Съдът решава дали да се броят разписките от машините

ВАС разглежда жалби от трима участници във вота
3 ное 2021 07:55, Ния Христова
66
Съдът решава дали да се броят разписките от машините
Снимка: БГНЕС
Някои от партиите изразиха недоволството си, че на 14-и ноември ще се броят всички контролни разписки от машините. 
 
Върховният административен съд предстои  днес да разгледа на свое заседание общо три жалби от участници във вота срещу решението на Централната избирателна комисия – да се броят и разписките от всички машини, предаде Нова тв.
 
Жалби към съда отправиха от „Изправи се БГ! Ние идваме!“, „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Според тях броенето на разписките ще доведе до хаос и ще отвори вратата за манипулации на вота. 
 
Очаква се Върховният административен съд да излезе с решение още до края на деня.
 
Припомняме, че решението на ЦИК за броене на отрязъците се прие с гласовете на ГЕРБ, ДПС, ИТН и БСП като единствено представителите на Изправи се БГ! Ние идваме! и на Демократична България гласуваха против това решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
8
 
! Отговори
ИЗБОРЕН ПРОТОКОЛ... преди 2 години
..БЕЗ ПОСОЧЕНИ БРОЙКИ НА ГЛАСУВАЛИТЕ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ПАРТИИ ---Е ФАЛШИВ И НЕВАЛИДЕН ---ПОРАДИ НЕВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ СВЕРИ СЪС ДАННИТЕ ОТ ИЗБОРНАТА МАШИНА!---КОЙ МОЖЕ ДА ГАРАНТИРА , ЗА ИСТИННОСТТА НА "МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ " --АКО НЯМА КОНТРОЛ ВЪРХУ НЕГО ОТ Т.Н. "ИЗБОРНИ КОМИСИИ" ИЛИ ЦИК??!??!!!АКО НЯМА ГАРАНЦИИ И ПРЕКИ ДОКАЗАТЕЛСТВА -----ИЗБОРИТЕ СА ФАЛШИВИ И НЕЗАКОННИ!!!
39
4
 
6
 
! Отговори
ВСЕКИ ЗАКОН... преди 2 години
..МОЖЕ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ АТАКУВАН В СЪДА ----ПРИ УСЛОВИЕ , ЧЕ ВЪРШИ ОТКРИТА ФАЛШИФИКАЦИЯ И СЪЗДАВА ДОКУМЕНТИ С НЕВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ ПРОТИВ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА!...АКО НЕ МОЖЕ В СЪДА ---ТРЯБВА ДА СЕ СЕЗИРАТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ СЪДЕБНИ ИНСТИТУЦИИ И ТЕЗИ ПО "ПРАВАТАНА ЧОВЕКА"!!ТОВА ---Е НЕОТМЕНИМО ПРАВО И ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ВСЕКИ БЪЛГАРИН!!!!!!
38
10
 
3
 
! Отговори
истината е, че преди 2 години
ЦИК си позволява да дописва и променя кодекса. А в него много изчерпателно са описани задълженията на секционните комисии, сред които не фигурира ръчно броене. Нещо повече: като единствено легитимни данни за резултатите от вота се признават тези от електронната машина, удостоверени с машинен протокол. ЦИК обаче въвежда някакъв нов протокол от ръчно броене, непредвиден в кодекса. За чий ще е той?! Освен това всеки може да смачка и скрие бележка.
37
2
 
11
 
! Отговори
Ели преди 2 години
ЗАЩО ГИ ИМА ТЕЗИ ХАРТИИКИ АКО НИКОЙ НЕ ГИ ПОГЛЕЖАДА--ИЛИ МАЯ МАНОЛКИНА БЪРКА В СОФТУЕРИТЕ И ЗАТОВА РЕВЕ
36
2
 
11
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
До ПРЕДЕЛНО ЯСНО! Въпросът е дали ние като общество ще го позволим. За 6-7 мес се нагледохме на какви ли не простотии и то всеки ден. То не бяха кораби, не баха нападки без доказателства, спрени магистрали, уж спрени кражби и възстановени пари ама пак искат да теглят кредити, некадърно и престъпно управление на ковид, некадърно управление на енергетиката и икономиката. Тия хора бутат България към нови добре забравени низини.
35
1
 
12
 
! Отговори
защото манипулираха преди 2 години
До Обрат изборите и ги "спечелиха". Трябва заължително да се броят бюлетините от КОМИСИЯ СЪСТАВЕНА ОТ ЧЛЕНОВЕ НА РАЗЛОЧНИ ПАРТИИ !!
34
1
 
11
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Искахте промяна! Получихте подмяна от Маяма!!!
33
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЪДЪТ РЕШАВА ДАЛИ ДА СЕ СПАЗВА ЗАКОНЪТ, ЗАЩОТО ИЗБИРАТЕЛНИЯТ КОДЕКС Е ЗАКОН. ТОВА Е ПЪЛЕН АБСУРД!!! ОЧЕВАДНО Е, ЧЕ РЕШЕНИЕТО НА ЦИК ЗА БРОЕНЕ НА МАШИННИТЕ БЮЛЕТИНИ Е В ПЪЛНО ПРОТИВОРЕЧИЕ СЪС ЗАКОНА!!! СЪДЪТ МОЖЕ ДА НАПРАВИ САМО ЕДНО - ДА ОТМЕНИ ПРОТИВОЗАКОННИЯТ АКТ НА ЦИК!!!
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестърчетата се уплашиха и се разпищяха. Машините дето ги осигури Радев си им харесваха. Защо ли?
31
0
 
14
 
! Отговори
защо преди 2 години
Забележете, че искането е внесено от партийте на подмяната! Тези които се бият в гъдите, че са почтенни и голями демократи!!!
30
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев вече не го е страх от "руските" хакери. Вярва на компютъра си. Ето ти тебе пълна промяна. Защо ли?
29
0
 
13
 
! Отговори
Обрат преди 2 години
ДБ преди искаше не само да се броят, но и да се броят пред камери, що сега така отстъпват? Интереси? Задкулисие? Разбирам да бяха пуснали жалба, че няма да се броят пред камери, ама въобще по същество, че ще се броят?
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото хубаво на тези машини е, че не може да има недействителни гласове. Иначе не се разбира какъв е проблемът точно с честното преброяване на разписките. Но и съдът да се произнесе какво става ако бройката не съвпада, защото загубилите ще обжалват и ще видите парламент на куковото лято.
27
0
 
13
 
! Отговори
Мери преди 2 години
Защо тогава монтират печатащи устройства в Мадуровките и се хаби толкова хартия за отпечатването им.
26
0
 
6
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ СА МЕНТЕ . преди 2 години
..АКО НЕ СЕ ПОСОЧЕНИ В КРАЙНИЯ ПРОТОКОЛ ОТ ТЯХ----БРОЙКАТА НА ГЛЕСУВАЛИТЕ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ПАРТИИ И КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТИ , ЗАЩОТО НЯМА СРАВНЕНИЕ С РЕГИСТРИРАНИТЕ ГЛАСОВЕ ОТ ИЗБОРНИТЕ МАШИНИ!НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ И МАМЯТ----ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВАС ! ТЪРСЕТЕ СИ ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ОТ РИК И ЦИК В СЪДА!
25
0
 
17
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
В един средностатистически СИК има между 300 и 500 гласоподаватели. При 50% избирателна активност, СИК в края на деня ще трябва да преброи между 150 и 250 картийки. Това се прави за максимум 10 минути. Какъв точно е проблемът? Не могат да броят трицифрени числа ли?
24
0
 
13
 
! Отговори
отново преди 2 години
айде мая на паважа .
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сороснята е в паника.Маските паднаха.Самопровъзгласилите се за партии на промяната субекта са едни петореазрядни политически измамници,решили да вземат властта с измама.Ама ядец.Решението на ЦИК да се броят разписките им обърка сметките.Кирчо Лъжеца и Ристе ще вземат по максимум 7-8%,а сестра Галева ще *** отвън на плочките.
22
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 Против са, защото ще лъсне измамата с машините...
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герба ДПС ,Славчо да не прави коалиция с вас с неговите бъдищи 10 %