В дебата между Радев и Герджиков нямаше желание за победа

"Дебатът беше сблъсък на човек с аргументирана мисъл и човек с многословия"
Обновена: 19 ное 2021 21:46 | 19 ное 2021 09:45, Ния Христова
171

Снощи се проведе дългоочакваният дебат между Румен Радев и проф. Анастас Герджиков, които в неделя отново ще влязат в битката за бъдещ президент на България. 

"Важният въпрос, който трябва да се зададе на Радев, е защо в резултат на неговото управление икономическият ръст на България се е сринал от 9,9% на 0,4%. Той е "безгрешен" този човек. Дебатът беше сблъсък на човек с аргументирана мисъл и човек с многословия, който се опитваше да избегне най-болезнените въпроси", каза в ефира на Bulgaria ON AIR политологът проф. Румяна Коларова.
 
"Радев обясняваше какви страхотно ефективни мерки са взети по отношение на болниците, но Герджиков му каза истината - не получават обещаните пари и лекарства. Ръстът на тази вълна се пречупи като жертвахме децата за всички останали. Това е управленски провал. Проф. Герджиков не успя да сложи силен акцент върху провала в икономическата сфера", каза още проф. Коларова.
 
Политологът Георги Проданов е на мнение, че в дебата и двамата опоненти не са имали желание да победят, а всеки се опитвал да не загуби.
 
"Герджиков не успя да влезе в тази кампания в ролята на основен претендент за президентския пост. Това личеше и снощи, беше по-неуверен като присъствие. Опитваше се да провокира Радев, в повече случаи неуспешно", подчерта Проданов.
 
"При Радев говоренето маскира познаването или непознаването на дадена тематика, докато Герджиков опитваше да бъде по-искрен в говоренето си и това му носеше проблеми", изтъкна Проданов.
 
Според него броят на гласувалите в Турция е хиперболизиран.
 
"ДПС в момента допуска българската политика да излезе извън неговия контрол и да отиде в Анкара. Това не е в полза на ДПС, не е в полза и на България. Нещата преминават в междудържавни отношения", коментира политологът.
 
"Този скандал целенасочено беше раздухан от администрацията на Радев. С него се опитаха да замажат дипломатически гаф, който е свързан със Северна Македония. Оказа се, че бъдещите министри са готови да правят компромиси. Мисля си, че ни чака трета национална катастрофа. Заплахата от мигрантска вълна към България е нещо по-важно от 300 хил. гласа", настоя на свой ред Коларова.
 
"Радев вчера заяви, че ще прави нов политически проект. Виждам живота на това правителство като подготовка за новия проект на Радев. Проектът му е невъзможен без да унищожи БСП. ДБ беше конструирана като проект, който да се позиционира в центъра. Всъщност те катастрофираха. Ще има нестабилност, не виждам как ще изкарат до догодина по това време", заяви Коларова. 
 
Проданов очаква политиката на "Продължаваме промяната" да бъде нито лява, нито дясна. 
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
4
 
! Отговори
героите са уморени!! преди 2 години
НАДЕЖДА ВСЯКАКВА ОСТАВЕТЕ!!! НАРОДА МИГРИРА НАД 30%
95
6
 
6
 
! Отговори
До107 преди 2 години
Може и такива да са,ама има едно НО?НО Не сме ги видяли все още,докато на тия се нагледахме повече от 12 години!
94
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От всички лекари, имам забележки само към психиатрите.- Техните пациенти вместо да си лежат по леглата, търчат из предаванията по телевизиите.
93
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идва новата крадлива шайка от Харвард с милиарди заеми които ние ще връщаме. Богаташчетата живяли в чужбина ще ни оправят в следващите 800 дни. Видяхме вече едни юпита с царя и какво?
92
8
 
7
 
! Отговори
cecka преди 2 години
Toya s malkata ustichka se mucheshe da povtori oporkite na Tikvata.. Ama kofti zybite ne mu pozvcoliha
91
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За неразбралите,Времето на крадливата Шайка приключи,нейните производни тип Герджиков ще бъдат последните които ще го разберат в Неделя!Остава да пожелаем успех на младежите които поемат управлението на страната в справянето с настоящите и наследените проблеми,Успех момчета!
90
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС ще останат силно изненадани, първо че ще са малко гласувалите и второ че много гласове ще има за Радев от тях. Върхушката на ДПС трудно може да обясни на обикновения турчин в Бг с какво Радев го е ощетил или дискриминирал. Това че Карадайъ има проблем личен не значи че ще гласуват като овни бг турците.
89
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През лятото на 2020-а стотици хиляди протестирахме месеци наред за оставки на Бойко Борисов и Иван Гешев. Мнозина ядоха бой за това. Така нареченият Ректор на СУ е издигнат от Бойко Борисов, а Иван Гешев не му е проблем.Нещо неясно за неделя?
88
13
 
7
 
! Отговори
Fake News преди 2 години
след дебата на РадЕф и ГЕРБджикОф на Терминал 2 се е извила опашка от зуеци, за полета на Turkish Airlines за Харвард
87
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ахааа гробарските *** се активираха с плюсовете и минусите. То даже е само един който си върти ай пи то за да може да надува плюсчета и минусчета. Пуч и ние ги знаем тез схеми ама няма смисъл да си *** и човек времето. Казах ти, тук я чели недочели да максимум 1000 човека. Гласуваш за Гробжика получаваш Доганя.
86
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да отидем до урните в неделя и да спрем безумията на Радев. Демокрацията е в опасност и не само тя.
85
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев бил много властен човек на световно ниво според Бойко Борисов, защото Радев е увеличил цените в цял свят на ток, горива, храни, лекарства и др. стоки.
84
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ха напънете се поне малко,ако искате загубата на Тиквеният продукт да изглежда малко по прилично в неделя а не да бъдем отново свидели на разгром!
83
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам и позор за България е да има държавен глава, като Рундьо Фатмаков...
82
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки си има глава на раменете и двамата кандидат президенти имат трески за дялане,само където през единият е направо Греда а именно подкрепата за него от крадливата шайка и несъвместимото с Българската институция Президент голямо рамо от Сараите!
81
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролчетата на Чорапа са такива фанатици и пpocтаци , че въпреки виждайки хаоса и инфлацията в България продължават да го възхваляват и защитават навсякъде...
80
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така действат руските агенти.Те са навсякъде.Не съм го очквал.Руската и Турската олигархия загубиха изборите в България.
79
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 82 Е, определено една книга е много повече от едни деца. Така е прав сте.
78
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тази Плевнелиев и напълни гушата с пари,за да го хвали.Боко продължава да го прави,защото той само с пари си осигурява подкрепа.А иначе тая лелка ако отиде на борсата,никъде няма да я вземат,защото за нищо не става.
77
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рундю, треаше да на прави серия лицеви опори, а Герджика да му пляска. Клоуни