Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет

Според него именно бездействието на служебния кабинет е довело до кризата
21 окт 2021 14:50, Нели Христова
283
Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет
Снимка: БГНЕС

Бездействието на служебния кабинет и на Румен Радев създаде силно обществено напрежение и хаос в държавата. Това заяви в Смолян кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

„За съжаление прогнозата ми, че след недомислената заповед на здравния министър цели сектори, включително здравеопазването, ще спрат работа и няма да има кой да ни лекува, се сбъдват. Вместо да са на работните си места, тази сутрин лекарите се редиха на дълги опашки, за да си правят тестове. Неадекватните реакции на управляващите поставят под риск живота и здравето на пациентите. Служебният кабинет можеше да даде срок за реакция и на здравната система, и на всички български граждани, така, както се обсъжда гратисен период за въвеждане на зелените сертификати за администрацията и учителите“, коментира проф. Герджиков. „В една правова държава законите и правилата трябва да важат с еднаква сила за всички“, посочи още кандидатът за президент.

Според проф. Герджиков, хора с ключови роли в кризата, каквито са медицинските специалисти са изолирани от вземането на решения, а политиците, които определят правилата изглеждат все по-некомпетентни. „Следващата ми прогноза е, че ако правителството не спре с погрешните мерки, здравната криза ще премине в образователна, която ще засегне както най-малките ученици, така и висшето образование. Фактът, че дори партии и граждани, които подкрепят Румен Радев не одобряват мерките и начина, по който бяха въведени, говори ясно, че действията на кабинета са плод на паническа реакция, а не на стратегия срещу кризата“, смята кандидатът на президент.

Кандидатът за президент коментира, че вчера Румен Радев се е опитал донякъде да се дистанцира от назначеното от самия него правителство, като е казал, че е работа на правителството да се справи с кризата с коронавируса. „Всъщност истинският проблем е, че влязохме в четвъртата вълна на епидемията силно разединени и затова ще се справим по-трудно, отколкото ако гледахме в една посока“, смята проф. Герджиков. По повод проявената агресия срещу министър Николай Денков вчера, кандидатът за президент коментира: „Категорично осъждам вчерашното насилие над министър Денков и призовавам всички да бъдем единни и да пазим демокрацията“.

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков и кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева днес се срещнаха с граждани на Смолян. Градът отбелязва своя празник без традиционните тържества, които бяха отменени заради ситуацията с коронавируса. На тази дата Родопите се освобождават от османско владичество по време на Балканската война през 1912г. Кандидат-президентската двойка поднесе венец на паметника костница на връх Средногорец, в памет на загиналите герои за освобождението на Родопите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
7
 
! Отговори
Политик преди 2 години
Този професор сигурно е кандидат за президент на Смолян. Щом ходи да агитира хората в този град по време на тази страшна пандемия. Сигурно вече се е ваксинирал с няколко дози и не го е страх !
137
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набирането на политически дивидент по време на чума е по лошо и от подлоганството което е заложено в този човек!
136
4
 
7
 
! Отговори
Кметът преди 2 години
Ти си мекотело.
135
0
 
1
 
! Отговори
В Древен Египет преди 2 години
В противоречие с възприетите вярвания пирамидите не били строени от роби. Имало избор - или плащаш данъците си с процент от реколтата ДДС и ДОД - с десет процента от реколтата или отиваш да бачкаш на пирамидите за три месеца и реколтата си остава за тебе. А ми обясни в такъв случай за чив х.*** и за коя гробница отиват тия 10 годишни заплати и 8 годишни заплати? Не бе копиленцето Фердинантско е садист и просто така да се гаври с интелигенцията! Като брат си, като баща си! Или просто е скръндза
134
10
 
12
 
! Отговори
МИСИЯТА НА ДС-РАДЕВ. преди 2 години
Като взе властта-първата му работа беше да уволни лекарите, които разбират от пандемия, корона вирус и лечението му-Кантарджиев, Балтов, Костадинов,...... Така вече можеше да нанесе смъртоносния си удар върху безпомощни те българи..... ЧЕРКЕЗ Е...!!
133
6
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Кацарчето скоро и той ще отнесе кютека.Заслужава си го.
132
3
 
10
 
! Отговори
Плужек преди 2 години
Аз съм обединител. Ще обединя агнетата и вълците като пусна вълците в кошарата.
131
5
 
7
 
! Отговори
man преди 2 години
Хайде, Българи - хващайте се за гушите и по тая тема! Време разделно.
130
14
 
10
 
! Отговори
сравнението преди 2 години
Да започнем с въпросите към академичниямазенплъх.Първо каква му е позицията по въпроса за членството на скопяните в ЕС?Второ още ли се гордее,че насърчаваше и подкрепяше незаконната и антибългарска окупация на СУ?Трето,какво е отношението му към истанбулската конвеция и натиска над страната от ЕК да приеме еднополовите бракове въпреки решението на конситуционни съд!За начало толкова,може и полковничката да ти даде и жокер...
129
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно е така. Прав е Герджиков!
128
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е,съвсем аргументирано обясни Герджиков.Трябва да има стратегия,както казва за сертификати,стратегия за здравеопазване,образование, за пандемията.Както и предвидени компенсации за родители и бизнес.Те наследиха една сравнително спокойна обстановка,всичко е окей,закриха националния щаб,уволниха Балтов и Кантарджиев,а Кацаров антиваксъра реши,че с неговата 75 г.съветничка са достатъчни,но не е толкова просто.Отряза от пари спешна помощ,настрои медици,но иначе актуализираха 2.6 млрд.и къде са?
127
8
 
4
 
! Отговори
ИЗБОРДЖИЯ преди 2 години
и как смятат протестърите и радевчетата да имат далавера от изборите, на процентите на другаря радев са се ЗАКАЧИЛИ 5-6 по-големички партии и дори да има на първи тур 35-36% те ще трябва да си ги разделят, да видим БСП сигурно с 10-12, Слави с ИТН пак толкова 10-12, Кирчо и кокорчо и те там с 10-12, е то не остана за Мая общата, за другите които гравитират около червените кхмери, общо 85-86 депутатити, които да съставят правителство, хо-хо-хо
126
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Студент - Дай Боже по-скоро! Амин!
125
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев изби до момента няколко хиляди българи като им забрани да се ваксинират.
124
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Вчера министърчето на Радев ляво кроше ли отнесе или дясно?
123
0
 
1
 
! Отговори
Абе ейййййй... преди 2 години
Нарекъл съм Симеон 2-Европейският фараонВчера дадох пропорционално 20/16,10/8 пропорция как учителите Изкуства и спорт и Природонаучния всъщност изработват по 10 годишни заплати и 8 годишни заплати за 45 години,които никога не им се плащат,а им се плащат 8 месечни при пенсионирани.Тези 8 се плащат и на учителите по БЕЛ,Математика,Чужди езици, но те не работят повече от 560-580 часа годишно,освен ако нямат лекторски.Другите 640,700 часа годишно и плащат данъци.Работим безплатно за фараона и сем.
122
0
 
4
 
! Отговори
хп преди 2 години
Ми немъ кадри, бе, М.азен!!!! Както го е рекъл др. Сталин: "Кадрите решават всичко", а кадри нема!!!!! Едните измряха, умните емигрираха, остана талажа!
121
7
 
10
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Троловете на кутев и чорапа вчера бяха се скрили, ама днес пак са на работното си място. Чорапа потъна , като вера су. Няма спасение другари.
120
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕЩО МНОГО ИЗПРАВИХТЕ НАПОСЛЕДЪК ГРЕБЕНА КО МУНЯГИТЕ, ДАЖЕ ВИДЕНОВ ИЗКАРАХТЕ, НО ПАК ЩЕ СЕ ЗАВРЕТЕ ЗАСРАМЕНО В ДУПКТЕ СИ...
119
7
 
9
 
! Отговори
Студент преди 2 години
Г-н професоре,абсолютно сте прав и независимо дали се дистанцира или не от назначения от него сервилен кабинет всички много добре знаем КОЙ Е ВИНОВЕН за сегашното състо- чние на страната ни и затова е крайно време ВРИД презиндент-а да освободи длъжността да не става за още по-голямо посмешище на народа...впрочем така и така с нищо хубаво няма да бъде запомнен и по всяка вероятност скоро ще изпадне в ... забвение !