Плевнелиев: Радев направи изключително нарушение пред очите на народа

Президентът не свикал консултативният съвет за национална сигурност
28 фев 2021 18:22, Нели Христова
215
Плевнелиев: Радев направи изключително нарушение пред очите на народа
Снимка: БГНЕС

„БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които предстоят тази година”, заяви президентът в периода 2012-2017 – Росен Плевнелиев пред NOVA. Според него между левицата и Румен Радев тлее напрежение със страшна сила.  Той изрази увереност, че народът ще избере мъдро предстоящия президент.

„Във време на пандемия, когато хиляди хора изгубиха живота си, президентът Радев наруши законът за консултативен съвет за национална сигурност и не го свика почти една година. Това е изключително нарушение и то пред очите на народа”, заяви Плевнелиев.

Той сподели, че е доволен от факта, че не е в листите на ГЕРБ за водачи, също и това, че вече не е действащ държавен глава. Според него един държавен глава няма отново място в политиката. Той сподели, че е в прекрасни отношения както с политици от ГЕРБ, така и с други политически сили, като например „Демократична България”, ВМРО и ДПС. Той сподели, че голяма негова мечта е ГЕРБ и „Демократична България” да се коалират.

„Докога дясното ще е разцепено, вместо да прогледнат? Когато Царят дойде на власт в България, помете всички. Ако Костов тогава не беше разцепил партиите, ако те бяха удържали фронта, тогава дясното, обединено, щеше да има нов, голям шанс да се върне на сцената. Костов е един от лидерите, които разцепиха дясното на много и това не е добре. Аз съм свидетел, че ГЕРБ се опитаха да направят обща платформа с „Демократична България”. Те избраха Мая Манолова и БСП. Каква демократична партия са тогава? Те са поредната популистка формация”, заяви Плевнелиев.

Той е на мнение, че ако „Демократична България” „разчисти” миналото, ще има светло бъдеще. Същото важи и за партия ГЕРБ, която според Плевнелиев също има нужда да даде път на новото поколение.

„Лидерите на „Демократична България” мълчат за това, че Радев не спазва закона. Той не спазва Върховенството на закона. Как да им повярваме тогава? Радев не спазва конституцията ежедневно. Той няма право да иска оставката на главния прокурор и на правителството. Той го прави ежедневно, а това е незаконно. ГЕРБ допуснаха стратегическата грешка да дадат президентската институция на този човек. Радев не е постигнал почти нищо за българския народ. Той няма какво да покаже, освен, че постоянно плюе управляващите и е един средностатистически популист, каквито виждаме постоянно на политическата сцена”, заяви президентът.

Според него политиците трябва да са тези, които дават предложенията за увеличаване на работните заплати. Той е на мнение, че има прогрес и не бива да си затваряме очите за него.

„Едно от позитивните неща, които можем да кажем за това правителство, е, че те с патриотичния фронт обещаха на народа да вдигнат доходи и пенсии и могат спокойно да кажат, че са постигнали тази цел. Всеки иска повече, но тук вълшебната дума е ефективност”, смята Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Направо ЧУДОВИЩЕ!
108
19
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Плевнелиев е ВЕЛИКАН!Един от най-добрите политици на България.
107
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък все се надявах, че ще загине в окопите, бранейки Украйна от Злия Путин с гранатомета, а той се хили като... п... от всяка медия...
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КНСБ Глас в пустинята
105
23
 
8
 
! Отговори
КНСБ преди 3 години
Абсолютно вярно ! Браво на г-н Плевналиев ! Настоящият президент е най-слабият от всички преди него ! Да си отива и да се чувства отлично в ... забвението си !!!
104
16
 
15
 
! Отговори
моч преди 3 години
Не харесвах президента Плевнелиев и го намирах за слаб и неадекватен , но не мога да отрека че беше позитивен , добронамерен и достатъчно интелигентен за да отстъпи след неуспеха си.Настоящия не просто не го харесвам , намирам го за отблъскващ , ретрограден , ограничен , елементарен , комплексиран , отмъстителен злобар обвзет от мания за величие и власт тъ па нар , който не осъзнава жалката си незначителност и непригодност !
103
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой беше този Плевнелиев?!
102
8
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Този го познавам от паркинзите
101
17
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Фигуранта трепери от ужас, че няма да вземе втори мандат, ще загуби имунитета си и Гешев ще го прати в дранголника за национално предателство!!!Затова в момента Решетников му търси усилено дача в Подмосковието!Ще си отиде от този свят в чужда държава, както винаги се случва с националните предатели!!!
100
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Юмрука не може се опре на малкия пръст на Плевнята!По кое:бизнес,езици,интелигентност...Радеф е селска пръ....чка!
99
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плевнята гледа към ЕС,аМетежника към Евразия!Кой избирате?
98
10
 
8
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Продължавайте да триете... 100, 103, 105Кацнал Клъвньо на трънка, па започнал да дрънка.В студиото гледа го нежно мушица, с примряла дущица.Дрън, дрън, дрън, бръм, бръм, бръм паметник сътвори нерукотворны.Ах велик, велик е балканският плазмодий.
97
7
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Христо Христовпо традиция не пропусна и сега да демонстрираш малоумщината си....но толкова можеш,толкова правиш.."Се ла ви"..
96
12
 
6
 
! Отговори
Педалиев преди 3 години
Отново се изказа.
95
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете да ни занимавате с това недоразумение на природата. Историята го забрави, само Днес.бг не!
94
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плювналиев вместо да го държат тука да плюе, можеха да го пратят посланник примерно в Папуа Нова Гвинея да го изядат канибалите
93
8
 
16
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Аз още не мога да повярвам че този човек, Жельо и Пешо Коня са ни били президенти. Радев също не ме кефи много като президент. Неговата работа си беше да е военен. Въобще за е би! :)
92
14
 
21
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Жалкия фигурант един единствен път го поканиха в Европа -И го изгониха!!!
91
10
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До ПроСоТоЯвно страдаш от раздвоение на личността, дорогой!Пий си хапчетата редовно, и не забравяй да олигавиш портретите на шофьора на самолет и *** сутрин, обед и вечер!Пък дано от *** 20 да те забележат и да те пратят на едноседмична почивка в "Мираджио термал спа резорт", хотелът на Нинова!
90
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимно 98Много точно си описало фигуранта!!!