Партията на Слави №1 сред българите в чужбина, събра 29,83% от гласовете

На второ място е Демократична България, следвана от ДПС
524
Партията на Слави №1 сред българите в чужбина, събра 29,83% от гласовете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

29,83% от българите, които са пуснали бюлетина извън страната, са дали своят глас за партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“. Това показват данните на ЦИК на базата на 86,88% обработени протоколи зад граница.

На второ място се нарежда Демократична България 16.81%.

Още по темата


Следва ДПС с 14.66%.

Едва 8,73% са гласували за ГЕРБ-СДС.

БСП е спечелила доверието на 6.58% от отишлите до урните зад граница.

4.27% са пуснали бюлетина на „Изправи се! Мутри, вън!“

За партия „Възраждане“, която остава извън новия парламент, са гласували 7.21%.

БНО, която отстъпи листите си на кандидатите за депутати на бизнесмена Васил Божков, събира подкрепата на 5.28% от избирателите в чужбина, но политическата сила не премина бариерата от 4%, за да влезе в следващото Народно събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


524
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
394
5
 
15
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
защо си мислите че ако хората живеят в чужбина не се прибират? Аз живея от 22 години в извън БГ но си се прибирам всяка година, прекарвам седмици на вилата в Трявна както и в родния ми град Русе, познавам много такива които се прибират в България редовно да не казвам дори и по 2-3 пъти в годината... и да гласувам и на избори в България и на изборите тук в Исландия защото имам право и ме интересува кой ръководи дадената страна..
393
8
 
2
 
! Отговори
Експерта преди 3 години
До ГЕРП Троловете.Същите тез емигранти ако не бяха те.Никога нямаше да можете да победите Бсп на времето.За това тишина неблагодарни люде.
392
3
 
14
 
! Отговори
Ще ви изпитваме! преди 3 години
Ало, българите в чужбина, колко от вас прочетоха програмата на ИТН с по пет точки във всяка област?
391
12
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
До Анонимен405Работата ми е такава че работя година в чужбина година в България.И имам наблюдението че българите в чужбина са много по добри от тези в БГ.
390
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен1 преди 3 години
До GostНе е демократично това което казваш.
389
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добрата новина е, че определено няма изтичане на мозъци към чужбина.
388
3
 
14
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Защото като се напият си пускат песните на Слави да пеят за България :). Ще го видим какво ще направи. Аз не го харесвам, дано да ме изненада приятно.. но едва ли.
387
4
 
17
 
! Отговори
IT-спец преди 3 години
гледам тук част от коментиращите са ГЕРБ ***, аз живея в чужбина но не съм гласувал за Слави, всеки БГ гражданин имам право на глас и това трябва да се уважава какъвто и да е, няма никакво значение дали е мия на чиний, копач на дупки, инженер или друг тесен специалист.. когато си промените мисленето тогава и БГ ще се оправи!
386
13
 
9
 
! Отговори
Gost преди 3 години
Ето защо българите в чужбина трябва да им се забрани да гласуват!
385
5
 
11
 
! Отговори
смях преди 3 години
Води ги Слави, към светли чалга бъднини води ги.
384
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В чужбина са само чалгопитеци. Как няма да е първи?
383
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 399Що ъ бг не се ли миете чиниите бре ?
382
3
 
3
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Хм !?Там слуги тук връзкари на хранилка и те така.туй то ......
381
7
 
19
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
От 25 години популисти разни ни обясняват как изтичат мозъци, да спрем изтичането на цвета на нацията и тем подобни дитирамби. А кво излезе от вота в чужбина? "Изтекли" са основно чалгаджии, които си избраха баш чалгаря да ги представлява.
380
6
 
22
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Българите в чужбина нямат елементарна представа от проблемите на България. Лесни за манипулиране. Оказа се, че само популярност на сцената е достатъчна за да определи вота им. А този цирк вече ни е познат от преди 20 години, когато едни момченца на слугински длъжности в чужбина, с едно нещо от Мадрид дойдоха и нанесоха непоправими и до момента щети на България! Но пък тези момченца от бедняци станаха милионери облягайки се на ,,политиката".
379
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 402 Галин НеновАми продължавай така . Твоето мнение не е нужно на никой. Аз съм от 17 години в чужбина но гласувах за Божков
378
4
 
24
 
! Отговори
Галин Ненов преди 3 години
Абсолютно безумие се разиграва с гласуването на българите в чужбина. Аз съм на мнение, че който доказано живее в чужбина няма абсолютно никакво морално право да определя какво се случва и кой управлява България.Аз живея от 8 години в чужбина и не желая да гласувам. Ако толкова са загрижени за гласа ми нека направят гласуването online. Щом мога да управлявам парите си online мога и да гласувам така.Трябва да се въведа актуална регистрация online преди избори по адрес и който се регистрира гласува
377
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното отвратитечно отношение и орязани права за гласуване на българите живеещи в чужбина!!! Много от желаещите да дадат своя вот не успяха в продължение на часове ( 6-8 часа) пред секциите в Лондон.Навярно отново няма виновни или това е поредната дискриминизация към хората живеещи извън България да дадат правото си на глас! Загубените гласове надхвърлят хиляди поради ГРУБИ грешки на ЦИК - в изборните секции цареше пълен хаос и незнание, жалко за всички определящи се за българи...
376
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На следващите избори ще има гласуване по пощата, което ще промени 30 годишното статукво.
375
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Търбуха от ВМРО ако беше разрешил на всички българи в чужбина да гласуват резултатът щеше да е още по-добър за България.