Българите в Чехия ще могат да гласуват

Това ще става в посолството ни в Прага
30 яну 2021 17:30, Красимир Ангелов
13
Българите в Чехия ще могат да гласуват
Снимка: БГНЕС

На предстоящите парламентарни избори на 4 април българските граждани в Чехия ще могат да гласуват в посолството ни в Прага, съобщават от Външно министерство.

Те са били уведомени с нота от Министерството на външните работи на Чешката република, които дават съгласие за провеждането на вота единствено на територията на дипломатическите и консулски представителства.

На посолството ни в Прага е дадена възможност за откриване на избирателна секция, която следва да се намира на негова територия.

Чешката страна добавя, че "с оглед на непредвидимото развитие на ситуацията, свързана с Covid-19, провеждането на изборите ще бъде възможно при условие, че ще бъдат спазени епидемиологичните мерки, в сила към датата на изборите", съобщават още от МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То в Чехия все нали ромове бачкат...Еди познат работи в завод в Чехия точно 6 дни ,напусна че квартирата в която беше от завода живееха още 3 Рома )
10
1
 
3
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Наистина е странно защо държава по държава ги обявявате??
9
3
 
2
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Ето какво е Демокрацията: Народът си вярва че има броене на гласовете, и разсъждава по политически въпроси.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо българи по света, които не са на държавно назначение или по държавна служба в съответните държави трябва да гласуват. Който е отишъл в странство да си гласува там в съотвената държава. Какво от майната си ще ми казва какво да става тука. Това е абсолютно несправедливо, примерно някой си от Нова Зеландия(отишъл по собствено желание) да гласува и да дава мнение кой да управлява тука.
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотно, но защо така говорят държава по държава. Не е ли нормално да може навсякъде където има посолства да може да се гласува? Или смятате драги гербави !!! да нарушавате правата на българите в чужбина? А за датата... прекрасна е, защото тогава е празник и който работи ще има възможност свободно да отиде да гласува дори да е далеч, без да се притеснява, че на другия ден е на работа. Това герберугите не можете да го преживеете нали?
6
5
 
7
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Ура! 23-те българи в Чехия ще могат да гласуват! Разбира се, останалите близо 3 млн. няма да имат този шанс! Няма как инак. Некадърната, безочлива мафия, която ги прокуди, няма да позволи те да гласуват)!
5
0
 
3
 
! Отговори
11 преди 3 години
Как така в Чехия ще могат да гласуват ?? Не мога да повярвам !
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
To ma nezaujma...hod'te do rity
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нова, голяма победа на българската демокрция...
2
7
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Както виждате, и католическа Чехия не намира никаква връзка между техния Великден и нашите избори! Само някои в България се "загрижили" за спокойствието на католиците!
1
2
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Една хубава новина. Очакваме още.