Социолог: Правителство "Слави, Христо и Мая" е възможно, но за кратко

Според Кольо Колев хората са гласували за промяна
6 апр 2021 12:40,
547
Социолог: Правителство "Слави, Христо и Мая" е възможно, но за кратко
Снимка: БГНЕС

Хората не виждат как тези политически субекти, които преди това са се отричали взаимно, ще могат да се прегърнат. Това заяви пред БНТ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Още по темата

"Няма място за компромиси в тази политическа битка, това е основната теза на опозицията", смята социологът Кольо Колев.

Според него чисто математически не може да се състави правителство на мнозинството, но може да се състави правителство на малцинството. Например, ако Слави Трифонов се обедини с партиите на Христо Иванов и на Мая Манолова, и подобно правителство бъде подкрепено от ГЕРБ и БСП. Но според мен такова правителство няма да издържи дълго, ще бъде кратко като време", заяви Колев.

Вотът в чужбина проф. Христова определи като наказателен, както и вотът в столицата. "София наказа, тя си намери културалния израз", каза проф. Христова.

По думите й не може да се пренебрегне изборът на гласоподавателите в лицето на ГЕРБ - партията е загубила толкова, колкото и останалите, уточни проф. Христова. Колев обаче не подкрепи това мнение - според него хората са гласували за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


547
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
1
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Дали и в тези три партии няма мутри? Как мислите?
354
28
 
7
 
! Отговори
глиго преди 3 години
НЯМА ПО ВРЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ ДОСЕГАШНОТО...... НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ПО ВСИЧКИ ЛИНИИ- ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И БОРБАТА С ПАНДЕМИЯТА,ИКОНОМИКАТА,АРМИЯТА ,НАСЪРЧАВАНЕТО НА ПРЕДПРИЕМЧИВОСТА И МН .ДРУГИ..... КОЙ МОЖЕШЕ ДА НАПРАВИ РЕФОРМИТЕ- ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ,ШКЕМБЕ ВОЙВОДА,***, МАРЕШКИ...... ТОВА ДА СЕ ГОВОРИ ЧЕ БАЦЕ Е БЪЛГАРСКИЯ МЕСИЯ СИ Е НАПРАВО СМЕХОТВОРНО,НАИСТИНА ЕДИНСТВЕНО В КРАЖБИТЕ ГЕРБ СА НАЙ ПОДГОТВЕНИ.....
353
35
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-слаб премиер от Борисов едва ли ще имаме, даже и Слави да стане премиер.Има един вариант за правителство на промяната - Някоя от партиите различна от партията на мутрите, прави правителство с някаква подкрепа, променя Изборният кодекс, за да имаме нормални избори и подава оставка, за да има предсрочни избори по променения Изборен кодекс. Другият вариант е никоя партия да не успее да състави правителство и както е по Конституция служебно правителство и нови избори.
352
9
 
28
 
! Отговори
социолог преди 3 години
Правителство до свалянето на фигуранта и после нови избори.
351
6
 
3
 
! Отговори
мен преди 3 години
Като почнат тия социолози да говорят.. Всичкото е аКо това аКо онова.Дайте им време да видим какво ще стане. Без съмнение Слави е доста спорна личност но също така е категоричен и директен. Аз разчитам на това.. Само не знам ако стане премиер с тия патерици как ще се мъкне навсякъде. Да поживеем пък да видим :)
350
4
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Найденовсложи си ръка на сърцето и кажи:-КАК ВИЖДАШ Чалгаря в ролята му на "МИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ"?..не ставайте смешни!Ако НАИСТИНА нещата стигнат до..както се изразява колегата долу.."брутална проституция",ВЗРИВЪТ на обществото ще бъде убийствен!На хората им писна до болка от "политическата " ПРОСТИТУЦИЯ!...поне за нас,СЕГА настъпи "ерата на Водолея"...Българина много трае,но избие ли му чивията,става страшно..
349
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Извинявам се предварително, но престои да станем свидетели на брутална проституция...
348
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ти да видишАко го направи и той, значи е същия като предишните. Няма полезен ход, има само НЕполезни. Само че, ако ги направи Боко се връща на бял кон.
347
12
 
6
 
! Отговори
Найденов преди 3 години
Праветлство на Слави, Христо и Мая, подкрепено /задкулисно от БСП, какво да правиш, политиката е *** игра?/ е напълно възможно да изкара 4 годишен мандат. Някакъв си социолог, световно неизвестен, не решава дали да е за дълго или за кратко. Волята на народа е решила кого да избере и тя няма да се промени в следващите 6 месеца. На никого не са нужни нови избори за 100 милиона, освена ако не ги платят тия дето ги искат.
346
0
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ама за какво "Слави и Сие" става дума?Та нали самия той обяви тържествено,че НЯМА да прави коалиция с никого?!..е,сега "Лъжец 2" ли искате да го изкарате?..или той си е такъв?..
345
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човекът просто си правеше шоуто, от каквото разбира. Хората му се вързаха, та го избраха! Ами сега?
344
2
 
12
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
"Хората не виждат как тези политически субекти, които преди това са се отричали взаимно, ще могат да се прегърнат". Значи може т.нар.патреоти,които натрупаха точки с антигерб кампания да се прегърне с герб, Може Яне-то да "арестува" бойко,но после да му става съветник,може Тодоров да пише за "шайката на бойко",може бикООФ да фашизира образа на бойко и след като ги сложат на банките, да го защитават със зъби нокти, НО тези нови субекти не могат да се прегърнат?!?Нали уж трябва дасме обективни...
343
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До избирателТц, Славчу каза че има симптоми на корона и не може да говори. Някой друг път, ама никой не знае кога.
342
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТо за туй народа казва: три пъти мери един път режи. Щото после идва късо и трябва да се кърпи.
341
1
 
27
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Слави , шоуто свърши. Вече си Държавен служител , а държавата съм аз -Суверена. Тъй , че спри със скечовете и си покажи програма ,депутати , стига Тошко да говори от твое име.
340
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм, идва лято, време за протести с всички атрибути дето ги научихме от батковците миналото лято.
339
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ве ванката ще е депутат ти се обърка
338
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите лесно се лъжат, за това и скоро няма да има оправия.
337
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ванката ще носи кафе на обабикян
336
16
 
10
 
! Отговори
доктора преди 3 години
До Не разбирам ГЕРБ спечелиха с гласовете на 400 000 държавна администрация ,всички ***(купени) и фирмите свързани с ГЕРБ и техните служители (защото лапкат трохите от еврофондовете).