Доц. Мангъров: Все още има много неясноти около ваксините

Според него повече хора са загинали от неадекватността на мерките
28 фев 2021 17:57, Нели Христова
113
Доц. Мангъров: Все още има много неясноти около ваксините
Снимка: БГНЕС

Мерките, които се предприемат, се ръководят от шайка дилетанти, които не са наясно какво да правят и изпълняват нечии разпореждания и се водят от цели, които не са медицински. Това каза на пресконференция доц. Атанас Мангъров, водач на листата в 23 МИР в София на ПП АБВ, предаде "Фокус".

"Ще стане една година, откакто коронавирусът дойде в България. Оттогава започнаха тези безумни мерки. Казвам "безумни", защото в началото се каза още, че това е нов вирус, на нас нищо не ни е ясно и не знаем какво ще правим и че ще се учим в движение. В резултат на това започнаха дейности като затваряне на градинки, паркове, стадиони, децата бяха спрени от училище. Животът замря. Защо се направи това? Защото с налагането на тези мерки се заеха хора, на които цялата тази дейност беше съвсем непозната и те просто не знаеха какво да правят и започнаха да повтарят папагалски нещата, които се въвеждаха в други страни", каза още той.

По думите му в резултат на това се е стигнало до факта, че за миналата година броят на допълнително починалите хора е около 15 000-16 000.

"От тях с Covid-19 са по-малко от половината. Повече загинаха заради неефективността и неадекватността на всички тези мерки, защото те се налагаха от хирурзи, ортопеди, неврохирурзи, микробиолози. Хора, които не са се занимавали с тези неща", обясни доц. Мангъров.

Той посочи, че тази сутрин е бил в Благоевград и впечатление му е направило, че всеки втори магазин е бил за отдаване под наем, а градът е бил пуст.

"Няма студенти. Няма бизнес. Същото се наблюдава, когато човек мине в София по "Раковска" или която и да е друга улица. Правителството твърди, че са се справили много добре. С какво? Медицинските резултати са налице. Икономическите също се виждат. Туристическата индустрия със 70 % надолу. Децата вече цяла година не ходят на училище. Тази година завърши първият випуск студенти по "Медицина", които завършиха виртуално. Може би те ще станат само лични лекари, защото само личните лекари в момента са в състояние да лекуват някого дистанционно и по телефона", посочи доц. Мангъров.

По думите му продължава да има неясноти около ваксините срещу коронавирус.

"Не е ясно дали този, който е ваксиниран, ще може да разпространява заразата, или не. Или целта е просто да се получи удостоверение, че хората са набоцкани. В началото се казваше, че само тези, които са ваксинирани, ще имат право на тези имунизационни паспорти. С много приказки и много натиск най-накрая кандисаха, че може и тези, които са преболедували, също да имат документ от този тип. Това е нещо, което е невероятно глупаво и аматьорско", посочи доц. Мангъров.

"Ние с партия АБВ сме от едната страна на бариерата и мисля, че всички хора, които не искат това да продължи, които искат нещата да се променят, са добре дошли при нас със своите гласове", завърши той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора, всъщност, го послушаха да НЕ се лекуват, а да пият чайче, аспиринче....та те не се лекуваха и я закъсаха.Като закъснееш за лечение, умираш, понякога!И той се пита защо толкова починали!!!Ами, защото вие, Мангъров, така съветвахте хората настойчиво!И някои ви се довериха и послушаха!!!
70
12
 
5
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 77Атанас Мангъров изобщо не е изричал тези думи, които си написал/а.За пореден път му слагате чужди думи в устата, и се чудя вече дали и ти не си поредния платен от ГЕРБ ***, или просто си зомбиран от масовата хипноза и искрено си вярваш...
69
5
 
8
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 71Там е работата - съвсем не е само Мангъров! Много са като него!!!Разликата е само, че Мангъров е ексцентрик, има малко спартански методи на лечение, но иначе за останалото е прав.Виж поинтересувай се от мнението на доктор Трифон Вълков, негов колега епидемиолог.Умерено мнение изказва и доктор Симидчиев. Има и учени вирусолози от БАН и от НЦЗПБ (на който Тодор Кантарджиев им е началник), които също не са убедени в правилността на наложените насила мерки.
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според Мангъров малко хора били засегнати от Ковид. И не трябвало да се лекуват. По-малко от ковид болните са онкоболните. И те ли са сухи съчки според този наци.ст
67
7
 
5
 
! Отговори
как не преди 3 години
До някойТо Мангъров нали се е преработил,та все е с престилка,как не. Когато човек държи на собственото си достойнство и визия излиза в обществото с костюм и вратовръзка, за да има някакъв респект и уважение към личността си, а не защото не работи.А как да излизат пред хората? Това че Мангъров е с престилка някъде си нищо не означава,нито го прави много голям лекар,какъвто не е.Човека си гледа частната практика и си ръси глупостите за чест и слава,не че много се е загрижил за някой.Политик...
66
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя шут колко хора излекува? В сравнение с истинските лекари, които нямат време за интервюта и предавания.
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A какво трябва да се направи според Мангъров ?Всеки да прави каквото си иска и който оцелееКакто каза - възрастни хора , такива с хронични заболявания - какво да искат, да *** там и да не пречат на останалитеНяма срам и от починалите си колеги .Вместо да си лекува в болницата , ходи само глупости да ръси.______"Сухи съчки" каза Мангъров за възрастните ни родители, баби, дядовци! Пълно безсрамие!Да ***... Нали това казваше той още в началото!!!Сигурно родителите му не са го обичали!!
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров от най-големия радетел за ваксините през годините се превърна в най-големия им противник запитайте се защо._____Финансови интереси?Свързани с масово заразяване?Да не и са собственик на лаборатория?
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
".. една ваксина за да бъде одобрена според стандартите на ЕС трябват между 10 и 15 години,тези ваксини кога ги разработиха,кога ги тестваха и как разбраха че са ефективни и нямат негативни последтствия върху хората само за няколко месеца.И после как дори и най-здраво мислещите да не си помислят че има нещо..."____А за руската спутник отидоха към 5 месеца да я обявят готова, с твърдения в едничката научна публикация, че е най-ефективна.
62
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров срещу целия свят.Защото всички държави наложиха същите мерки.
61
6
 
7
 
! Отговори
до 68 преди 3 години
Макар да не съм фен на АБВ, със сигурност са много по-добра партия от ГЕРБ!
60
2
 
13
 
! Отговори
Ползата от Covid 19 преди 3 години
САЩ -Байдън дойде на власт,UK-затвориха ги ,за да не протестират за голямата глупост с Брекзит,Германия-никой вече не говори за золумите на гостите,Франция-изчезнаха жълтите жилетки,Италия-мафия и корупция няма,Гърция-лагерите са образец за хигиена и дистанция,България-всичко ни е наред,цъфтим и връзваме,Канада-какво беше това мъж и жена,Китай-тотален контрол на населението....и т н
59
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АБВ е добра партия,спокойно може да се гласува за тях!
58
4
 
10
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: Платеното *** под номер 65 от редакцията на "ДНЕС БЕГЕ"Виж какво, аз никога не съм виждал лекар, който да се изтъпани по телевизията да дава интервю с костюм и вратовръзка! Освен доцент Мангъров имам предвид - само той винаги съм го виждал с бяла лекарска престилка, защото явно няма време да се преоблече от работа, за разлика от костюмарите "доктори".На тази снимка го виждам за пръв път с костюм и вратовръзка, явно поради влизане в политиката.Това е от мен!
57
2
 
6
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 60А аз съм виждал!!!! Искаш ли да ти пратя снимки на почти всички "доктори", "доценти", "професори", "академици" и тям подобни със същите снимки???!!!Известна е отрицателната позиция на Мангъров към маските. И аз не вярвам, че има полза от тях! Тези, които ни убеждават в тяхната "полза" ги носят по същия начин!Нарочно е направена тази снимка, за да се съмнявме в него.Аз пък никога не съм виждал през живота си лекари, които дават пресконференции с костюм и вратовръзка!
56
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам що за човек би гласувал доверие на доктор, който не знае как се слага маска.... Ако го няма в елементарните неща, страх ме хваща какво предписва на сложните сличаи
55
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Мангъров а криминанално глупав.
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГопщикИ как си я е сложил само :)!
53
6
 
13
 
! Отговори
някой преди 3 години
Абсолютно съм съгласен с доцент Мангъров и ако не си бях избрал друга партия, сигурно щях да гласувам за него.Значи, има надежда. Има достойни хора в политиката, които не са там само да пълнят гуши и да лапат. БСП, ДПС, ГЕРБ и още много са на една хранилка. Е, да. ГЕРБ строи метро. Е, да. ГЕРБ строи магистрали. ГЕРБ строи газопроводи. ГЕРБ строи всичко. Но го строи некачествено. После го ремонтира. Как да съм доволен???!!! Така и с епидемията: Бойко я "управлява"? Както "управлява" пожарите!
52
16
 
5
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Моля ви, гласувайте за Мангъров и го пратете в парламента. Иначе ще остане в болницата и ще "лекува" Никога в живота не бях виждал медик, който слага маска така, както е указано на снимката :-)