Борисов: С "хартиен локдаун" се опитваме да излъжем туристите

Губим по един голям самолет на ден, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 5 ное 2021 12:09 | 5 ное 2021 12:08, Нели Христова
149
Борисов: С "хартиен локдаун" се опитваме да излъжем туристите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с Националния борд по туризъм, с когото той обсъди строежа на магистрала "Хемус" и предстоящия зимен туристически сезон.

"Искам да направим една ретроспекция. Колко пречиствателни станции имаше по морето? Милиарди вложихме, преди да дойде "Вера Су", за да имаме гарантирано море. Навсякъде направихме пречиствателни станции. Същото и по планините. Свършили сме много работа, аз съм се гордял с всичко, което сме направили. Преди Слънчев бряг - километри задръстване. Пътуваше се с часове. Сега туристите като кацнат в Сарафово отиват за 15-20 минути. Четирилентовият път работи перфектно. Всички софиянци карат по "Тракия". Затова захванахме с ударни темпове "Хемус". Първо ни трябва "Хемус", трябва ни Русе - Велико Търново, Видин - Монтана - Враца. Извадихме парите в отделна сметка, за да може да се дострои "Хемус". На "Тракия" трябва да направим трета лента", заяви Борисов.

След това бившият премиер отново засегна темата със здравната криза у нас.

"Днес има 166 починали. От понеделник до днес над 750 българи са починали. Всеки ден в Европа излиза брой заразени, брой починали. Това е огромен проблем за зимния туризъм, който се задава. Вие знаете - при лошия Бойко миналата година Банско, Пампорово, Боровец работиха на макс, когато цяла Европа беше затворена. Сега цяла Европа ще работи, а ние сме в тъмночервената зона. Къде ще ходиш? Аз тук ще се пошегувам, но то не е и шега. Ако сравните БВП на държавите в Европа с броя на ваксинираните - има прилика. Колкото си по на запад в Европа, толкова повече ваксинирани, по-голям БВП. Сега, когато навсякъде стадионите са пълни, ние всеки ден, през един хартиен локдаун, мислем да излъжем туристите. Те имат посолства тук, които пишат доклади - в България не са ваксинирани, България е рискова зона". Ми той туристът ще отиде в Хърватска да кара ски", обясни още лидерът на ГЕРБ и продължи:

"Това е бич за икономиката. Защо? Защото Радев го е страх да не загуби изборите. Но то ще дойде 14-ти, ще видим какво ще правим после. Днес Кацаров започна да говори с моите думи. Ама защо днес? Можеше преди 3 седмици".

"Радев ми вика, че не му е до Бойко Борисов. Всеки ден Рашков излиза и говори за "Хемус". Еми никога няма да бъде построена "Хемус", допълни бившият премиер.

"Тази седмица сме загубили повече хора, отколкото от катастрофи през цялата година. Това са ужасяващи цифри. Един голям самолет на ден. Има малко време да се увеличат ваксинациите, ако го подкрепят и браншът, и да се спаси туризмът, добави лидерът на ГЕРБ. "За съжаление в цяла Европа правителствата ще кажат да не се ходи в България. Това ни донесоха Радев и Кацаров."

Борисов заяви, че би подкрепил служебното правителство и президента Радев по въпроси, свързани със здравето на хората.

"Вчера ме обвиниха, че имам банка. Чували ли сте, че имам банка. И аз докато не ми отговорят коя е банката, повече няма да разговарям по никаква тема с тях. Да кажат коя е банката, за да им спретна едно дело. Рашков е богат човек, да си плати", попита Борисов. "Аз ако имах банка, нямаше да стоя тук. Клевети, клевети, но това мина всякаква граница."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
3
 
1
 
! Отговори
1933 преди 2 години
Днес гледах новините. Румен Радев подпали автомагистрала Хемус. Негови шпиони са организирали акция която изведнъж Бойко Рашков разкри предизборно. Напомня ви за райхстага 1933 нали? Да Ви кажа ли как ще разберем че извършителите са къртици на Радев? Много просто. Бойко Рашков няма да ги хване . . .
106
7
 
2
 
! Отговори
времето ще каже преди 2 години
Името на Бойко вече е изписано със златни Букви в българската история. Народа ще го помни както помни строителя Омуртаг. Има и тъмни криминални субекти които придават контраст на блясъка на Българския министър председател. Ще мине време и българите ще нашепват името на Бойко и то ще им навява спомени за времето когато живеехме по-добре и вяра че ние българите можем и по-добре.
105
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви пари не са откраднати от пътните строители - парите имат банкови гаранции и държавата не може да бъде ощетена!
104
5
 
6
 
! Отговори
бсп радев преди 2 години
да гориш в ада тикво крадлива
103
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тикво, защо строиш пътища-убийци? При трагедията край Своге бяха сгрешени мантинелите, асфалта, тротоара, наклона и градуса на завоя.
102
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тикво, я кажи кой строи магистралата?
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
причиствателни станции тип тръба в морето. за "мелеарди". хемус сега ще спре милионите туристически орди да ни дойдат в опосканата държавица. долу на фашистите порку, фигурантина, корнелия, подменците, бсп, дб, сдс и всякаква друга предателска папляч.
100
3
 
2
 
! Отговори
Няма време преди 2 години
До Един там - Да не мислиш , че да движиш банкови дела е проста работа - Няма време да се занимава с вас !! Когато трябваше го правеше - Вече не му трябвате , ако не го върнете , за да отвори втора банка !!
99
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя колко е п рост не е истина, на запад стадионите били пълни. Да, пълни са обаче седят на трибуните с маски, щото са ваксинирани де и ваксината ги пази.
98
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е няма да си държи парите и златото в чекмедже. Трябва си банка.
97
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е не ви ли е жал за Исполина на Прехода. и на вас които го драхте та само един гол шпек се за 3D-ити, както и на вас които неспяхте да го ръфате. Днес то е болно, кьопаво и безгласно. Останал сам и ползващ съгласните букви то се опитва да поведе Населението ком нова изборна победа. Няма как. Неговата *** ще го разкъсат защото всички са на дебели кредити
96
5
 
8
 
! Отговори
Винетутизация на БГ преди 2 години
Тоя неземен фръцльо както е тръгнал ако спечели изборите насила ще ни накара и то под секире, брадва и сатър всеки, дори и слепите както и предучилищните да изчетем по веднъж книгата а Винетутьо, да рисуваме в тоалетни Винетутьо, итх итх чрез тандемна винетутизация да избегнем ваксинацията на населението
95
5
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
тик-вун, показвай се по-често, че да осигуриш победа на Радев от първия тур !!!
94
5
 
7
 
! Отговори
Един там преди 2 години
Съд за теб мутро долна! Излез сред народа бе страхливец, излез да видиш как ще те приемат хората...
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още Вазов го е казал-Сладкодумни гости на държавната трапеза.Всички,до един!
92
5
 
4
 
! Отговори
пчеличка Мая преди 2 години
Тук мильонче,там мильонче,цял букет ще набера.И на буци и на буци,аз ще да ги занеса.
91
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо лошо няма да си банкер изкюлчетник и да имаш луксозни имоти. Няма лошо защото ще му бъдат отнети. Ски го как хленчи: нема па нема, ЪЪ ЪЪ Ъ. Ревльо. Ако се събудят фашисткия и кобуниския му дядо че да утепат и претопят и стрият на прах за пране
90
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че да те похвалят че имаш банка си е доста хубаво а Гудорисф лае. За кюлчетата и вилата в Барцелона обаче си трае. Следва едното е вярно а другото е истина и за това така обръща палачинките. Нищо лошо няма да си банкер изкюетник и. да имаш луксозни имоти. Няма .лошо защото ще му бъдат отнети. Ски го как хленчи: нема па нема, ЪЪ ЪЪ Ъ. Ревльо. Ако се събудят фашисткия и кобуниския му дядо че да утепат и претопят ***
89
1
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
До Анонимен 90- За това пък днес ще се появи два пъти !!
88
5
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
A kaто са го питали за 60 милиона за "Хемус" дето са изнесени в чували и сакове, тва на снимката не е отговорил, ами е продължил да си бръщолеви други неща, и да лае