Митева: Без нов кабинет няма смисъл да оставам в политиката

Според нея потенциални партньори на ИТН са БСП, ДБ, ИБГНИ и ПП
Обновена: 30 окт 2021 10:36 | 30 окт 2021 10:30,
151
Митева: Без нов кабинет няма смисъл да оставам в политиката
Снимка: БГНЕС

„Ако и този път се провалим и не успеем да съставим правителство и не се случи промяната, мисля, че няма смисъл да участвам повече в политиката. Нека да видим как ще мине кампанията и как ще продължим напред", заяви председателят на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева в ефира на Нова тв.

Тя допълни, че в момента ИТН не води преговори с други партии.

„В следващия парламент трябва да построим мост и да погледнем в една посока с партиите, с които искаме да направим промяната", категорична е  Митева. Бившият председател на парламента е на мнение, че потенциални партньори на „„Има такъв народ” са БСП, ДБ, ИБГНИ и ПП.

„Трябват много разговори. Ако искаме диалог, не е честно и почтено да говорим отсега за постове, даже без да знаем изборните резултати. Смятам, че при Петков има много млади хора, с които можем да работим", посочи тя.

Ива Митева коментира и поредната заплаха, която бе отправена срещу нея.

„За заплахата разбрах на 26 октомври. Обадиха ми се от районната прокуратура в София. В писмото пишеше: „Имам оръжие и ще убия Ива Митева”. Бях разпитана отново. В този момент бях във Варна с колегите ми Филип Станев, Кирил Симеонов и Любомир Каримански. Те също бяха разпитани. Този път майка ми не беше заплашена, както преди”, поясни Митева. И допълни, че в момента не ползва охрана, но естествено е притеснена след поредната заплаха.

Още по темата
„След разпускането на НС се отказах и от специализирания транспорт, на който имам право. Естествено човек се притеснява в такъв момент. Притеснителното е, че заплахата идва отново от същото момче, което вече е осъдено. Не разбирам какъв е поводът”, каза още председателят на 46-ото НС.

По думите й заплаха е отправена и срещу Бойко Борисов.

„Не разбирам връзката ми с него, освен онзи прословут закон за НСО. Неприятно е, защото в момента сме в предизборна кампания и обикалям страната. За щастие, непрестанно съм с моите колеги и те ми дават спокойствие. Смятам, че това момче не действа само. Явно има желанието да бъде разпознат, хванат и да се разбере за заплахата. Наистина е странно. Надявам се да се стигне до истинското лице, което стои зад деянието”, заключи Митева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Болонката на сценаристите" ни плаши, че щяла да напусне. Ужас! Я по-добре да каже какво точно е свършила до тук, че да си заслужи огромната заплата. Добре поне, че си уреди детето да учи в чужбина. Видяхме, че не е за тая работа. Да се връща на старата си работа като секлецарка. Там и е силата.
85
1
 
15
 
! Отговори
Слави труфунуф преди 2 години
с червените...Аве забравили знака "Забранено е завиването наляво" дето го показваше по телевизията преди години. Що така оглупя ли, захлеби ли, кво стана с теб бе...Какъв беше а какъв стана, да се събираш с червените и с измамниците от ПП, Даебъто на костов и прокопиев и мутрите манолова дончева и сие...
84
1
 
20
 
! Отговори
Хайде, спри се преди 2 години
Кога тази мома ли е, булка ли е, стана политик. Каква загуба, рев и сополи, ако тя напусне политиката. Калинко-Булонка на квадрат.
83
1
 
13
 
! Отговори
Демир преди 2 години
Виктория и Ива Митева тръгнаха от ДПС и близаха захарното петле на байряма
82
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме я промяната - цени до Слънцето, фалити, блокирано здравеопазване, спиране на всички строежи. В добавка - речи, презентации, обвинения, но без доказателства...
81
6
 
2
 
! Отговори
Разберете преди 2 години
Щом ДПС имат кандидат президент значи се готвят да управляват, а това означава втори с 15-16%. ДПС и ИТН са естественна коалиция
80
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мокри сънища имат още избирателите на ГЕРБ за " победа"?-:))) Беше бешеее!-:)))И Слави няма да е фактор вече! А сетете се за кого ще гласуваме мнозинството? Изключвам и БСП! Те ще са мслцинство
79
2
 
9
 
! Отговори
Да се знае преди 2 години
Следващата коалиция ще е ГЕРБ-СДС, ДПС и разполовените от ИТН кадъни
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Митева е предателка на ДПС, тя е на Доган
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи вече са готови да се продадат на БСП престъпниците само и само да има кабенет.45 години съсипаха държавата комунистите, Нинова обаче и харесвало какво били правили 45 години и сега ще се коалира с ИТН и ДБ. БРАВО.
76
1
 
12
 
! Отговори
Истината преди 2 години
При 28% за ГЕРБ СДС и 14% за ДПС всички останали са без значение
75
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгите са в амок, а със тях и комунистите
74
1
 
17
 
! Отговори
Запомнете преди 2 години
Трети шанс за ИТН и БСП няма да има
73
2
 
21
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Ивче, с теб и без теб все е рая - подви си опашката когато трябваше да се гласува на Шнорхела кабинета и Дончева много точно те нарече!
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боя за второто място ще ги разори всички мендили
71
1
 
4
 
! Отговори
Факти преди 2 години
Лошото сега е че се очаквант равен брой проценти за ИТН, БСП, ПП и ДБ по 13%.
70
5
 
9
 
! Отговори
Разберете го преди 2 години
Кабинет без ГЕРБ СДС и ДПС няма как да има!
69
0
 
12
 
! Отговори
Ай стига лъжи преди 2 години
Трябва да сте много наивни да повярвате че БСП, ИТН и ДБ ще направят кабинет
68
1
 
12
 
! Отговори
Нагла си преди 2 години
Митева, има смисъл, заплатата на депутатка е добра
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65 "Два пъти ви кацна птичето ,но поради голямата алчност на Славчо и джуджета за власт" Още ли има хора, които мислят, че Славчо е "жаден за власт" Славчо го докара ДС за да НЕ направи правителство и така да даде властта в ръцете на Радев. Това беше ЕДИНСТВЕНАТА МУ задача и ЦЕЛ на влизането му в политиката. Оттам нататък ДС ще го остави на доизживяване докато не угасне като Атака.