Как ДПС мобилизира за изборите хиляди гласове в чужбина?

На какво се дължи ръстът на активността в Турция?
Обновена: 15 ное 2021 22:02 | 15 ное 2021 21:19, Веселина Йорданова
59

ДПС получи с над 50 хиляди гласа повече от вота на 11 юли и победи категорично при вота в чужбина. Как Движението активизира гласоподавателите си зад граница?

През мегафони, вестници и телевизии изселниците в Турция бяха призовавани да гласуват. С гръмки заглавия и призиви като "Турските гласове при турския кандидат" ДПС успя да постигне най-високия си резултат от 2009 година насам, предаде Bulgaria ON AIR.

"Цялата медийна армия в Турция казваше - "Турските гласове трябва да отидат за турския кандидат". И в крайна сметка това проработи", коментира журналистът Мехмед Юмер.

Но ръстът на активността в Турция може да се дължи и на друго, смятат анализатори. Той идва на фона на сигналите за подкрепа от страна на турския президент Реждеп Тайип Ердоган, който се появи на националната конференция на Движението миналата година.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като за начало може да благодари на ИТН и промените в закона за гласуването. Нито един журналист не им напомни. Второ може и в България да има турчин президент, но това може би ще стане след като си променим малко мисленето към това да ценим какво имаме в тази държава и какво да направим, за да е още по-добро. Как да бъдем възможно най-полезни в нашето общество. Как да си образоваме децата най-добре, за да бъдат максимално продуктивни за всички. Омразата не е постигнала нищо добро.
30
4
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Сьс яки подкупи в разградско са се давали пари на рака на всеки гласувал за - дпс , твьрдят много познати от там
29
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре направи Тодор, че ги изгони.
28
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плашиш гаргите с твоя аскер. щом не чувстваш България за своя родина - марш в Турция !
27
7
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Докога цигъ нте по света и у нас и нямащи нищо общо с България ще гласуват на български избори!За това 30 години няма демокрация и ще копаем дъното до края на света!
26
21
 
12
 
! Отговори
Далкълъч Салим преди 2 години
ДПС, и то начело с умен човек като Доган е най-малкото зло. Навремето милиционери влизаха при старите ми родители с калашници да им сменяте имената. А в Турция имаше митинги с призиви: Армията в България. Е, добре, че това не стана. Щяхте да я втасате съвсем. Турция тогава имаше много проблеми и не им беше до свинаря тодор. Югославия щеше да ви се стори игра в псясъчник, ако аскера беше нагазил. А той после не бърза да си тръгва
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е - паспорти йок. Доста робство и тиранство. Може да използваме Европейсият съюз срещу Ердоган, да се оплачем, че Ердоган ни рекетира чрез изселниците, както Полша се оплаква.
24
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слафчо Отомански им върна правата и свободите да гласуват за турски кандидат. Тошко Османски направи тази услуга на ДПС.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е същото като да оставиш вратата на къщата си отворена и после да питаш - ама защо ромите се нанесли ...
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как нашите политици го проспаха?И Как народа за пореден път не си взе поука.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат право на глас по закон. Като не ви харесва - отнемете им правото на глас.
20
8
 
17
 
! Отговори
???!!!!! преди 2 години
Кога ще я забранят в Бългрия тази етническа ПРОТУРСКА партия??!!!
19
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Меркл турците са гастербайтери,но не могат и да си помислят за гражданство.А при нас хора,четвърто поколение,родени в турция и не знаещи дума български,се водят хем турски,хем български граждани,за да не изпуснат келепиря и да завземат при първа възможност територия от прародината....
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
б.лгаристан хахаха време е да изметем тази турска с ***
17
9
 
5
 
! Отговори
ДПС преди 2 години
Нямаше нужда да мобилизира електорат - за това се погрижиха Радев и Ицето. На времето си, когато Стамболийски направил отрядите за терор и започнал да уволнява офицери, Борис го извикал и му казал - Харесвам те, но всяко насилие предизвиква отпор. Намали натиска върху опонентите си. Но Стамболийски не го послушал и малко по-късно се случил преврат. И не че има някаква уловка - просто законите на Нютон действат и в човешкото общество.
16
15
 
11
 
! Отговори
Антигерб преди 2 години
Бих гласувал за ДПС, но никога за ГЕРБ.
15
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да не може турчин да ни управлява?? Султаните са го правили 500 г и населенито се е увеличавало. Сега след 14 г. в ЕС намаляхме на полвина.
14
4
 
25
 
! Отговори
Как ли ? преди 2 години
Как ДПС мобилизира за изборите хиляди гласове в чужбина? .... Ами с помоща на спонсора си Тайпи Реджеп Ердоган . Все пак ДПС са му емисарите в България .... Уреждат строенето на джамии... мобилизират малцинствата ... насаждат турско самсъзнание у индийските ни пътешественици... разпространяват турския език и култура ... настройват ги срещу българите - християни ... Е, ТОВА не си лизаслужава помощ в дните за Избори ? Току виж му се изпълнят имперските амбиции и стъпи в България без бой .....
13
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И повечето от тези "мобилизирани" дори не говорят български. Измама
12
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пеевски е пример за диета, а баце е премиер за плюскащо прасе