Българите искат кабинет, дори с цената на компромис

Хората очакват комуникация между президент и правителство, заяви Юлий Павлов
14 ное 2021 11:37, Анисия Иванова
108
Българите искат кабинет, дори с цената на компромис
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

2/3 от българите казват, че правителство трябва да бъде излъчено, дори с цената на големи компромиси, каза социологът Юлий Павлов пред БНТ.

"Проблемът в парламента идва от това, че ние нямаме два полюса както преди“, обясни той.

„Хората очакват комуникация между избрания президент и сформираното, надявам се преди края на годината правителство, да е добра“, казва Павлов.

Той е категоричен, президентът не трябва да е силно ангажиран в изборния процес, а да бъде арбитър. Според него служебния кабинет се справи успешно с организирането на изборите.

„Ясно е, че тези 100-200 машини, които са в повече, едва ли ще бъдат използвани“, допълва Павлов. Според него обаче те могат да откажат колебаещите се избиратели от гласуване.

„Избирателните списъци по постоянен адрес съдържат всички български граждани, записани от ГРАО", казва социологът. Човекът може да живее постоянно в чужбина, но за изборния ден да се е върнал в България. Това не означава, че не може да гласува. „Това не изкривява активността“, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
4
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Никой не иска кабинет. За какво ни е, за да ни налагат още ненормални мерки заради несъществуващия вирус? Негласуването е задължение на всеки нормален българин.
68
1
 
6
 
! Отговори
Прозрачно преди 2 години
Е, само олигофрениите не разбират, че ДБ са патерица на комунистическата партия. Те са просто една брънка от поредицата бушони гръмнали през годините, за да обслужват БСП. Такива бяха Бизнес блокът на Жорж Ганчев, Евророма на Цветелин Кънчев, НДСВ на "царят", АТАКА на Сидеров, недоразумението на Бареков, а сега са формациите на Копейкин и Бойкикев. Можете ли да мислите?
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гиб МелсънНашата демокрация е като да имаш право да избираш между две грозни сестри близначки.
66
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапът ще загуби много избиратели, заради тия машини...
65
0
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Добре, че са тия машини, за да откажат неграмотните хора да гласуват. Такъв какъвто не може да се оправи с една машина и да гласува, такъв човек в никакъв случай не трябва да има право на глас. Та той е функционално неграмотен. Тези които не гласуват имат пълно право да не гласуват. В крайна сметка когато си смахнат и чакаш някой друг да ти определя съдбата това си е твой проблем. Това е същото като да имаш право да се ожениш за грозна жена. Това е твое право както и правото да не гласуваш.
64
1
 
5
 
! Отговори
Кръга преди 2 години
на прокопиев и пеевски, боко чекмеджето, гжа импексова , как да не ги искаш
63
1
 
4
 
! Отговори
хп преди 2 години
Днес Бг гласува за поредния Цирк! Г.упаци, Бандюги и Тарикати се борят за "народното доверие"?! Хвалят се, бият се в гърдите, че са нашето единствено спасение и ни обещават че под мъдрото им ръководство "шъ цъфнем и вържем, като Майска Роза посред Зима", докато ни грабят и стрижат като младо (вече и старо) яре! Трагикомедия да го е...
62
0
 
4
 
! Отговори
До 72 преди 2 години
Ти си за лечение .Кое му е добре ?650 лв в Кауфланда или 300 лв пенсии?Дълготрайно лечение ти трябва.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е четвъртата и последна криза на капитализма. Повече кризи няма да има. Моделът приключи и илюзии вече по този повод няма. Това не значи, че ще дойде краят на света. Просто всички ще продължават да обедняват драстично, ще има локдаун, и на всеки ще бъде дадена свободата да се ваксинира на две седмици. На запад няма толкова ресурси и енергия, че да стигне за всеки.
60
2
 
4
 
! Отговори
Тралала преди 2 години
Гласуващите в чужбина няма ли да се ангажират с изплащането на субсидиите?
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, излезте да гласувате. Демокрацията е най-добрата система и вече 30 години доказано работи и живеем добре! Ако искате да продължаваме да живеем добре с нашите евроатлантически партньори от ЕС и НАТО и заедно да строим светлото капиталистическо бъдеще излезте да гласувате. Хайде хора, хайде всички. Няма значение за кой гласувате, всички ще ни водят към светлото евроатлантическо капиталистическо бъдеще!
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам кабинет на всяка цена... Краде и бяга... се нарича такъв "кабинет"...
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, искайте да ни дойдат едни млади реформатори с харвардско образование, които да унищожат напълно социализма и да насадят щастлива и хармонична пазарна икономика за да заживеем най-после в капиталистическа материално богата държава като материално богати хора и да се разхождаме със щастливи лица в мола докато си купуваме красиви западни стоки!
56
1
 
5
 
! Отговори
Излезте да гласувате преди 2 години
Напролет пак.
55
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Предлагам да ги обесиме сички по стълбовете и после сами да си дигнеме мерезето на 2 хил евро нетна!
54
8
 
8
 
! Отговори
Крадците от герП преди 2 години
Губят за сега от ПП. Социолозите пак не познаха
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро премиер, Бойко пенсионер!
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здравейте, Чалгари! Избрахте ли Кукубенд парламент?
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв компромис не може да има с мафията. Недейте да лъжете
50
4
 
4
 
! Отговори
Василев преди 2 години
ГЕРБ е удобния Троянски кон на ДПС и нищо повече!И всички рекети и сигнали кой бизнеса да се удари идваше от ДПС!!!Агент Аманда Гарднър!ЦРУ!!!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe