Не си и помислям, че след изборите няма да има правителство!

Плевнелиев: Това е невъзможен сценарий, ще съсипе държавата
Обновена: 1 окт 2014 16:17 | 1 окт 2014 16:15, Камелия Цветанова
116
Не си и помислям, че след изборите няма да има правителство!
Снимка: Булфото, архив

Не вярвам и не си и помислям, че след тези избори няма да има правителство, няма да има парламент и ще ходим пак на избори. Това е невъзможен сценарий, това ще съсипе държавата, коментира в Русе президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Още по темата
Според него след тези избори нямаме друг шанс освен да имаме работещ парламент и работещо правителство.

"Призовавам към смирение, към коректност. Нека да не се изгарят всички мостове между политическите партии, защото ще трябва много бързо да се изграждат след изборите. Българският народ очаква отговорно отношение от политиците, ясни ангажименти, поети обещания, изпълнени обещания", заяви президентът.

Според него вече всички са се уморили от протести и очакват стабилност, държавническо отношение и конструктивен подход.

"Мисля, че всички политици вече си дават сметка, но след 5 октомври ще бъде кристално ясно, че политическото противопоставяне на всяка цена може да засили нашата държава така в кризата, че да не може да излезем десетки години от нея", каза още Плевнелиев.

Той призова политиците да действат по правилата и на база на демократичните принципи, да обяснят на българския народ в последните дни на тази кампания за какво са "за", какъв ангажимент поемат, какво искат да постигнат, какво ще обещаят и как смятат да го постигнат.

Плевнелиев даде пример с германската компания, когато преди година "на една зелена поляна дадоха дума".

"Една година по-късно всичко, което са казали, е изпълнено. Ето ви една държава, която има репутация, една нация, която на принципа "обещах-изпълних" е постигнала това, че целият свят ги уважава, иска да работи с тях и да купува техните продукти. Нека да се научим от тях", призова президентът.

В Русе той заедно с министъра на икономиката и енергетиката Васил Щонов участва в официална церемония по откриването на нов завод за заключващи системи за автомобили на германската компания "ВИТТЕ Аутомотив".

Според него откриването на новия завод на модерната компания е изключителен успех за Русе и региона, както и за автомобилния клъстер в България.

Той заяви, че страната ни е важен фактор в производството на автомобили - 25 000 души работят в клъстера, като числото ще се удвои, а оборотите на автомобилните фабрики в България са 1,5 млрд. лева на година.

Плевнелиев посочи още, че на всеки 10 автомобила, които се движат в Европа, осем имат компоненти, произведени в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
3
 
! Отговори
Димитър Аргиров преди 9 години
Кавалджиев, защо пак нашите земеделци ги няма никакви и на тези избори.Какво правите там долу . Нали помниш какво ни говореше ГМ-то, а тя каква излезе. Помниш ли аз какво му казах тогава, а вие ме изключихте от съюза.
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам и след увеличението на тока, дали ще има Президент Републиката!!!То в България всичко е възможно, щом фалират банки при валутен борд, да видим и изритан президент от абонатите.
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
CV za rabota na Borisov po obrazec za CSZ: "Naporist,nagal,fizicheski zdrav,emocionalno-ne mnogo,pretenciozeno-parvosignalen,iziskan v maniyata si da velichee,bolezneno "Ego",i neusporima tendenciya za prinadlezhnost, neadekvatnost.Parvi sastav VSS ustanovi:"liceto e prigodno za fizicheski trud,lek-dalgosrochen rezhim,s ogled na maniakalnata depresia za vlast.Parvo otdelenie v zhenskiya zatvor v Sliven.Podhodyasht za rabotnik v "kuhnyata" ili v otdel "chistoita".Stbzhalva se v sledoprobniya peri
68
1
 
11
 
! Отговори
Герчо без тамбурата преди 9 години
Господин президент, нашият народ изгаря от желание да прочете във вестниците речта ви пред Събранието но ООН преди седмица. Наредете на редакторите да е публикуват преди изборите.Тъва ще ги вдъхнови да гласуват за демократичното бъдеще.
67
2
 
16
 
! Отговори
nexussss преди 9 години
*** Плевньо питал ли си господаря си дали ти е разрешено да мислиш?!?! А изобщо можеш ли да мислиш се чудя понякога. Щото като съм те слушал какви откровени глупости плещиш понякога започвам да се съмнявам дали има нещо в тъпата ти кратуна. И само да ти кажа веднъж за винаги: СКОРО СПОКОЙСТВИЕ И СТАБИЛНОСТ НА ТАЯ ТЕРИТОРИЯ НЯМА ДА ИМА....ПОНЕ ДОКАТО НЕ ВИ ИЗКОЛИМ ВСИЧКИТЕ, ДЕТО 25 ГОДИНИ НИ ПИЕТЕ КРЪВЧИЦАТА!!! И съвсем скоро този ден ще дойде, защото НЕгласуващите ставаме все повече....
66
2
 
14
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Не на БойКомунизма!
65
3
 
14
 
! Отговори
Магарешки трън преди 9 години
Време е президента *** да предложи на Чехьло шеф и създател на правителството да награди главния протестър *** с орден "стар планиски магарешки трън"
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АЗ ПЪК СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ НЯМА ДА ИМА СТАБИЛНО ПРАВИТЕЛСТВО. ДОКАТО НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯТ ТЕЗИ, КОИТО 25 ГОДИНИ НИ МАЧКАХА И КРАДОХА НЯМА ДА ИМА УПРАВИЯ. ВИНАГИ ПОЗНАВАМ.
63
1
 
5
 
! Отговори
KLO преди 9 години
BURATINO-PREZIDENT.GERB I TOI RAZSIPAHA DARGAVATA,NO NARODA SI GI OBICA.GLAS NARODEN--GLAD BOGI.
62
2
 
16
 
! Отговори
Тръба преди 9 години
Този ***, за часове ще увисне на някой клон. Тиквата и той ще остане без нея си. Счупени стъкла и малко пушек. Тук-там някое заглавие на Първа Страница. Арестувани работници и двама ушеви в интензивното... , но СИСТЕМАТА ще оцелее!...,още малко...преди ''Ответен ядрен удар''... ... ... ... ... ... !!!
61
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсника-*** е Бат'Бойко, сетихте се нали?
60
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо пък "невъзможен сценарий"???Нали онзи *** цяла година пречеше на парламента и правителството да работят.Като знаем колко му е акъла може пак да реши да саботира държавата
59
1
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ 999 преди 9 години
ТОЯ Е ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ АМА НАДА ЛИ,,,, КАКВОТО МУ КАЖЕ БОЙКО БОРИСОВ ВСИЧКИ ХОРА СА ГЛАСУВАЛИ ЗА БОКЕТО НЕ ЗА ТОЯ ***...
58
1
 
26
 
! Отговори
ЕСПОР преди 9 години
Плювню може ли да мисли? Абсурд! Бившият комсомолски секретар може само да следи накъде духа вятъра на Партийната повеля, която сега безмозъчната му тиква е заменила с ЕС, САЩ и НАТО. Обременен и жалък психиатричен феномен. Отвратително посмешище за съсипаната от такива като него България. "Народе????"
57
19
 
3
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Сега погледнах едно социологическо проучване. ДПС почти е настигнало по проценти БСП.И вместо Сърповете и Чуковете да си погледнат тяхната къщичка, и да кажат : абе защо се стигна до това положение, защо Станишев ни изостави и избяга в Брюксел, те вият и плюят по ГЕРБ и Президента. Овце сте си Дугари и Другарки. Станишката и Миката ви качиха на Бузлуджа , дадоха ви по две кебапчета и ви затвориха устите. Затова е редно , сега да си мълчите. Ама нали сте *** ***...............
56
0
 
3
 
! Отговори
gost преди 9 години
и мие интересно как две партии си провеждат агитациите в едно и също време и кои им е разрешил
55
2
 
3
 
! Отговори
gost преди 9 години
може ли да ми кажете какво дири партията на бареков на агитация на герб това нее ли противоконстиционно и нее ли нарушение не сам член на ни една партия *** сезирам за честни избори а това е безобразие в малките градове
54
19
 
10
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
Червените ТРОЛейбусчета пак се активираха.........
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ох мамоооо, тя щото сега хич не е съсипана...
52
2
 
5
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
До vargАз пък сериозно си мисля дали пак да не те хакна.........

Спонсорирани публикации