Рашков: Караянчева е заплашвала с уволнение шефа на полицията в Кърджали

Купуват гласове с хляб, брашно, леща
436
Рашков: Караянчева е заплашвала с уволнение шефа на полицията в Кърджали
Снимка: БГНЕС

Цвета Караянчева от ГЕРБ, която е бивш председател на НС, се е обаждала на регионалния директор на МВР в Кърджали и го е заплашвала, твърди служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Полицията е провеждала операция в района на Кърджали за купуване на гласове. Проверките били на базата на данни, че служители в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този регион според това дали този човек ще гласува за ГЕРБ или няма.

„По телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на НС Цвета Караянчева със заплаха срещу него, че няма да остане на поста си”, заяви Рашков.

"Заплахи, закани... Един кандидат за депутат заплашва с уволнение директора на МВР. И точно тези хора искат да се връщат на власт. И това е заявката - не преследвайте нашите представители, защото ще ви уволним. И директорът на държавното горско стопанство си позволява да дели хората на такива, които ще гласуват за ГЕРБ и на такива, които няма да гласуват за ГЕРБ. За първите има дърва, за вторите няма", каза Рашков.

Още по темата

Той се похвали с добри резултати в борбата с купуването на гласове и обвини предходното ръководство на МВР,  че не е полагало такива усилия, свързани с изборните правила на гражданите.

„Вероятно една от причините е, че последните двама министри – Христо Терзийски и Младен Маринов, в момента са кандидати за народни представители от листите на ГЕРБ. До 4 април има само няколко дела, образувани срещу други партии. А сега има шесткратно увеличение на образуваните досъдебни производства”, каза Рашков.
 
„Образуването на досъдебни производства е работа и на българската прокуратура. Нямаме обяснение, защо тя не е го е правила. До 4 април има около 1000 сигнала, които съдържат данни за изборни престъпления. Само в броени на едната ръка случаи има наказателни досъдебни производства”, допълни министърът.

„В момента настъпателно атакувахме групите, които се занимават с покупко-продажба на гласове. Няма да останем безучастни към информацията, която постъпва при нас”, каза вътрешният министър.  

Той допълни, че в районите на Гурково, Стара Загора, Хасковска област, Твърдица „са наситени с лица, които се занимават с тези деяния и покупката на гласове”.

„Давано е хляб, дърва, брашно, леща, разбира се и пари в размер на 30-40-50 или малко повече лева. На това може да се съгласи един беден човек, за който тези неща са ценност. Очевидно бедността се използва за предизборни цели”, коментира вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
18
 
! Отговори
Беден преди 2 години
Хората са бедни заради това, че ви, червените крадци, ги ограбихте и станахте милионери
19
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Караянчева да си ходи вече в Кърджали. Толкова пък неприятна жена. Там ги избират с конкурс по.....
18
19
 
29
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Така е било винаги,браво Рашков бой до дупка по герберунгелските мутренски глави.
17
16
 
18
 
! Отговори
Тони преди 2 години
На тоя комунистически чалгар му се привиждат зелени човечета
16
15
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
РАШКОВ КАЖИ НЕЩО ДЕТО НЕ ГО ЗНАЕМ
15
7
 
8
 
! Отговори
3 преди 2 години
И мен ме заплашиха , че ще ми дадат милион , но нямало доказателства !?
14
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото в случая е, че Рашков даде тон на песента, казваш и мяткаш кьор фишеци без доказателства. Всички казват че тия бесепари със Славуца щели да управляват. Добре. Ние също ще пеем тая рашкова песничка.От сутрин до вечер ще ви заливаме с помия и няма да даваме доказателстваза нищо. По рашковски. Комисиите дадохте тон за песен. Така да бъде. Тогава ще я запеем целия народ.
13
11
 
22
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Никой досега не е закачал хората на ГЕРБ по време на избори!!! Никой! И когато а...а любов е за пръв път, казват че боляло, ама после се свиквало! Така че *** да се отпусне и да изчака. Ще свикне и няма да й прави впечатление, просто ще е като всички останали!
12
18
 
23
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Б.Раш уволни цялото ръководство на МВР, следствие, разузнаване, ако можеше, би уволнил цялата държавна администеация, щото не са от БСП/ДС. Крадеца вика дръжте наклеветения крадец. Ама на БСП всички им предричат 4-5 масто (от второ), така че действай, ченге, съсипи съвсем партийката, която те храни цял живот, а после *** при съпартийката си Мая в "мутри вътре, да се правиш на ново лице
11
20
 
20
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Днес, докога ще показвате този лъжец?
10
14
 
20
 
! Отговори
1321354564 преди 2 години
гадни червени опорки, утре сигурно ще кажат че сме скрили луната ....
9
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие направо уволнявате.Браво,другари.
8
24
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Караянчева е заплашвала някой с уволнение Рашков направо уволни няколко хиляди полицаи.
7
35
 
30
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Рашков, дърт милиционер, часовника тиктака за теб! Гешев те чака на полу съединител!
6
25
 
27
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Рашков е една предизборна клюкарка - или даваш доказателства в съда, или мълчиш. Само пълни вестниците с кой кво му бил казал!
5
21
 
27
 
! Отговори
Бау преди 2 години
много мрази ГЕРБ този. Ще кажеш, че е поставен от някой... :D
4
34
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рашков ти заплашваше да уволниш журналисти от btv, тошко африкански искаше да им реже ръцете. каква е разликата между вас?
3
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, а сега комунистите заплашват с Белене, всеки който не ви харесва! Я пак да ни обясните как ще ни давате на прасетата, понеже сме ви опоненти.
2
18
 
46
 
! Отговори
zeus преди 2 години
Гepбeraсти, сър...
1
37
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков: Караянчева е заплашвала с уволнение шефа на полицията в Кърджали. Служебното правителство: уволни поголовно шефовете на Полицията в повечето български градове. Изводи?