Борисов се похвали: Най-подготвен за премиер съм аз, но това ще раздели държавата

ГЕРБ ще заложи на министър-председател на фигура като Лозан Панов
Обновена: 12 ное 2021 11:21 | 12 ное 2021 09:10, Камелия Цветанова
566
Борисов се похвали: Най-подготвен за премиер съм аз, но това ще раздели държавата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател е убеден, че най-подготвен за премиер в момента  е самият той.

"Ако погледнем кой е най-подготвен за премиер в такива кризи - това съм аз. Но за мое голямо съжаление и Румен Радев, и аз - едната част от българите не искат да изчегъртат нас, а друга - него. Можеше двама силни и опитни в кризата да се справят по-добре”, каза Борисов пред Нова телевизия.

Още по темата

„Ако ние сме първи вече за трети път, не можем да държим стотици хиляди хора, гласували за нас, без да им дадем перспектива. Ако съм аз, това, което искат нашите избиратели - ще раздели държавата. Ако е партиен, след мен бих сложил Томислав Дончев - но и него няма да го възприемат, защото е обвързан с нас. Затова ще заложим на подобни хора от типа на Лозан Панов. Имам името в главата си - говорил съм с него и имам съгласието му, но има значение дали ще е той, или подобен на Лозан Панов човек. На този кандидат за премиер ще му дадем 100% правото да избере министри и да ги договори с другите политически партии”, обясни модела, по който ще подходят от ГЕРБ. Обясни обаче, че няма да залага на експертен състав.

Борисов обясни и от кого ГЕРБ ще търси евентуална подкрепа при съставяне на правителство. „Нашите естествени съюзници са „Да, България” и партията на Кирил Петков и Асен Василев. Оттам нататък Христо Иванов и компания се договориха с ДПС в предишния парламент, за да си изберат комисиите и ръководството на парламента. На ДПС дадоха двете най-големи комисии”, посочи още лидерът на ГЕРБ.

Борисов обясни и отношенията си с ДПС: „Когато съм имал работа с ДПС е идвал Карадайъ, идвал е и Пеевски с него - и сме договаряли за тези райони, където имаТ кметове, какво трябва да се построи или направи. Когато ми е трябвало те да ми подпомогнат бюджета, ДПС ми подкрепиха бюджета. Когато трябваше да купим F-16 нито „Атака”, нито БСП щяха да ни подкрепят и ни трябваха ДПС. Така, че когато има нужда, или ако ни трябват, или ако те искат разговор с нас - ще се отзовем. За спекулациите - с ДПС бяха Христо Иванов, Слави Трифонов, Мая, Дончева и всички останали в предишния парламент срещу ГЕРБ”, каза още той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


566
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
408
0
 
2
 
! Отговори
иво преди 2 години
До Анонимен ЗНАЧИ НЕ СИ МНОГО УМЕН !
407
1
 
1
 
! Отговори
555 преди 2 години
Днес е ден за размисъл и всеки интелигентен човек знае , че момента не е за агитация , пък и едва ли някой ще си промени избора , за това се успокойте и се наслаждавайте на слънчевия ден.
406
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гласуваш за бойко получаваш ДБ и Кире канадеца. Това каза Бойко пред камерите. Отказах се да гласувам за Герб
405
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, оказа се че Борисов е по-добрия вариант. Да, по-подготвен е. Факт. Хаосът който настъпи след Борисов е голям и неприятен. Нищо не се промени за по-добро! Това виждам и изпитвам в тия последни месеци.
404
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов изкука.Коалиция с Киро и Асен и гнусния Прокопиев ,че и някакво подобие на Лозан Панов за премиер ,това е гротеска.Борисов ще отврати избирателите от ГЕРБ.Кой му дава такива акъли?Хората ще гласуват за сегашния ГЕРБ,а не за непознат че и сам ще избира министри.За какво ще се раздели народа,заради лъжите на Фигуранта,а и пак министри на Прокопиев в кабинета,а реално лъжците Киро и Асен трябва да ги няма,не в правителство!
403
16
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Никога не съм гласувал за ГЕРБ и за ББ, но след избора на Радев за президент, започнах да се замислям сериозно. Съмненията ми се оправдава напълно и днес съм убеден, че макар и да не е особено читав ББ и ГЕРБ, да са допускали грешки и грехове, в пъти са по читави от Радев и компания. Никога не съм си мислил, че ще се появи нещо по лошо от ГЕРБ и ББ, е появи се... *** Президент. Такива са тотални властолюбци с болни амбиции и огромно его, но и тотални страхливци.
402
19
 
10
 
! Отговори
Стига вече... преди 2 години
Аз много се надявам да посрещна Нова Година с химна и речта на Истински президент, а не да ми се налага да изключвам звука на телевизора вече 5-та поредна година за да не слушам траурните речи на Радеф. Не искам повече да пускам тази омраза в дома си.
401
2
 
4
 
! Отговори
Lia преди 2 години
Stiga ste go davchali Boriso ,zashtoto po negovoto vreme milioni balgari se nalapaxte s pari,sega Boiko takav ynakav,dvylichni xora,neblagodarni,kradlivi,krafete no ne se vijdate
400
7
 
22
 
! Отговори
Жалък пъзльо преди 2 години
Бойко Борисов е първият човек в човешката история, който ще умре от омраза. В две участия по две телевизии, за около 60 минути той изрече името на Румен Радев десетки пъти, всичките свързани с някакви обвинения и обиди. Деструктивността на борисовата омраза е толкова колосална, че се отразява ужасно на говора, мимиките, жестовете за мисленето да не говорим.Бившият премиер е обсебен от Радев, ненавижда го, но не знае как да се справи и се хвърля в агресивни атаки, нападки и пр.Ницше е надникнал в пропастта на омразата и там е открил комплекси, завист и преклонение, които я задвижват.О
399
8
 
14
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Бойко *** си с мир и отведи Герджика на Бунарджика и там си направете харакири пред Альоша!Идва едрият американски капитал и нищо о никой не може да го спре!!!Агент Валъри Губиков!ЦРУ!!!
398
9
 
24
 
! Отговори
БАШ ПРЕМИЕР преди 2 години
Най-подготвен съм аз! Освен Винету, съм чел и Островът на Съкровищата, както и Робинзон Крузо. Почнах да чета и Дон Кихот ама не го разбирам много, нещо там помага на хора без пари. ИЗБЕРЕТЕ МЕ БЕ!
397
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Викаш най-подготвен си за нови кражби. Тикво, къде ти е партийната книжка и другата от ДКМС. Всички сте комунистически партизански деца. Аз не ви вярвам и ще гласувам- не подкрепям НИКОЙ!!!!
396
8
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
абе смех!..Тиквенитемалоумничета вместо да викат с цяло гърло "Боко е най-подготвен,той е нумеро уно!",фанали да нищят..Радев..Защо,според вас?..Ами многопросто:..-Защото просто нямат какво да избълват,освен злъчна злоба..
395
3
 
3
 
! Отговори
анонимен до Ан.470 преди 2 години
Искате да останете само зомбита ли ?
394
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен
393
8
 
11
 
! Отговори
КОЙ СЪЗДАДЕ МУТРИТЕ? преди 2 години
ДС /БКП ГЕНЕРАЛИТЕ....... КОИТО СЕГА СА ЩАБА НА ГЛАВАТАРЯ РУМЕН РАДЕВ................ НА ПЪРВА ЛИНИЯ-ВЕЧЕ СА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ВИС1..... ЗАЩО ЛИ..?... КОЙТО НЕ РАБОТИ-НЯМА ДА ЯДЕ..... НАЛИ ТАКА, ГЕНЕРАЛ РАДЕВ..??
392
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аз съм един от стотиците хиляди , които не се поддадоха на внушенията на Нинова , на Бойкикиев , на сестра Галева , на отровното трио , на всички , които в годините демонстрираха абсолютна некадърност и в момента също , но апетитите им за власт са неистови , а лъжите им съшити с бели конци без никакви доказателства , но имат една заслуга , успяха да зомбират доста хора.
391
13
 
10
 
! Отговори
Радеф за смях... преди 2 години
Питали проф. Герджиков : Професоре, ще излезете ли на диспут с г-н Радев ? На което професорът отговорил : " Разбира се , с удоволствие ще се изправя в интелектуален дуел с г- Радев ! Но като гледам, той е без оръжие."
390
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен465ти къф си?
389
13
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Пич си Баце - с теб сме , зомбираните искат да станем като тях-ходещи мъртви. Нямат никакъв шанс!!