ГЕРБ не поставили нито едно условие, за да подкрепят Герджиков

Кандидат-президентът не вярва следващия кабинет да изкара пълен мандат
Обновена: 7 окт 2021 09:10 | 7 окт 2021 09:10, Камелия Цветанова
376
ГЕРБ не поставили нито едно условие, за да подкрепят Герджиков
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проф. Атанас Герджиков смята, че той не е кандидатът на ГЕРБ за президент, защото изтеклата информация за неговата  кандидатура е дала повод на партията да го подкрепи.

„Аз не съм кандидатът на ГЕРБ, защото съм издигнат от Инициативен комитет. Когато се срещнах с ГЕРБ те не ми поставиха нито едно условие. Те не пожелаха нищо срещу подкрепата си. Не мисля, че съм обвързан с тях”,коментира той пред Нова телевизия.

„Мотивацията ми е свързана с това, че сме в много тежка политическа криза. Винаги сме все повече разединени. Аз нямам намерение всички да се прегърнем и различията да отпаднат, но е важно да се обединим около важните за обществото теми. Ако това беше направено нямаше да се стигне до толкова много избори за една година”, каза Герджиков.

Той съобщи, че е бил предложен от Красимир Вълчев на ръководството на партия ГЕРБ да го подкрепят, вместо да излъчат свой кандидат.

„Срещнах се с Бойко Борисов в централата на партията. Там беше и г-н Вълчев,  а аз им обясних, че ще приема кандидатурата на Инициативния комитет. Там дойде и изненадата – г-н Борисов каза, че съм подходящ кандидат и няма нито едно условие към мен”, обясни проф. Герджиков.

Според него ГЕРБ са правили много грешки през годините, защото три пъти са получавали властта, а за толкова време няма как да не сгрешиш.

Още по темата

„Някои от тези грешки са наистина несъвместими с това, което аз разбирам под честна и полезна за народа политика. След като обаче са избирани 3 пъти аз смятам, че те са направили и полезни неща”, каза още професорът.

„Аз смятах, че много повече партии ще застанат зад мен и ще припознаят кандидата, който ще може да осъществи нужното. Разчитал съм най-много на подкрепата на дясно-центристките партии”, казва проф. Герджиков.
Той не пожела да отговори на въпроса, за кого ще гласува на предстоящите парламентарни избори.
„Аз приемам политиките на ГЕРБ по едни въпроси, а по други изобщо не я приемам. През годините тази партия омекна, въпреки всичко, което се говори. Първото им управление беше най-проблемно. Тогава имаше поредица от грешки, които доведоха до силно влошаване на нещата в образованието. Ескалацията на нещата през третия мандат на ГЕРБ не се дължи само на техни грешки, а и на други причини”, смята проф. Герджиков.

Той смята, че няма да получи подкрепата на ДПС на първи тур, защото движението ще има действащ кандидат.

Според него след изборите управлението на страната „очевидно трябва да е коалиционно”.

„Важно е обаче да не се късат всичко мостове с останалите. Струва ми се, че не е възможно да вървим напред, ако сме противопоставени по всички въпроси. Нека не позволяваме на партиите да спорят по въпроси, по които обществото има консенсус”, казва Герджиков.

Той изрази мнение, че следващото правителство няма да изкара 4 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
263.Диана.Не всеки, който изразява мнение е бесепеен.Не е цвете бспето, нито Радев,явно това е картината. Ако някой друг спеше и го снима Мата Хари,със съответните артикули,то той си заминаваше на момента.Друго, токът поскъпва,защото един човечец, си бара нещо си и не започна аеца. Да продължим.Съдът,каза за билета и винетките,че не са социално понос. Защо,продължава инквизицията за българите от Банкя.Това БСП ли е???
204
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сведение на заспалите платени журналисти и плювачите на кутев -ПРЕДИ 2 МЕСЕЦА ББ КАЗА, ЧЕ СЕ КОЛЕБАЕ :АКО ДА ПРЕДЛОЖИ СИЛНА ПАРТИЙНА ЛИЧНОСТ ,ЩЕ СЕ ЗАСИЛИ РАЗДЕЛЕНИЕТО МЕЖДУ ХОРАТА ,МИСЛИ ДА ПОДКРЕПЯТ СИЛНА НЕПАРТИЙНА ЛИЧНОСТ, КОЯТО ДА МОЖЕ ДА РАЗГОВАРЯ С ВСИЧКИ ПАРТИИ И ДА Е НЕЗАВИСИМА ЗА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ СПОКОЙСТВИЕ В ДЪРЖАВАТА
203
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първия ден пишеха,че няма семейство и е гей!ПОСЛЕ СЕ ПОКАЗАХА СНИМКИ И ЧОВЕКА ИМА СЕМЕЙСТВО! ДАЖЕ НЯМА ДА ГО ЖЕНЯТ ДНЕС ЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА, КАКТО ОЖЕНИХА РАДЕВ! ДАЖЕ ВСИЧКИ С НАУЧНИ СТЕПЕНИ! СЕГА ПРОДЪЛЖАВАТ С КАЛТА!КОМУНИСТИТЕ ТОВА МОГАТ! КРАЖБИ КЛЕВЕТИ УНИЖАВАТ И ЗАТРИВАТ ХОРАТА!ИЗВЕРГИ
202
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИ да не му напълнят чекмеджето с пачки, герджиков си има достатъчно. Вижте колосалните ректорски заплати от над 150000 лева годишно.
201
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех на професрор Герджиков- достойният президент!
200
4
 
6
 
! Отговори
Handel преди 2 години
До само питам: Ами тиkвоча ги знае тия работи - ако си е късал "тогата" пред него...
199
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този пък професоре за какъв ни взе, вече са му напълнили чекмеджето с па...чки
198
9
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Герджиков, тия приказки ги разказваай на старата ми шапка!
197
14
 
12
 
! Отговори
Л.Иванов преди 2 години
Само за пояснение- да, герб три пъти са печелили избори досега, вероятно ще ги спечелят и за четвърти път.Но как- всеки мислещ гражданин на тая страна ще ви каже:1. чрез купуване на гласове, и 2. чрез твърдото си ядро, което също е купено/ с пари, с постове, със заплахи , и т.н. , и т. н./Два въпроса-1. защо никой не иска да се коалира с герб, и 2. по - важният- защо лидерът им не се кандидатира, за да спечели и да покаже, че може наистина да е президент?
196
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ГЕРБ никога не е имало достойни хора, както и в кръговете около тях, като част от ръководството на Софийския университет. Факт!
195
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да не са поставили ГЕРБ нито едно условие ?! Видно е , че са го задължили да ходи с мъжки дрехи ...
194
15
 
11
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен268 В ГЕРБ има много достойни хора,които партията им не иска да излага на бомбардировките с лъжи,манипулации и компромати на БСП!Ако обаче отпред застане човек като Хампацумян, достатъчно мотивиран да оправи нещата,БСП загиват прави с техните глупости..Проблемът е,че всички познават добре мръсотията на БСП и никой свестен човек не иска да стане тяхна жертва.И така ще бъде докато умните не се обединят срещу тези посредствени по.се.р.ко.вци от БСП-тя един по един ще ги смазва!
193
11
 
17
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Вярно ли е, че прякора на господина в СУ е "момата" и, че от банкянската партия го държат с компромат относно ориентацията му?
192
17
 
13
 
! Отговори
от село преди 2 години
По добре пълна кратуна ,отколкото празна без семки .Браво на професора ,не е като Рада кюкарката от маалата разделила я на две ,бивши и такива правени от два чифта...
191
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ нямат и един човек сред себе си, когото да могат да издигнат. Всички или са компрометирани, или са калинки.
190
9
 
18
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До бай *** Без празни приказки, БСП! Кое е престъпно в Герберското управление - това, че спряха стрелбите по София или това, ч сме приети в чакалнята на Еврозоната?!...А може би това, че ни изтласкаха от дупката, в която ни натика БСП с Пехода си - да се борим за оцеляване и да си траем! Престъпно е БСПто, което съзнателно съсипа не само страната, но и пречупи българския дух...Търсите си БСП сега пак, защото вампирите там добре са ви направили на "донори на кръв", а Герб иска да сте ХОРА...
189
8
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До КПСС БКП Ако герберите са корумпирани, то значи всички у нас са корумпирани! Герберите, както и всички останали сме жертви на БСП - те направиха така, че всеки да краде, за да не се забелязват техните кражби, а сега като се заговори за това, прхвърлят проблемите от болната си глава на здравата, на своите жертви! Не може хищници като БСП да управляват стадо с овце, в каквото са ни превърнали БКПто още! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
188
8
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
Значи до сега стандарта е бил подкрепа със условия а сега действайки по естественния нормален начин заслужава да се отбелязва? отбелязва се норма която ние сме забравили че е така както трябва да бъде...до къде сме стигнали ...Какво обединение дъвчете бе нима искате да обърнем гръб на престъпното герберско управление защото престъпната ша.й.ка така ги устройва? стига сте ни набила изкуственно някво обединение разединение което не съществува
187
8
 
14
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
За да тръгне България нагоре, всички крадливи и корумпирани ГЕРБЕРИ трябва да влезнат в затвора !!!
186
7
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До до Диана Крадците сте вие,БСП!Вие скапахте законите,вие мътите водата в страната и досега,вие тласкате страната в кризи,прогонихте милиони честни хора от страната,за да не ги принудите и тях да крадат..Я виж кои са богатите у нас: БСП!Те се смятаха за Висша Класа от началото на Прехода си - те знаят как да крадат и натапят другите за това, явно!БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! В политиката трябва да има национално-отговорни хора, работещи за прогреса на Държавата, не буквояди с бездънни джобове