Защо Боян Чуков избра ВМРО пред БСП

България инвестира много в мен - аз съм ѝ длъжник, заяви той
25 фев 2021 22:30, Нели Христова
44

Експертът по външна политика и борба с тероризма Боян Чуков напусна БСП, за да се включи в листата на ВМРО за предстоящите парламентарни избори.

"Професионалната ми кариера винаги е била в услуга на българските национални интереси. Предвид моята квалификация, имах очаквания, че ще бъда полезен не само на БСП, а и на държавата. Явно не попадам в приемлива класация на тяхната ценностна система. Но не им се сърдя", заяви Чуков в ефира на "Денят ON AIR".

На въпроса защо е избрал ВМРО той отговори:

Имам определени позиции по въпроса с Косово и Македония. Познавам Косово, познавам Българите там. Бях последният човек, който напусна Косово, преди да обявят независимостта си. Тези хора съм ги виждал, те са се молили България да им помогне. Няма да забравя думите на един възрастен дядо, който каза "България се оправи, а ние сме пропаднали". С ВМРО нямаме различия по този въпрос - те споделят същия подход към тази част на Балканския полуостров.

Чуков коментира и листата на партията.

"Екипът на ВМРО са млади и интелигентни хора, които мислят като мен. България инвестира много в мен - аз съм ѝ длъжник", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

Боян Чуков изрази и мнението си за бъдещето на отношенията между страната ни и Република Северна Македония.

"Докато сръбското влияние в Скопие е това, което имаме в момента, и докато Русия счита, че сърбите са неин базов пункт на Балканите, борбата ще бъде много тежка и много неприятна за нас", добави експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са политици,а крадци,дано българската РАЯ се събуди.Тези от едната партия отиват в друга без морал без идеи само за пари,не ги интересува народа А ЧЕКМЕДЖЕТАТА.Цветанов го изгониха отиде направи Репукликанци партия с пари от САЩ и застана притив Русия веднага се намести.Цирк на политика.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПредпочете избираемото място пред почтеността (поне засега си мисли, че мястото е избираемо).-------Глупости,те надали ще влязат в следващия парламент,пожелавам им успех,ама надали.Защо винаги трябва да злобеете?
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бат Бойко,извади чекмеджето и дай пари на човека да си оправи зъбите,трябва да имаме представителни политици!
13
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...ТъпотоТой ако се е преместил за пари,щеше да влезе в ГЕРБ или ДПС или някоя друга партия , която е вечно на хранилка,а не във ВМРО.Човека си каза,че иска да помогне на българите от Косово и Македония,затова е избрал ВМРО. Всеки има право на личен избор. А ВМРО пък са партията,които най-малко ще застанат на страната Русия ,даже ГЕРБ имат фенове русофили,но не и ВМРО.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочете избираемото място пред почтеността (поне засега си мисли, че мястото е избираемо).
11
6
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Сега е време...разделно.Много които се прехранват от политика си хващат...чуковете и при други...господари.Както едно време...ратаите;запролети ли се и си намират други...чорбаджии,за по добра...надница.Та и с този...политически ратай Чуков,същата работа.
10
7
 
6
 
! Отговори
така му наредиха преди 3 години
от командването на ГРУ - каракачана си изигра ролята като агент на ДС, сега руското разузнаване има по-високи изисквания.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един пенсионер, които иска да си почива на тлъста заплата в парламента!Колкото активен бе Тома Томов от БСП, толкова ще е и Чуков!
8
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЧуков си е качествен човек, при това интелегентен и добър човек, където и да отиде, винаги ще бъде приет
7
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО е добра партия,колкото и да я оплюват и не са нито комунисти, нито фашисти, а просто милеят за България, но на следващите избори,ако не се закачат някъде за по-голяма партия,ще ги сложат на пързалката!
6
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обещали са му място на касиер при продажбата на пасошите....
5
5
 
20
 
! Отговори
Дацо преди 3 години
Тоя явно е усетил ,че лека полека го вкарват в девета глуха от БСП и ще му изстине топлото местенце и си вика : " Я да се подмажа малко на Каракачанката ,а той ще удари едно рамо да си кютам следващите годинки на топличко в парламента !" Това е нашата България !
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами той е ***, какво да избере ...Национализмът е последното убежище на негодниците.
3
3
 
16
 
! Отговори
Ira преди 3 години
Може да е получил по-предно място в ценностната им система, т.е. листата.
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са пред фалит няма кинти от паспорти там, дето има кинти там сме.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Десислав Чуколов съм чувал ама за Чуков не.