Световните агенции: Радев печели с думите си за борба с корупцията

Отбелязват и рекордно ниската активност
Обновена: 21 ное 2021 22:52 | 21 ное 2021 22:49, Веселина Йорданова
159
Световните агенции: Радев печели с думите си за борба с корупцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българският президент Румен Радев е напът да спечели с голяма преднина втори мандат, съобщава Ройтерс и откроява подкрепата на българските избиратели за силното му послание за борба с корупцията.

Агенцията отбелязва рекордно ниската избирателна активност на втория тур на президентските избори и широкото недоволство в България от високите нива на корупция, сложило през април край на продължилото едно десетилетие управление на бившия премиер Бойко Борисов и довело до победа на парламентарните избори на нова антикорупционна партия.

В България президентът има предимно представителни функции, но има възможност да оказва силно влияние на общественото мнение и играе важна роля при политически кризи, когато може да назначава служебни кабинети, отбелязва Ройтерс.

Асошиейтед прес, съобщавайки за първите екзитпол резултати, които дават победа на втория тур на президентските избори на Радев, посочва, че той е открит критик на Борисов и твърд поддръжник на антикорупционните протести от миналата година и е привлякъл много българи, на които са им омръзнали политиците, които те смятат за корумпирани. Агенцията отбелязва, че Радев назначи две последователни служебни правителства, разкрили случаи на предполагаема корупция в българския промишлен и банков сектор. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
8
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До До 54 --- О, йе! 48 процента висшисти от овенните училища плюс Симеоново и 47% среднисти от милиционерското училище в Пазарджик и овенните школи за сержмонти. Към тях ще добавя и изкукуригалите пенсии, стъпили с единият крак в гроба.
78
13
 
9
 
! Отговори
антигербероседерас преди 2 години
До 75 ОптимистАах , мъкааа мъка мъка ти е а ? Сложи си край на геребероседерасодепесарския наркозависим живот да направиш едно добро за бъдещите поколения.
77
16
 
11
 
! Отговори
ДНЕС-мафиотски сайт преди 2 години
Много се кефя на лавината от тpoлове на Тиквата. Това значи, че мафиотите са се капсулирали и нямат планове да влезнат в други партии (естествено ако ги приемат), а също шайката чака чудо, че след някаква криза народа ще гласува и ще върне мафията отново. Кефя се, че парите на мафията се пръскат за пpocтoтии като тpoлове, а и Тиквата няма друг ход. Това ще направи по-лесно проследяването на средствата и окаушването на мутрите.
76
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четвърто тъй като всички сделки с фирми по времето на ГЕРБ на хартия са изрядни, България ще бъде осъдена от бизнесмени в европейските съдилища за милиони.
75
6
 
24
 
! Отговори
Череп преди 2 години
Браво г-н Череп ! Досега бяхте милиардер , вече може и билионер да станете ! Хайде народе почвай отново да търкаш билетчета ;)
74
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев печели...както Борисов,Станишев,царя,Костов и Жан...Те все борвха корупцията.Кой ли ще бори и корупцията след Радев?
73
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аааа ха ха ха хааааххххх ! Сбогом герберодепесариииии. Очаква ви съд и затвооооооррр. Оня да си подадеоставката като ректор
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От първия тур игрите започнаха в секциите само техни хора а за другото да не говорим тоя път бяхте добре организирани явно но тия на повечето умни хора не минават
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трето парите на данъкоплатците ще бъдат инвестирани в нерентабилни сделки и прахосани заедно с изтеглените заеми.
70
3
 
13
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До От 32 години ---- НЕ съжалявай НИКОГО !!! Това е карма. От нея НИКОЙ не може да избяга. Не е случайно, че българин НЕ иска да види българин на Запад, камо ли да му помогне, а за това има много сериозни причини. Живеещите в странство от дълги години разбират перфектно за какво говоря. :)
69
8
 
24
 
! Отговори
Оптимист преди 2 години
Позор е да легитимираме комуниста радеф. Много скоро ще съжалим за избора си...
68
4
 
14
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 2 години
ПоздравявамГаню с песента на Cinderella...Long Cold Winter.
67
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крупция, юмруци, глупости Мая, търкол по паветата, яйца, Бажкофф, пак глупости и тюрлюгювечи. Рашкоф и внесени от машините на Мадуро дето с тях печели вече 10 години а народът му измира от глад. ТАКА СПЕЧЕЛИ РАДЕВ РУБЛАТА ЧОВЕКА НА ПУТИН И РЕШЕТНИКОВ. Да ви е честит. Глад и мизерия винаги идват когато комунисти вземат власт. ДЕМОКРАЦИЯ, А?? През крив макарон.
66
1
 
9
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
Ама тези пари и правнуците ти ще връщат с лихвите.
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Второ ще си продадат бизнеса почти всички чужди инвеститори.
64
11
 
8
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Май ти не си гледал данните.48% висшисти и 47% със средно образование са гласували за Радев.Къде виждаш роми?
63
2
 
9
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
Така е. Но НИЕ ще ги плащаме. Не те!!!
62
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Се сте ни правили *** чак така не сте успех.Със здраве и късмет
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо ще фалират няколко банки, защото нормалните бизнесмени ще си изтеглят парите от БГ банки.
60
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С машините на Мадуро спечели. Нали видях протокол от 24 МИР с 23 гласа за ПП, а машината ги изкарала 103. Тези машини имат на дънната платка wifi direkt. Управляват се офлайн и може да си копаят гласове как им пуснат през порта. Имат и интернет изход. БАЛАМУРНИЦИТЕ гласуваха. Умните хора знаеха резултата и не си загубиха деня.