Софиянски: „Българско лято“ на Божков има шанс за НС

Бившият премиер прогнозира фрагментиран парламент
24 фев 2021 13:52, Елка Василева
80
Софиянски: „Българско лято“ на Божков има шанс за НС
Снимка: архив, БГНЕС

Явяването на партията на Васил Божков „Българско лято“ на изборите с мандатоносител „Българско национално обединение“ е аналогично с появяването на Симеон Сакскобургготски на българската политическа сцена преди години, заяви Стефан Софиянски, основател на Съюза на свободните демократи (ССД), пред БНР.

„Божков е човек с възможности и със способности, доказани, и съм сигурен, че идеите му са добри. Бариерата да не сме с Божков на тези избори е позицията ни, че не можем да си правим семейни партии“, каза Софиянски.

Още по темата

Според бившия служебен премиер „Българско лято“ има шанс да влезе в парламента. „Хората, които са декларирали, че няма да гласуват, а те са мнозинство, в момент на мобилизация ще търсят хора с доказани възможности“, каза той.

Прогнозата на Софиянски е за фрагментиран парламент.

„Очаквам сериозни хора в управлението и независими партийно, които чисто професионално да изведат страната напред. България е в постоянна криза. 12 години е член на ЕС и през всичкото това време е на последно място и все повече се отдалечава от останалите“, каза Софиянски.

Той обясни, че „коалицията между Свободните демократи и Съюза на комунистите е грешка. Най-вероятният изход е да напуснем и да не участваме в изборите. Всяка грешка се заплаща. Стремят се технически и юридически да преформатират коалицията в оригиналния състав, в който са водени преговорите“. Това коментира основателят на Съюза на свободните демократи Стефан Софиянски.

Той уточни, че неодобрението на управлението, общата идеология, проектът на нова конституция води логиката ССД да се явят на изборите със земеделците и с КОЙ.

„Няма да се явявам на тези избори в лично качество. Но ще посветя живота си на борбата за нова форма на управление и една съвременна България, а не архаична и посткомунистическа, каквато сме в момента“, каза още Софиянски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
39
 
! Отговори
123 преди 3 години
Мазник, чрез Български имоти изпродаде държавни жилища и магазини в центъра на София за жълти стотинки, а той се нагуши с пари. Да видим като пуkнe дали ще ги понесе с него.
29
3
 
46
 
! Отговори
еххх преди 3 години
Стефчо,колкото ти имаш щанс да влезеш в парламента,толкова и тъста ти има !Общо взето -нулев шанс !
28
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рода са си все пак, трябва да се подкрепят
27
0
 
29
 
! Отговори
Джокера преди 3 години
Зловещата усмивка на Джокера!
26
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свато,сватооо...От нашия род по-Убав няма!Виж ми усмивката!
25
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе, усмихнатото лице на прохождащата корупция! И тоя изпълзя от нафталина! И Божков загуби всички възможности. При такива застъпници, врагове не ти трябват!
24
1
 
34
 
! Отговори
... преди 3 години
Помня го тоя *** още от 90-те, когато висеше с мутрите в хотела на Хранков в Суходол, беден и опърпан и си поръчваше агнешка главичка. Оттам е и прякора му Черепа.
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...а СОФИЯНСКИ ЩЕ БЪДЕ ПРЕМИЕР- ЕЙ ТУГЪЗ ДА ВИДИТЕ КЪФ ЖИВОТ ША СТАНИ...И ЕДИНСТВЕНАТА ТОЧКА В ПАРТИЙНИТЕ ПРОГРАМИ НА СИЧКИ- ..ДА СВАЛИМ ХУНТАТА, А ПОСЛЕ КАКВО ЩЕ СВАЛЯТЕ, ЧЕ ПОМНИМ ГА ЕДНИ ФАЛИРАХА БАНКИ, ПОСЛЕ ПАК, ЧЕ АМАН ОТ ТАКИВА.
22
0
 
33
 
! Отговори
Gogo преди 3 години
глупaк, нали му е сват ще говори глупости та да осигури хранилката на щерка си. Всички са за затвора.
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
Ква мазна лицемерна усмихва има тоя само,ама нали успя да омъжи дъщеря си за големите пари уж по любофф.
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разликата между Божков и този е че че Божков не е бил политик айде Гешев погвай го преди да е избягал
19
25
 
7
 
! Отговори
Черепа от Дубай преди 3 години
Едно е да си Череп съвсем дручко е да си Тиква;))) Тиквата нема лицеви кости, само ***, месеста хава и мноо семки;))) И едното таквози Тикве, сака ми земе милиардите;))) А, па щод а му ги дам? По-добрей да му го вкарам ем дебел и ем голям! Имам милиарди, не за партия една, а за две, даже три и в Парламентот, че заври! Ейх, ти Бойха Барабойха, ти крадлива шлюхомойка;)))
18
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро по-голяма глупост не бях чувал . Несъмнено Божков разполага с много повече и неоспорими доказателства срещу Борисов , ама си трае Може би го е страх ,че и той ще потъне с него , кой знае Божков си е бая голям криминален престъпник . Просто се сджафка с другите и затова изгоря . Ако не беше станало така, щеше да си върти още дълго необезпокояван далаверките с благословията на управляващите
17
0
 
25
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Тъй както го гледам тоа мазен мин дил,че ще прави нов бардак със стари,престъпни к,ор ви,какъвто е зет му?!Ами да вземат да приемат един закон,да позволят на всички *** н гали от централния и Ловешкия да се кандидатират за депутати!!Полит попарата ще стане многу засукана и антиресна!!Де що има някакъв крадец,озаптен от прокуратурата и веднага почва партия да прави и от политика да се интересува?!Да видиш ти къде били политиците,а пък ний да не знаим?!
16
19
 
6
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
Божков отсейде дебне да ебне вашият Бойха, шушумиги!;)))
15
1
 
33
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Според Софиянски, чет му - Черепа е с доказани възможности? Да, но в коя сфера? Как не го е срам!
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не ставаС тези болни мисли които се въртят в главата му е направо за лечебно заведение
13
0
 
41
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Едни крадец (усмихнат) прави реклама на друг крадец.
12
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малии тоя е бая противен.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малиии......., и тоз ли съ появи, бе!!!!!Георги Стоев и за него писа в книгите си за българската мафия, преди да го убият посред бял ден сред множество Очевидци, но без нито един свидетел!