------я дай дефиниция, какво означава да си с македонско самосъзнание?