Прокуратурата срещу регистрацията за вота на партията на Божков

В документите имало задраскани и поправяни ЕГН-та
Обновена: 12 фев 2021 14:24 | 12 фев 2021 14:23, Камелия Цветанова
62
Прокуратурата срещу регистрацията за вота на партията на Божков
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата протестира решението на градския съд, който допусна партия "Българско лято", близка до обвиняемия бизнесмен Васил Божков, да бъде регистрирана, предаде БТА.

Мотивите на държавното обвинение, с които делото отива във Върховния съд, са почти същите, които бяха изложени и в съдебната зала - в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена, необходима била и експертиза, която да установи дали наистина е била проведена телеконферентна връзка за учредяване на партията.

Освен това лъвът на емблемата на "Българско лято" имал прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и с емблемата на Български монетен двор.

Още по темата

На 5 февруари Софийският градски съд допусна партия "Българско лято", близка до бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков, да бъде регистрирана.

Тогава съдът прецени, че при този тип дела, когато няма насрещни доказателства от страна на държавното обвинение не е налице основание да се назначат експертизи. Като посочи, че въпросите за емблемата и истинността на ЕГН-та и имената, ще бъде решен след проверки от страна на съда

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В глутницата са такива законите един друг се изяждат.
32
3
 
16
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Естествено бандитът-каскет да е против партията на Черепа ! Той ще си търси РИТОНА и останалите неща ,продадени от Каскета и Тиквата!
31
7
 
10
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТОЕ ИМА 3 000 000 000-ВЯРВАТЕ ЛИ ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ЗБЪРКА ЕГН-ТА В ДОКЕМЕНТИТЕ?-А КАКЪВ Е ТОЗИ ЛЪВ ДЕТО ПРИЛИЧА НА ЕНЕРГИИНА НАПИТКА?-ПОГНАХА ГО ЩОТО НАПРАВИ МНОГО ПАРА С БИЛИТЧЕТАТА И ГИ Е СТРАХ ОТ ТОВА.-15 ОБВИНЕНИЯ.-НО Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО.-А ЗА НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ СИ НЕВИНЕН-ПРОСТО ДЪЛЖИШ НА ДЪРЖАВАТА.-ВАСИЛЕВ КТБ-ТО ДА ГО ДОКАРАТ И ДА КАЖЕ КАДЕ Е ПАРАТА-АМА ПАК СТРАХ-А?
30
5
 
14
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Вече стана напълно ясно това, за което се знаеше още от началото - че българската фашистка прокуратура в лицето на престъпника Гешев, е повдигнала фалшиви обвинения на г-н Васил Божков.
29
13
 
9
 
! Отговори
разлика преди 3 години
Божков никога не може да се сравнява с Навални крие се от страх да не му вземат имането.
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъвът на Божков е откраднат от зоологическата градина.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нас.ират се от страхтобива треперене ама чак пък толкованалибожков е лошия народа не избира лошиили по аналогия с гербавия комунист - избира лоши от тов ли ги е страхлъвът бил от енергийна напитка - видяхте ли да не би да е куц или пък не сресанпозор смях в залата
26
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков е българският Навални. Пречат му да води опозицията и забраняват партията му.
25
3
 
5
 
! Отговори
х-айде стига ,.. преди 3 години
До Анонимен,.. пък ти /Вие/ !Нали знаеш , че в Бг всеки 2-ри е неграмотен ?Пак добре че и толкова може !То в Бг и математиката ''обновиха'' , вече половината на 1 000 не е 500 , за едни е 200 , за други е 900 !В Бг всичко е обратно !
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За България Божков е втори Навални :) ха да видим дали Борел от ЕС ще идва да го освобождава както ходи за Навалин и ха сега да видим ЕС дали ще се застъпи за Божков ?? Сега от Русия ще има контра въпроски към БГ ....
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 25Неграмотнико- пише се милиарди!!!!!!!!!! Ама кой да ходи на училище. По-лесно е да мамино детенце и да ти дават 20 лв. да тролиш
22
2
 
11
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
Политиците са временни , а бизнесът -вечен !Къде е Станишев , така и другите ...
21
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами разрушиха един бизнес за милярди.После се чудим защо няма бг компания в списъка на Форбс.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мали мали, въженце няма достатъчно за всичките де го заслужават, прокуфци, цветановци, румби, батковци, братковци, вълци, божковци.... всичките гаргите да им късат месата от костите. големия ризет. само че сме банда страхливци и скачаме само на парцуца и безсилни победени от живота хора около нас.не народ ми....
19
4
 
28
 
! Отговори
мак преди 3 години
Този не е стока, но пък осъденият марешки все още е свободен да драпа за власт. Странни закони на територията.
18
7
 
12
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
А тиквите кога ще му вземат невзетите с тяхно съучастие данъци плюс лихвите?Крадци от един мач само че от различни отбори!Всички сме бедни заради тез крадци на едро!
17
5
 
12
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 3боШкоФФ щял да пише , ха-ха-ха !!!Те всички в началот така разправят , а после се споразумяват, туй са театри за прд нас, простолюдието, електората !!!Ня вярвайте, че някой си ще направи нещо срещу тик-воча, колко са му се заканвали и ... нищо !!!Сами трябва да се справим с политическата класа, никой няма "да ни оправи", по-скоро ще ни "оправи" !!!
16
9
 
19
 
! Отговори
ай стига БЕ преди 3 години
Този не е ли подсъдим? защо се кри в Дубай? След всичките пари, които дължи, антиките, които му конфискуваха? Може да излезе и да регистрира партия, за да има имунитет? Това нормално ли е? Направо съм в потрес!!!!!!
15
5
 
9
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Борба между две фракции на бкп или дс ... и черепа и тук-воча са престъпнициПак ние ще го отнесем ...
14
2
 
24
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Дреме ми,че ми пука за някакъв череп,дето от началото на демокрацията ми е съсипвал животът заедно с останалите лигл'овци!!Всичките са червени цар ву ли и както се вижда си напълниха дупките за по 100 лева!!Не занесоха нищо в отвъдното и тоя ми риз ляк няма да отнесе нищо!!Само,че хапе като настъпана змия,щот се смяташе за недосегаем и за много умен,а е руска ***,както всички оста нали проспериращи бизнесмени !Когато си пие шампанското на яхта за 1 милион,вие и аз опъваме гуши от глад!