МВнР кани международни наблюдатели на изборите

Покани има към ОССЕ , ПАСЕ, ПАЧИС
35
МВнР кани международни наблюдатели на изборите
Снимка:МВнР

Министерството на външните работи от името на вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 4 април 2021 г. избори за народни представители, съобщиха от пресцентъра на ресорното министерство.

Постоянното ни представителство във Виена изпрати вербални ноти с покани до държавите участнички в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), Бюрото за демократични институции и права на човека и Парламентарната асамблея на ОССЕ.

Съгласно съществуващата практика, поканата беше оповестена и на заседание на Постоянния съвет на ОССЕ във Виена. Покани бяха отправени също до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) чрез Постоянното ни представителство в Страсбург и до Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) чрез Генералното ни консулство в Истанбул.

При проявено желание от тези организации МВнР ще предложи на ЦИК регистрирането на техни представители като международни наблюдатели на предстоящите избори.

Гарантирането на честни, свободни и демократични избори, съгласно най-високите международни стандарти, е приоритет за Република България в условията на извънредната кризисна ситуация породена от COVID-19.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: изборинаблюдатели
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 33Много по-добре е без наблюдатели: там не остава място за чувства. Като в Беларус и Русия.:))))))))
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя номер им е ясен на т.нар. наблюдатели и изборите ще са си нормални и честни. Но те сега се интересуват от усещането за честност на изборите...
29
1
 
1
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Звучи международно.Като се има предвид КОЙ ги кани ,КОИ са и срещу какво.По-резонно е опозиционните партии да поканят наблюдатели и да им покажат за какво иде реч.Фигуранта няма опит в политиката.Муй е от 25 г в нея и са му ясни игричките.
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта: има опасност изборите да са фалшифицирани.Бойко: каним международни наблюдатели.Фигуранта: Десо, я ела тука за малко . .......
27
3
 
3
 
! Отговори
ДАНС преди 3 години
Четете за новите разкрития за двореца на Путин. Има 16 етажен подземен бункер с вход за подводница откъм морето.
26
4
 
3
 
! Отговори
ДО 24 преди 3 години
Май Бъркаш Кирил с Делян Добрев от ГЕРБ - тогава той беше *** на 18 години и Борисов го спаси .
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашкафигуранта Борисов подгрява за менте избори
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Коментар"Той знае как стават тия работи с контрабандата!Той през югоембаргото цели влакове с гориво караше в Сърбия в комбина с колегата си Сретен Йосич!Оттогава има да делят едни пари и оня го дебне!"Kанала през 90-те години си беше на БСП. Даже мутрата Кирил Добрев го хванаха на границата със сак с 200000 долара, мутрите от тогавашната съдебна система го укриха и му върнаха парите от контрабандата.
23
0
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Трябва да се поставят Камери в Изборна Секция *осемте джуджета* , това е достатъчно .
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВМРО ЗА ДА МОЖЕ АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ ДА ВИ ПОЛИВА С МАРКУЧА КАТО ОТИДЕТЕ ДА ИСКАТЕ ЗАКОННОСТ И СВОБОДА.
21
1
 
6
 
! Отговори
Предатели преди 3 години
Тези наблюдатели ще наблюдават ли Мишката в неговата бърлога как прави уйдорма с резултата
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вуцата, Ицата, Бацата - ВИБ персоните на България!Вери импортант Баце...
19
2
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
ТРИМА НА ГЕРОИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НА ПРЕХОДА:ВУЦАТА, ИЦАТА И БАЦАТА!!!!!!
18
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
и как наблюдателите ще разберат кои е дал парите на индииците и за кого дагласуват цветанов е номер едно герб дпс другите нямат пари
17
1
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
В никакъв случай не гласувайте за "Републиканци за България" това са българи от чужбина, ще ви направят демократи и либерасти, Цецо ще ви даде на Световната банка, ще имате апартаменти с асансьор аууу.. Гласувайте за джуджето неврастеник Жамбазко - истински пърдиот, без един ден трудов стаж, с глава пълна с лозунги, защото иначе ще остане без работа...
16
3
 
4
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Той Бацата е подготвен и е нагласил бусовете с двойни дъна за фалшивите бюлетини!Той знае как стават тия работи с контрабандата!Той през югоембаргото цели влакове с гориво караше в Сърбия в комбина с колегата си Сретен Йосич!Оттогава има да делят едни пари и оня го дебне!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоМастъра на купуването вече не е с тях... Не се знае на кого ще помага.
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоЧакаме Путин и Лукашенко кога ще поканят междунароните наблюдатели от ОССЕ, ПАСЕ и ПАЧИС, когато се изправят срещу Навални и Тимошенко.Ама надали ще дочакаме.:)))))))))
13
3
 
6
 
! Отговори
Много скоро преди 3 години
Те ще дойдат и международни наблюдатели заради терор и потъпкване на Човешките права от ДАНС и МВР под ръководството на диктатора Борисов!
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СтранджатаПак ще има нещо ... че като гледам сега накъде отива, до 1 година НИЩО няма да има. За 2 години си удвоихме външния дълг. Ние не сме САЩ, че да може да си правим каквото си искаме.