Радев свиква първото заседание на парламента на 15 април?

Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да връчи мандата
Обновена: 10 апр 2021 09:32 | 10 апр 2021 07:05, Камелия Цветанова
379
Радев свиква първото заседание на парламента на 15 април?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев ще свика първото заседание на 45-о Народно събрание на 15 април. Това съобщиха пред “Труд” източници, близки до “Дондуков” 2.

Още по темата

Държавният глава още преди дни дал да се разбере, че няма намерение да оставя във времето процедурата. По конституция президентът трябва да свика новоизбраното Народно събрание най-късно до 4 май. Заради великденските празници обаче Радев искал възможно най-бързо новия парламент да започне работа.

На първото заседание народните представители полагат клетва и официално встъпват в правомощията си. Обявяват се парламентарните групи. Избират се председател и зам.-председатели, а до тогава заседанието се води от най-възрастния депутат. В състава на 45-то Народно събрание това е икономистът Мика Зайкова (79 г.) от “Има такъв народ”.

На същото заседание настоящото правителство подава оставка. Но дори в оставка както премиерът, така и министрите продължават да изпълняват своите правомощия, докато не бъде избран нов кабинет или не бъде назначено служебно правителство при невъзможност да се състави правителство. Няма начален или краен срок, в който президентът трябва да стартира процедурата за избиране на нов Министерски съвет - единственото условие е преди връчването на първия мандат той да проведе консултации с всички парламентарни групи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
16
 
! Отговори
вълк единак преди 3 години
До АнонименКогато населението е овце - трябва да има овчар... Като махнеш овмара, вълците изяждат стадото. На тоя етап сме! :)
24
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре ще е като мен, отколкото възпълен ромски лъжец от селата около София, като досега!
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това съобщиха пред Труд източници, близки до Дондуков 2.E това не е неправомерно изнасяне на информация ?
22
12
 
27
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 3 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
21
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според гербавите *** народът дори няма право да желае и да опитва нещо различно!Убеждават ни как трябва да сме щастливи и доволни от поредното управление на дъртата, проста, алчна, лъжлива и подла мутра от СИК. Ами няма да ви мине номерът повече!
20
19
 
15
 
! Отговори
Държавен чиновник преди 3 години
Смятам, че в държавната администрация поне на първо време може да се направи редукция на апарата до 49%.При нас на работа има хора които за една седмица абсолютно нищо не правят, но в същото време вземат добри заплати за стандарта на страната.Имаме си и пенсионери. По цял ден са в интернет, приказки, кафе, решаване на кръстословици, скиторене от стая в стая!Смятам, че администрацията трябва да работи и в събота, все пак в частните фирви се ходи на работа в събота, нали?Искаме редукция на със
19
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Като се срути някоя и друга банка тип Орешарски и като спрат постъпленията от Европа - ще ревете с кървави сълзи за Бойко. Даааа. Вече сме го гледали Орешарски 1."За идола на простите може да ревете само вие...простите!
18
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГерберБелият кон е отживелеца. Приготвили сме бяла джипка.
17
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроб не е партия, а ОПГ!
16
19
 
12
 
! Отговори
АНТИМИСИРКОВ преди 3 години
Точно сега, в тази фаза на политическата рулетка Президента ще ''свие'' максимално срока. Няма да предоставя време за да се окопитят окопалите се във властта, да водят пазарлъци, да конкретизират оферти и канали за тяхното дискретно представяне, да ''вдигат мизата'' и т.н. Имената на депутатите вече са обявени, следва публикуване е Държавен вестник и свикване на Народното събрание. По М.Булгаков - ''Анушка уже масло подляла'' /Анушка вече разля олиото/ от романа-класика ''Майсторът и Маргарита'
15
19
 
23
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
По-важно е на коя дата ще започнат да уволняват некадърните държавни служители назначени под път и над път на ръководни постове от Винету и неговата клика. Директорката на училището до нас-активистка от партията на Винету вече цяла седмица ходи като ударен самолет, косата й побеля, сега като я уволнят най-много да я назначат някъде за чистачка, друго едва ли ще намери. Без партията зад гърба си е нула.
14
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да гние и на друго място...
13
11
 
18
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
До 11. КОГА? Ха-ха, колкото гни след 2013. Белият кон е обязден и чака.
12
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така, Радев, не им давай време за излишни закулисни договорки. Да са мислили предвартелно как ще управляват и с кого! Защото да се буташ за парламента у нас се превърна в нещо като спорт или хоби за партиите, а това е абсолютно несериозно!
11
4
 
22
 
! Отговори
Бай ганьо преди 3 години
До театър сълза и смях. Стига си писал едно и също. Не, няма да състави, не му и трябва с такъв чалга народ. Нека по-големите "победители" го направят. ***.
10
31
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата ще гние в затвора!
9
5
 
18
 
! Отговори
Байтошо преди 3 години
До 5. Айде няма нужда от комунистически носталгии.
8
25
 
13
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Дали петкратният "победител", ще успее да състави правителство?
7
30
 
28
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
А кога ще подаде оставка, след като народът постави убедително ГЕРБ на първо място?
6
8
 
34
 
! Отговори
цирк дьо солей преди 3 години
Славуца дотогава ще закрепи ли положението? Или ше изпрати мика зайкова. Тя пак трудно ходи и вижда жената, но поне говори без аутокю. О, божке, цирка ще е пълен. По-пълен от всякога.