Ще има ли правителството или пак ще ходим на предсрочни избори?

Партиите на протеста нямало да имат повече депутати
Обновена: 19 окт 2021 10:43 | 19 окт 2021 10:41, Камелия Цветанова
241
Ще има ли правителството или пак ще ходим на предсрочни избори?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпросът е дали въобще е възможна коалиция след изборите, защото ГЕРБ явно са си въобразили, че народът ще понесе пак да правят правителство, ДПС играят твърде остро, а БСП и Слави Трифонов вече поставят условия. Кирил Петков и Асен Василев пък едва ли не раздават вече министерски постове. Това заяви социологът от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов пред Нова телевизия.

Още по темата

„Ако се погледнат данните от последните социологически проучвания, ще се види, че така нареченият лагер на протеста няма да има кой знае колко повече депутати в сравнение с след изборите през юли. Просто сега има едно вътрешно преразпределение на мандатите”, подчерта социологът от "Тренд" Димитър Ганев.

Според Първан Симеонов най-вероятно този път партиите ще опитат да съставят някакъв кабинет.

Лидерите на „Продължаваме промяната“ говорят доста по-консенсусно от останалите на партии на протеста, посочи Ганев.

Според него ПП, БСП и ИТН са трите партии със сходни резултати.

„ИТН е в процес на ерозия, ПП повишава резултата си и ако продължава така най-вероятно ПП ще е втора сила, а БСП трета“, каза Ганев.

Според Симеонов ИТН сами са поставяли червени линии, които не са успели да прескочат, а ПП не подхожда по този начин.

ПП могат да оглавят протестното пространство, каза той.

Не е сигурно обаче дали ГЕРБ ще са първа сила. Интригата предстои, може да се окаже, че ПП е първа, коментира Симеонов.

Той направи уговорката, че все пак има още един месец предизборна кампания, а може да се окаже, че машинното гласуване ще изплаши част от хората и особено електората на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
6
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
В следващият парламент Бокича и Доган ще им покажат как се прави правителство на рундювците :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
138
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключено е да се направи в България толкова голяма работеща коалиция, която да има 121+депутати. Партиите са много зависими и да се направи компромис между две партии, то това ще се окаже в ущърб на третата, да не говорим за 4та и 5та партия. Евентуалните договорки ще доведат министрите до абсурдни ситуации, няма да имат размах на действие. Отделно световната криза ще накара подкрепящите партии да се разграничават от даден чужд министър, което ще увеличи напрежението.
137
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 165 Слави изгуби доверието нЗ избирателите си! И гласоподавателите му ще се насочат към ПП! Но за ГЕРБ не биха гласували!
136
5
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Надявам се да няма правителство , и това би било единственото ни малко щастие в предстоящите месеци на мизерия, инфлация и здравен терор.
135
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така като гледам, пак ще имаме същият сценарий. Протестните партии просто си преразпределят едни гласове. Според мен, докато измислената партия на Славун е в парламента, правителство няма да има, защото те винаги ще са контра на всички. Даже не знам как още има хора, готови да гласуват за него.Дано Киро вземе повече гласове и хакнат Слави, за да може тая мъка да свърши най-сетне.
134
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина,няма да гласува масово за ГЕРБ повече! Разберете го това! Вече всеки щом не е от крадливата партия на мутрата е приемлив!12 г на разруха и кражби стигат! Време е за промяна!
133
8
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Не знам дали народът ще понесе ГЕРБ пак да прави правителство, но със сигурност няма да понесе старите муттри с новите лица от метежните формирования на фигуранта да си правят експерименти с българската държавност и то във времена на кризи и пандемии ... След два провалени парламент с антиГЕРБ идеологията, третото провалено НС ще струва скъпо на идеолозите с "Новият морал", към които сега ще се присъдеинят и финасовите измамници с офшорките и двойното гражданство ... !!!
132
1
 
8
 
! Отговори
не го заслужаваме! преди 2 години
Само турско за нас - по-добро от комунистическото робство и руска окупация!
131
1
 
10
 
! Отговори
аса преди 2 години
дир.бг са най големите *** блокират профили и плюс и минус ги определят както си искат продадоха се на болшевиките
130
3
 
16
 
! Отговори
A преди 2 години
Д упе да ви е яко с прорестните партии
129
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До отровна гад/147"Просто обедняваш и нямаш полезен ход!" - ходи се жалвай на некадърниците в Брюксел, цър'вул неграмотен. Той Борисов с право ти каза, че си про'ст.
128
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ или ПП като първа сила са две еднакво ужасяващи възможности.
127
7
 
13
 
! Отговори
КЪДЕ Е БАТКО? преди 2 години
всъщност изборите са за пореден път и ще има и още САМО ЗАРАДИ ДРУГАРЯ РУМЕН ГАДЕВ, защото иска да се изживява като цар и господар, никъде по света, където има избран или назначен премиер президента, дорида е фигурант НЕ ХОДИ ДА ПРЕДСТАВЛЯВА ПРАВИТЕЛСТВОТО, срам, срам, срам
126
10
 
22
 
! Отговори
ОБЕЩАВАХА В КОСМОСА преди 2 години
А НИ СМАЗАХА ..РАДЕВАТА ХУНТА СЪСИПА ИЗГРАДЕНОТО ОТ ГЕРБ.
125
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чекам аз един македонец да полети у космоса.Хахахахаха!
124
6
 
19
 
! Отговори
Киро Лъжата преди 2 години
Кирчо Лъжеца първо е предал Родината си,като е взел чужд паспорт.Сега лъже като за световно.Излъга за канадския паспорт,излъга че има диплома от Харвард,излъга че води преговори с БСП и ИТН,излъга,че не познава новия шеф на ББР, а се оказа,че Лъжльото му е звъннал с предложение за този пост още преди да е станал министър.Кирчо назначи само свои калинки в ръководството на ББР и даде 35 милиона евра на Киро Гела за мним завод за таратайки.В същото време пък Кокорчо гепи 500 милиона от АМ Хемус.
123
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има правителство, ще харчим по 150 милиона за хазартни избори заради алчните гербаджии, които до един трябва да бъдет арестувани и съдени.
122
3
 
8
 
! Отговори
А В КОСМОСА КОГА преди 2 години
2020Г БГ ДС/ГРУ МАФИЯ/ОЛИГАРХИЯ ПЛАТИ ЛЕТНИТЕ ПРОТЕСТИ- ЕТО СЕГА СИ ПРИБИРА ДАДЕНИТЕ МИЛИОНИ ПРЕЗ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИ, УСЛУГИ И ПРОДУКТИ. ВИЖДАМЕ КОЙ СТОИ ЗАД КРЕМЪЛ ГАДЕВ И НА КЪДЕ НИ ВОДИ- КЪМ ТОТАЛНА РАЗРУХА. БЕДЕН И СГАЗЕН НАРОД СЕ ЮРКА ЛЕСНО- А КАКВИ ОБЕЩАНИЯ БЯХА ЗА ВИСОКИ ДОХОДИ И НОРМАЛЕН ЖИВОТ, ДАЖЕ НИ ОБЕЩАХА И В КОСМОСА ДА НИ ПРАТЯТ- ЖАЛКИ ПРЕДАТЕЛИ.
121
3
 
10
 
! Отговори
Строител преди 2 години
ДО ГОЛЕМИЯ РАЗБИРАЧ НА МАГИСТРАЛА ХЕМУС... строителната компание е държавна Автомагистрали АД и няма как правителството да не финансира авансово държавната си компания.... ако искаш да кажеш, напише, дори да си помислеш нещо изчегъртай от мозъка си Комитова, защото е имало много нек.адър.ници в това министерство, но тя ги превъзхожда в прс.то.тиата си и липсата на компетентност
120
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да спрат мерките срещу вируса и БСП ту няма да влезе в парламента .Така нещата ще се наредят ;) Няма друг вариант за съставяне на правителство. Хубуту ще е ако няма ,,усвояване,, Тогава е много по добре да няма правителство . Голяма част от парите са заеми които ще трябва да връщаме .Ако няма правителство няма да връщаме тези откраднати от тарикати наши пари. То даже ако се закрие държавата ще е най добре. Хората нямат нужда от такава държава на хрантутници по разни схеми.