Радев: Президентската институция не е ням свидетел на беззаконието

Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт
Обновена: 27 сеп 2021 22:15 | 27 сеп 2021 20:40, Красимир Ангелов
247

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентската институция не е ням свидетел на корупцията и беззаконието, заяви президентът Румен Радев пред Инициативния комитет, който издига неговата кандидатура за втори президентски мандат.

Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството е останало като единствената бариера срещу корупцията в страната.

Още по темата
Държавният глава отбеляза, че с обща воля ще се постигне промяна, "въпреки десетилетното срастване на една партия с държавата". Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт.

"Само така ще можем да победим бедността и да заемем достойното място в европейското семейство, което ни принадлежи", каза президентът.

Радев посочи, че се изисква смелост и обеща „да не остави българите да се свиват от страх“.

"Страхът разяжда душите и самите устои на държавността", предупреди Радев, цитиран от БГНЕС.

Президентът заяви, че в България е необходима промяна и определи невъзможността на т. нар. партиите на промяната да съставят действащ кабинет на предходните избори единствено като "етапен провал", защото "обществото ни е узряло за промените".

Президентът посочи още, че директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е имала среща с него в началото на септември.

Георгиева е поискала среща, за да говорят за световните тенденции в икономиката и последствията за България от инфлацията, а не за да си търси нова позиция.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, Радев, как не разбра, че не ставеш. Менторите ти те лансират, защото си Господин Никой. Служебните ти министри те крепят по същата причина - оставил си ги да правят каквото си поискат, само и само да те хвалят. Че кой няма да е доволен от едно мекотело, което не оказва никаква съпротива, само и само да го величаеш?
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А от ИТН са агитирали Георги Иванов да стане член на първия космически българо-македонски екипаж. С неговия ръководен опит,Мъск ще ни диша пушилката. Здравей Космос,земьо македонска!
92
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ц.Е.Н.И.Т.Е.,...фъррррррр....подер Румен фърчилотооооо....кат грипен фърчът,
91
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гаден сайт
90
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запомнете много добре лицата на тези комунисти и ги изобличавайте навсякъде. Те трябва да бъдат изобличавани навсякъде заради подкрепата им за престъпника Радев!
89
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 98 хора няма да пращаме ще прати *** журная без връщане а още по добре да ги мятаме от 12000 метра в морето от ф16 директно да се разпльокват по каманаците в крим
88
3
 
14
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Анонимен 76 "Радев е за психиатър" Ами нали затова гл.психиатър на Курило д-р Гълъбова беше в комитета! Може би наистина и присъстващите не са съвсем наред?
87
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев съвсем се самозабрави.Да прочете Конституцията и какви са правомощията на един президент.Щял да излъчи нов тип управление.Като какъв за бога???Този не*щастник май спи и мечтае за президентска република та си изплю камъчето с това изказване.
86
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускаш за Радев -значи останлите ще те гледаме как умираш от глад.
85
13
 
3
 
! Отговори
НЕ ВЯРВАМ НА БОЙКО преди 2 години
Убеден съм, че Бойко Борисов не може да прогони Фигуранта от Президентството, защото пак няма да предложи достоен кандидат президент. Истинските промени у нас ще бъдат направени догодина, благодарение на Пентагона.
84
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле, фигурта на на Фигуранта се е надула до нечувани размери. Както пеехме в детството си - "Балонът ще се спука, надувайте момчета, да стане на парчета - Бууум!"
83
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев , добре , но като знам , че БСП го издигнаха и подкрепят. Няма как да се обърна против себе си . За Луна ще гласувам ама БСП НИКОГА.
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ням Съочастник е
81
5
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
....ne sam poddrajnik na Radev,no toi edinstven se opana na iz r odite ot GERB i po speciano na bankianskoto nedorazumenie,prestapnik i t.n. !!! Fakt !!!
80
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като видях Георги Иванов и се чудих -Ние сега ще пращаме ли с НАСА хора в космоса ? Щото и самата НАСА се чуди с кого да праща хора в космоса . С роскосмос за по сигурно или със спеис екс за по перспективно ? Значи ние ще ги пратим с НАСА а тя ще ги прати с роскосмос :))) Ама важното е да дадем едни пари на американците като за Ф16 :))) Дали ши са опрай България ааа ???
79
1
 
14
 
! Отговори
Скривена преди 2 години
Румен радев е държал слаби и гладни хора ка кука в въздуха в концлагера в белене.и ги е бил до смърт без хляб и без вода.
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е БКП значи е беззаконие, ще настъпи истинска "управия"! :)))))))))))
77
24
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Промяната започна от Румен Радев и заслужава да спечели втори мандат.
76
2
 
24
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Румен Радев и една каруца червени старци и бабички. На изборите ще отидат на бунището за червени политически трупове и некролози.
75
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главата на Радев има форма на крив пъпеш и е пълна с гнило семе от умрели антифашисти.