Проф. Герджиков: Сертификатът не трябваше да се въвежда прибързано

Той иска да види текста на конституцията на Радев
16 ное 2021 11:02, Нели Христова
126
Проф. Герджиков: Сертификатът не трябваше да се въвежда прибързано
Снимка: БГНЕС

Постигнахме главната си цел да има балотаж, не сме доволни, че разликата продължава да е голяма. Тези 25 процента могат да се преодолеят. Това каза пред БНТ кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, издигнат от Инициативен комитет.

По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата за президент.

"Аз не познавам господин Карадайъ и никога не съм го виждам, това твърдение е лъжа и е абсурдно. Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа", допълни проф. Анастас Герджиков.

Той призова Румен Радев да покаже текста за съдебната реформа, която предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

"Зеленият сертификат не трябваше да се въвежда прибързано и изведнъж, той принуждава хората да се ваксинират, което е проблем. Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което не е така. Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет, дали ще се върна като ректор е отделна тема, това ще се обсъди в университета", добави проф. Анастас Герджиков.

Той определи идеята, че защитава партийни интереси в университета като "абсурдна".

"Телевизия "Алма Матер" никога не е съществувала. Това може да се случи, ако се намерят средства. За момента тя е едно учебно студио", уточни проф. Анастас Герджиков.

Според него ролята на президента за съставяне на кабинет е важна.

"Аз познавам Кирил Петков, смятам че е чудесен човек, ентусиазиран и амбициран. надявам се, че ще бъде успешен премиер, ако бъде избран. Говори се, че дебатът с г-н Радев ще се състои в четвъртък, надявам се да се състои, това е важно. Оптимист съм, реалистичното ми очакване е, че в неделя имаме голям шанс", каза още проф. Анастас Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
който не се пази от чорапа, рискува да бъде внезапно ***.
8
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се напъвай те гербери. Радев е новия президент. От това напъване можете само да се докоснете в началните си гащички
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджика явно котка избирателите на копейкин за втория тур, няма лошо все пак преди избори се лъже най-много.
6
29
 
7
 
! Отговори
Куизъц Хадерах преди 2 години
Ще гласуваме за теб професоре! 11 гласа- моят, на съпругата ми. сина и дъщерята. Майка ми, баща ми, бабалъка, тъщата, снахата и брат и, приятелят на дъщерята. Знам, че няма да стигнат, но са дадени от сърце. Пък нека да го видим най-после този дебат! Дано радев да не се скрие пак!
5
39
 
8
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Българи, гласувайте за Анастас Герджиков който заедно с Бойко Борисов са единствените български политици, които могат да гарантират че сертификатния кошмар и ваксинацията под строй по западен модел няма да се случат и у нас! Дори в условията на най-тежки вълни на коронавируса Борисов не е затварял хотелите! Протежето на фигурант Радев-Стойчо Кацаров въведе сертификат за хотелите и постави зимния ни туризъм в цайтнот! Единствено ГЕРБ плащаха пари на затворените бизнеси!
4
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Герджиков, вотът ЗА вас е вот против ген.Радев и желанието му да притежава абсолютна власт в тази държава. Вие НЕ сте готов да бъдете президент. Усещането ми е, че дори не сте сигурен дали го искате. Все пак ще ви подкрепя, но имате страшно много да наваксвате спрямо уменията на Радев.
3
6
 
25
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Байо, ти си един политически труп ! Не се ври там дето не ставаш !
2
7
 
30
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Гласуваш за ГЕРБджиков получаваш ОПГ ГЕРБ-СДС-ДПС !!!
1
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
народа не ще мъдър президент, а чорап с топки.