Целта на ПП била да има мнозинство, а не да са първа сила

В противен случай било загуба на време и нови избори
Обновена: 16 авг 2022 21:26 | 16 авг 2022 21:25, Камелия Цветанова
92
Целта на ПП била да има мнозинство, а не да са първа сила
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Продължаваме промяната" се регистрира за вота, отново с волт и средна европейска класа. Какви са възможните предизборни и следизборни коалиции? Проваля ли се коалицията "Продължаваме промяната" - ДБ?

"Усещанията на нашите избиратели са, че трябва да отидем на изборите заедно с ДБ и това, което правим в момента е да се опитаме да материализираме това усещане и с данните. Нашата цел не е "Продължаваме промяната" на всяка цена да бъде първа политическа сила, а всъщност партиите и народните представители в НС, които имат каузата да променят България, да бъдат мнозинство", заяви бившия депутат Искрен Митев от "Продължаваме промяната" в студиото на "Денят ON AIR".

Партиите днес направиха самостоятелните си регистрации, но според Митев ДБ са техният естествен партньор, така че дали ще се явят заедно на изборите тактически, или отделно, целта е да вземат най-голям брой народни представители.

"Ако бъдем първа политическа сила, но нямаме достатъчно народни представители да сформираме мнозинство, това би било загуба и още избори. Единствената победа на следващите изключително важни и съдбоносни за България избори, би било да има стабилно мнозинство. Която и да е партия, ако постави личните си интереси пред общия интерес, ще е една голяма загуба за България", твърди той пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че не е толкова страшно какво ще се случи след изборите, а как преди това хората ще решат да действат този път, дали ще решат да гласуват.

"Подходиха по същия начин, по който подхождат повечето правителства, които идват, започват да обвиняват предишните правителства. Видяхме, че хората са свикнали на този тип реторика. Винаги, когато дойдеш на ново място, да се опиташ да идентифицираш проблемите, за мен е важно какви решения ще вземеш. Това, което ние показахме – въпреки че намерихме една разграбена и разрушена държава, успяхме да направим много големи постижения", каза бившият депутат.

Той посочи, че вдигането на пенсиите е най-голямата им гордост.

Засега няма информация дали той ще е водач на листа, защото не държи на всяка цена да става народен представител. Според него най-силната позиция в обществото е тази на гражданина и ако си активен такъв, ще има и активни народни представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: избориПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дали че имат и 5 % ,за първи се мислят ,гадове украински
44
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До и те така празни,ок митрофанова превземате Украйна и какво?...партизански,атентати в раша,довериха ви се както направи ес и ги предадохте...невиждана непочтенност...и заслужавате невиждан отговор...ако политиците в Свободният Свят си намерят топките,за създаващите блага,за вярващите,за обичащите..путин и народа му са убийци..обслужващите го в ес и ие и олигарлсите им са още по-виновни...война е хора...нечовешка и безсмислена война,хора с офшорни подведоха путин и доведе рф до невиждан позор
43
10
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
и служебното...време е за прекъсване дипломатическите с русия и закриване на посолството им...използват го като център за пропаганда!какво работят?какви дипломатически?какъв бизнес...използван за пропаганда...и сте им съучастници в грабежите и предаването на Свободният Свят и САЩ...на децата ни!когато путин обеси митрофанова можем отново да започнем да говорим!!!скъсване на дипломатическите с русия!путин да отзове ограбващата и лъжеща РФ митрофанова!закриване на пАсолстото с пропагандата!
42
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анибедната диана...а ми плющеше стотици минуси през сайтовете и тр-л.вете на пеевски и рАското...и още ти плащат за това падение...блокират ти фалшивите...манипулацията ти...време е да се научиш да живееш почтенно,дай боже!имам си телф.адрес,мога да срещна и споря с всеки от вас,а ти диана-анонимна?..искаш ли пред камери...пред тв-тата на пеевски и русия?едно е да лъжеш анонимен...друго е с лицето си...г-жо митрофанова...имате ли лице?ако елате да поспорим!!!и за ПП и ДБ обичащите България!
41
2
 
29
 
! Отговори
Ани преди 1 година
А бе ей не ме блокирайте !Такава промяна ще настане,че живите ще завиждат на умрелите Това лъжа ли е?!За тия 6 месеца какво виждаме освен геноцид и рушене на държавата от едни нагли лъжци
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на ПП ще се изпълни на Свети Никогаш.Държавата не може да си го позволи,ще фалира с тези самонарекли се демократи,а всъщност неолиберали,***,грантаджии, аферисти, зелени талибани, некадърници, слуги на олигархията, чужди агенти, *** и все в тоя род.Сатър!Сатър!
39
14
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Анонименмали...лъжи пА мАсква,при крадеца борисов подмиващият доган...майка ми получаваше 160 лв пенсия бре,стройла държавата,продали построеното на скрап доган и борисов,закрили над 1500 училища...да сте проЗти като тях,да ви купуват животите с ограбеното от Вас,доган има замък и пристанище и всеки може ги види,боко има къщи в барселона и любовница на възраста на дъщеря му...та и по млада,факти,които може да проверити...не клюки който ви насаждат от руското посолство,доган-боко са кгб!
38
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За ПП е по-важно да са на власт,отколкото да са първи ,ама в опозиция.Нито едното,нито другото ще стане.Скоро ще се разбягат от където са дошли,за да избегнат затвора.Безродниците са така,не ги интерсува България,а само личната изгода.По-добре избори до дупка,отколкото тези да се върнат.
37
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъдрата бълг.поговорка гласи:" Гладна кокошка просо сънува!" Този не е наред с главата,след като парадира с големи постижения,които били направили! А целият ни народ в момента е потънал в хаоса,който Киро-Кокорите оставиха! Чудовищна инфлация,липса на газ,фалити на фирми,диплом.скандали,глад,мизерия,непосилни сметки,безизходица и безвремие! Пенсиите,с които се фукляват бяха предварително погълнати от галопиращата инфлация,която те предизвикаха с корумпираното и некадърно антибългарско управление
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По 9 млрд на месец харчиха и крадоха ПП.
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква първа сила какви пет лева. Ще се борят да минат чертата. Първи са Възраждане.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, като не искаш да си първа сила тогава кой мислиш, че ще бъде такава...тия дето се храните всекидневно с вожд в Банкя. Нали уж искате да ги изгоните от политиката, защото са корумпирани, затвори, съдилища и тн. Това означава, че не ви е проблем да седите редом до корумпираните и да управлявате заедно. Следователно сте точно толкова корумпирани едно към едно мошеници, що се излагате така неподготвени...на състезание отишъл ама да е втори ще му е топло...смешни сте много.
33
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е като оксиморон - дървен камък! Няма такова нещо! Мнозинство, но не първи! Изглежда в Харвард не учат математика! Може ли някой да обадни как става?
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Радев го излъгаха веднъж вече няма гювеч
31
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде марш към Канада. Въпреки че сте по-скоро за Централния софийски затвор. При някои ще възникне казус дали са за Централния Софийски затвор или за Сливенския, ако навлезем в този казус.
30
1
 
29
 
! Отговори
Тия не са с всичкия преди 1 година
ПП няма дори да са първи, камо ли да спечелят изборите. Но те са си лъжци. С лъжи дойдоха, с лъжи управляваха и с лъжи си отидоха. Но дори и въобще да не влязат, няма да ми липсват.
29
0
 
25
 
! Отговори
Лора преди 1 година
Не философствайте ,а се погрижете за себе си ,да не измръзнете зимъска- дебело ватинирани гащеризони, дебели вълнени шапки и ръкавици,дебели завивки,метли да си метете домовете(какъв е тоя лукс с прахосмукачки?!)тока е скъп,яжте малко при тая скъпотия никакво разхищение на храна,яжте филии намазани с мас но не препечени,да не хабите ток.Свиквайте с промяната,защото ПП искат пълно мнозинство 50 +1.Борисов е виновен,разглези ви-къпани,парфюмирани,на топло,хвърляте храна ,екзотични дестинации ,аааа
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема да имат мнозинство, така или иначе.
27
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще подредят мнозинство с гласовете на кум, кумица, любовник, любовница, балдъза, баджанак, съученик, на съученика брат му и останалите роднини. :D Промяната Почина. Живи и здрави догодина - до Амина!
26
0
 
30
 
! Отговори
Ko ? преди 1 година
Пълен провал - и мнозинство ? Това нов виц за Про100 Киро ли е ?