Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет

Според него именно бездействието на служебния кабинет е довело до кризата
21 окт 2021 14:50, Нели Христова
283
Проф. Герджиков: Радев се опита да се дистанцира от назначения от него кабинет
Снимка: БГНЕС

Бездействието на служебния кабинет и на Румен Радев създаде силно обществено напрежение и хаос в държавата. Това заяви в Смолян кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков.

„За съжаление прогнозата ми, че след недомислената заповед на здравния министър цели сектори, включително здравеопазването, ще спрат работа и няма да има кой да ни лекува, се сбъдват. Вместо да са на работните си места, тази сутрин лекарите се редиха на дълги опашки, за да си правят тестове. Неадекватните реакции на управляващите поставят под риск живота и здравето на пациентите. Служебният кабинет можеше да даде срок за реакция и на здравната система, и на всички български граждани, така, както се обсъжда гратисен период за въвеждане на зелените сертификати за администрацията и учителите“, коментира проф. Герджиков. „В една правова държава законите и правилата трябва да важат с еднаква сила за всички“, посочи още кандидатът за президент.

Според проф. Герджиков, хора с ключови роли в кризата, каквито са медицинските специалисти са изолирани от вземането на решения, а политиците, които определят правилата изглеждат все по-некомпетентни. „Следващата ми прогноза е, че ако правителството не спре с погрешните мерки, здравната криза ще премине в образователна, която ще засегне както най-малките ученици, така и висшето образование. Фактът, че дори партии и граждани, които подкрепят Румен Радев не одобряват мерките и начина, по който бяха въведени, говори ясно, че действията на кабинета са плод на паническа реакция, а не на стратегия срещу кризата“, смята кандидатът на президент.

Кандидатът за президент коментира, че вчера Румен Радев се е опитал донякъде да се дистанцира от назначеното от самия него правителство, като е казал, че е работа на правителството да се справи с кризата с коронавируса. „Всъщност истинският проблем е, че влязохме в четвъртата вълна на епидемията силно разединени и затова ще се справим по-трудно, отколкото ако гледахме в една посока“, смята проф. Герджиков. По повод проявената агресия срещу министър Николай Денков вчера, кандидатът за президент коментира: „Категорично осъждам вчерашното насилие над министър Денков и призовавам всички да бъдем единни и да пазим демокрацията“.

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков и кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева днес се срещнаха с граждани на Смолян. Градът отбелязва своя празник без традиционните тържества, които бяха отменени заради ситуацията с коронавируса. На тази дата Родопите се освобождават от османско владичество по време на Балканската война през 1912г. Кандидат-президентската двойка поднесе венец на паметника костница на връх Средногорец, в памет на загиналите герои за освобождението на Родопите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
10
 
13
 
! Отговори
смях преди 2 години
Смятайте колко зле е чорапа, щом вече и Мая общата и Корнелия от два дни се разграничават от неговата хунта. Вече загуби доверие и в тези които му целуваха снимката преди да си легнат
97
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХА РЕПТИЛА КАКТО СЕ ГОТВЕШЕ ЗА ПОБЕДА ОЩЕ В 1-ВИ ТУР, ДНЕС ВЕЧЕ С ЧУДИ КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕ! ТО МОЖЕ ОЩЕ СЛЕД 1 ВИ ТУР СЕГА ДА СДАДЕ ПОСТА..
96
6
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тоя "български ПЛАНШЕ" нали уж беше кандидатин за президентин?..Защо не говори за "собствените" си виждания и цели,а е задъвкал и той Радев?...Ама защо ли питам..Като веренслуга на "Д Артанян"../Д"Мутрян../ и той фана да припява на господаря си...Ех,Планше,Планше!....Скоро и ти ще чуеш "Който спи-обядва"...И жъ тъ прати чорбаджията ти да поспиш вместо да ти плати...като си изиграеш ролята...
95
10
 
10
 
! Отговори
Много преди 2 години
...си мислят, че тази криза е вследствие на некомпетентност , бездарие и дабилност! Всъщност, Фигурантът Радев си следва много последователно сценария за потопяване на държавата в дълбоки кризи, изваждането и от семейството на цивилизованите държави, и набутвайки я в азиатска орбита! Ако следите действията на превратаджията Радев ще видите, че има пълна последователност и няма нищо случайно! За всеки случай ни набутват и разни като ПП,Копейкин и всякая сво*лочь, ако номерът с чалгата не мине!
94
10
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Фигуранта нещо се покри, вчера се появи за малко в новините и измънка нещо несвързано, покрай пиар-преЦедентската си кампания, но от тук нататък ще трябва да ходи при срещите си с потенциални избиратели с повечко охрана, да не го сполети съдбата на министъра му денкоФ ... народната любов и одобрението от 60% май ще отшумят като язовира източен от министъра му Кирчо ... !!!
93
9
 
11
 
! Отговори
Иво Баев преди 2 години
Танас Герджиков като му гледам физиономията едва ли може да управлява хвърчило, той ми се наредил президент да става. Абсолютен безличник
92
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мъжки целувки и любов, винаги готов.
91
3
 
6
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
На планетата на май-му-ните преподават латински език.Бързай да се запишеш,че места не останаха.
90
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЛО, ЧОРАПИ, ЩЕ ИМА СОЦ. ПРОУЧВАНЕ СКОРО. МНОГО СТУДЕН ДУШ ВИ ОЧАКВА... ПРЕДПОЛАГАТЕ ЛИ ЧОРАПА И ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГО ПП, БСП И ИТН КАКВИ ЖАЛКИ % ЩЕ ПОКАЖАТ?
89
8
 
8
 
! Отговори
фигурантите преди 2 години
съдбата на партията на фигурантите вече е ясна.... влизат в коловоза вече утъпкан от Слави Трифонов и ристю бойкикев, един-два пъти влизаш в парламента, като все повече намаляват депутатите ти... идва ден, когато даже не минаваи 4%
88
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този професор прилича на дъждовен червей. Буква безгласна. На сила ще гласувам за Радев. ГЕРБ са неспособни да изкарат нормален кандидат. Димитър Николов щеше да е чудесен кандидат за президент. Жалко, че пак губим.
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А мама ще я вземеш ли в президентството?Похарчи ли ония 9000 лв.дето и ги подари?И това не беше ли конфликт на интереси?Започна кампанията си с лъжа и продължаваш да се дъниш.Ама какво ти пука?При тая сериозна мотивация от страна на вожда.Дето се казва,след изборите и в къщи да си седиш,пак ще има какво да ядеш.
86
11
 
9
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Професор Герджиков и зеленият чорап са две различни планети. Единия докато чете книги, другия прави лицеви опори. Единия докато пише книги, другия пак прави лицеви опори
85
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЯД МЕ Е ,ЧЕ НЕ ГЛАСУВАХ ЗА ЦЦ, ТЯ ЩЕШЕ ДА СЕ ОПРАВИ ПО- КОМПЕТЕНТНО ОТ РР С КОРАБА, ЦЕНИТЕ И КОРОНАТА - ПРОСТО ЩЕШЕ ДА ОСТАВИ НЕЩАТА В РЪЦЕТЕ НА ББ! БЕЗДАРНИКЪТ РАДЕВ СЕ ОПЛЕТЕ КАТО ПИЛЕ В КЪЛЧИЩА И ТОВА ГО ВИЖДАТ И ОРЕДЯВАЩТЕ МУ С ЧАСОВЕ ПРИВЪРЖЕНИЦИ!
84
11
 
2
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 2 години
Фуражката ще загуби позорно, но не от професора, а от Луна. Вече няколко мои познати все високо образовани и реализирани хора чувам че щели да гласуват за нея. Явно чашата на търпението преля.
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гласуваш за ананас, получаваш тиква.
82
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските мачовци са като масите - жените бачкат тежката работа, а те разтягат масали под дебела сянка. А нашите каскети разтягат масали в Днес.бг. Дават филм за масаите по WELT.
81
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но при Борисов не умираха по 250 души на ден, вкл родилки и пеленачета.
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20% гербадций от 40% които гласуват или около 200 000 човека тероризират България 12 години
79
12
 
6
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
От Зелен чорап - Зелен сертификат! Друго не сме и очаквали. Луна - президент!