Какво следва, ако ГЕРБ не успее да състави кабинет?

Ако й бъде връчен, БСП ще се опита да реализира втория мандат
Обновена: 19 окт 2014 07:32 | 18 окт 2014 19:42,
217
Какво следва, ако ГЕРБ не успее да състави кабинет?
Вървим ли към нови избори? Снимка: архив, Булфото

Политологът Антоний Гълъбов изрази опасения, че сценарий с провал на първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет не може да бъде изключен към днешния момент.

“Ако стигнем до тази ситуация, аз съм убеден, че БСП ще се опита да реализира втория проучвателен мандат, ще се получи много странна коалиция, много странен съюз, който също най-вероятно няма да успее да постигне съгласие”, коментира Гълъбов в интервю за „Фокус“.

Според него, ако бъде връчен мандат на БСП, левицата на първо място “ще активизира проруската линия – АБВ и „Атака”.

“Заедно с АБВ и „Атака” БСП оформя новия руски фронт в българския парламент. Към тях е възможно да бъде присъединен Патриотичният фронт, доколкото там има политически формации, които биха потърсили сериозно взаимодействие. Ако „Атака” се окаже много неприемлив партньор, ще бъде привлечено формированието, наречено „България без цензура”. Всеки опит за подобен тип ГМО коалиция с втори проучвателен мандат ще ни приближи много сериозно към предсрочни избори. Третият проучвателен мандат вече наистина ще бъде мандат за правителство на националното спасение”, посочи политологът.

Гълъбов подчерта, че по принцип най-тежките месеци за българската политика са януари и февруари по много причини.

“Това обикновено е традиционно слаб период както за държавния бюджет, така и за управлението. Много важно е, ако следващото управление успее да премине през този период с много ясна програма, дори и ако тази програма е договорена само до следващите местни избори”, изтъкна той. 

По думите му, ако в рамките на тази една година правителство, доминирано от ГЕРБ, успее да стабилизира страната, може би това ще е най-добрият сценарий.

Според него най-негативният сценарий е, ако има нови избори още до края на тази година или през януари. Това би било наистина изключително тежка ситуация и ние бихме влезли в циклична политическа криза, изходът от която ще ни коства от 5 до 7 години, прогнозира Антоний Гълъбов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
89 преди 9 години
МНОГО САМОУБИИСТВА,ПАТЕНТ НА ГЕРБ,АСФАЛТ МОЖЕ БИ , НО МНОГО МНОГО ГЛАД .... И МНОГО БЕЗМИСЛЕНИ ПРАЗНО ДУМСТВА
140
2
 
4
 
! Отговори
of 186 преди 9 години
Стига с *** внушения!! Бойко е читав и е Държавник, а не смотано политиче!По- добре ли е да ви управляват слугите на Задкулисието с белите якички?!?
139
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги съм се чудил как може да сме такъв народ - да искаме да ни управлява един престъпник - мутра, дошъл от българския ъндърграунд! Абе вие слепи ли сте ве, ХОРААААААА?!
138
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде бе Батко ,прай го туй правителство че ми писна вече да ви слушам.
137
0
 
1
 
! Отговори
sevdalin преди 9 години
ko va i strah we?vij kvo hubavo si varvi darjavata s prezidentskite kabineti!znachi mojim i bez NS napred i drugite 500 godini.
136
4
 
5
 
! Отговори
Петракиев преди 9 години
*** народ!Да живее Русия,но ще ходим в Париж,Варадеро или на Канарите-няма да ходим в Ялта и Сочи.Ще къткат долари и евро,а не рубли.Ще карат Мерцедеси и Опели,а не Лади.Всибки сте за лудницита.
135
4
 
7
 
! Отговори
БЛЯДЬ РУБЛАДЖИЙСКА преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯА така, момчето ми, а така!! Да живее Русия!!..........Че и аз "да живя" покрай нея........Де на Варадеро, де в Париж........ А ти пиши, момчето ми. И продължавай да живееш.........в панелката..
134
7
 
12
 
! Отговори
БЛЯДЬ РУБЛАДЖИЙСКА преди 9 години
Лошо , мамка му! Рублата пада по борсите...Да вземат да ми плащат с денги от загниващия капитализъм, а???
133
10
 
9
 
! Отговори
177 преди 9 години
Като ГЕРБ неуспее да направи правителство, АТАКА ще направи и ще участва отново в ограбването на БЪЛГАРИЯ! Никой няма да бъде осъден а Волен ще осигури любовницете си до девето коляно!
132
2
 
7
 
! Отговори
Брат Му на Винету преди 9 години
СЛЕДВА НАПРЕДЪК НА ДЪРЖАВАТА ,ТОВА ГО ЗНАЕ ВСЯКО ДЕТЕ
131
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ГЕРБ неуспее да направи правителство, АТАКА ще направи и всички участвали в ограбването на БЪЛГАРИЯ ще бъдат осъдени на доживотна присъда и тяхното имущество до 9 коляно ще бъде конфискувано в полза на държавата.
130
10
 
9
 
! Отговори
БЛЯДЬ РУБЛАДЖИЙСКА преди 9 години
Долу ГЕРБ!! Само БСП и ДПС!! И моето златно пръстче, разбира се!!! Ой, милото ми то, по 10 милиончета на месец ми носеше!
129
3
 
1
 
! Отговори
dreme mi. преди 9 години
sledva grajdanska voina ,koeto shte e dobre tai kato niama kvo da gybia .i ne mi pyka.
128
14
 
15
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 9 години
НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА НА ГЕРБ - ДА ЕЛИМИНИРАТ ВСИЧКИ ПАРТИИ И ТЕ САМИ ДА СИ КРАДАТ КАКТО И ПО-РАНО КОГАТО БЯХА НА ВЛАСТ И МИЗЕРИЯТА ДА ПРОДЪЛЖАВА - БЕЗ ВДИГАНЕ НА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ НАРОДА ДА УМИРА - ТРЯБВА ВСИЧКИ ЗАЕДНО С АТАКА ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА ИЗХВЪРЛЯТ ТОЗИ *** БОИКО ОТ ВЛАСТА И ДА ИЗГОНИМ КОЛОНИЗАТОРИТЕ И ДА СИ ПЛАЩАМЕ НОРМАЛНИ СМЕТКИ ЗА ТОК И ТОГАВА НАРОДА НЯМА ДА НЕГОДУВА. КРАИНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ВЛАСТА БОИКО И МЕСТАН И ДА НЯМА ПОВЕЧЕ СТАЧКИ - В ПРОТИВЕН СЛУЧАИ ПАК ЩЕ ИМА БУНТОВЕ
127
16
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Българския народ в никакъв случай не е ***! За това избира този който НЕ ГО ЛЪЖЕ и НЕ ГО КРАДЕ и БАЛАМОСВА! Партиите са поставени много точно на местата си по тези критерии!!!!! АТАКА за това са там, защото ЛЪЖАТ, КРАДАТ и най - вече БАЛАМОСВАТ народа! Друго е когато си построил нещо, което остава за поколенията, както направи това ГЕРБ!
126
3
 
11
 
! Отговори
Граовец преди 9 години
В психиатрията има едни ризи със дълги ръкави. Трябва да се ползват докато не е късно, защото стомната като се счупи файда няма.
125
8
 
24
 
! Отговори
до 161 Ани преди 9 години
Кой е българин и кой не е незнам, но виждам кой ходи на инструкции в щатите и прави всичко каквото му кажат от брюксел но не в полза за България. Между другото *** са антибългари и антиславяни. Те винаги са правели атлантически и в момента продължават. От дясно са събрани най големите продажници и некадърници, мошенници готови да продадат и собствената си майка само да се харесат на евроатлантическите си господари.
124
15
 
29
 
! Отговори
Следва... преди 9 години
Изхвърляне на МУТРАТА от власт и че няма да има БОСТАН
123
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АниЗа Бойко може да се поспори дали е българин и дали не е продажник. Държанието му говори за друго.
122
12
 
24
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Ако ГЕРБ не успее да направи кабинет, за пореден път между другото, има ред за даване на мандати. И ако не става, нови избори, с плачевни за ГЕРБ резултати. Ето това следва!! И най-веротяно точно това ще последва, обаче при нови избори процентите за малките партии ще нарастнат,

Спонсорирани публикации