Янев: Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството

Най-сериозният проблем у нас бил демографската криза
18 авг 2022 12:00, Красимир Ангелов
134
Янев: Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството
Снимка: БГНЕС

"Влизам в политиката, защото имам дълг пред Отечеството, на което съм се клел да служа вярно и на което съм дал много, но съм получил всичко". Това заяви на пресконференция бившият служебен премиер и бивш военен министър Стефан Янев, лидер на партия "Български възход".

"За мен "майката" на всички проблеми е демографската катастрофа. Ние сме най-бързо изчезващата и застаряваща нация на планетата“, отбеляза Янев, цитиран от БТА.

Още по темата
Той посочи, че от "Български възход" смятат за необходимо 3 милиона души с български произход, живеещи в традиционни български диаспори, да получат статут на български граждани. Като следваща цел бившият премиер определи промяна на данъчната система по модела - "една държава - две данъчни системи". "Друга цел е въвеждането на принципа на меритокрация и мандатност в публичния сектор, както и на политически борд", обяви Янев.

Той поясни, че за изпълнение на целите е необходимо създаването на система от икономически стимули за насърчаване на раждаемостта и подпомагане на младите семейства, без това да е в ущърб на социалната система; стимулиране на инвестициите с цел създаване на нови работни места, които да са привлекателни, включително и за българите, живеещи извън страната.

С еднократен акт за промяна на Закона за българското гражданство да се осигури издаването на временни документи на граждани с български произход, същите след пет години изпитателен срок, в който работят и плащат данъци в България, да придобият пълните права, предложи Янев.

В допълнение, за гражданите, живеещи в български диаспори, и за българите в чужбина да се създаде възможност чрез Българската банка за развитие да бъде осигурен разумен нисколихвен кредит за стартиране на собствен бизнес, а чрез държавния поземлен фонд да им бъде осигурен до един декар земя за изграждане на собствено жилище, добави Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудесни предложения. Направете ги. Ще ви подкрепя с каквото мога!
105
4
 
0
 
! Отговори
ССО преди 1 година
До Анонимен Напълно съм съгласен!!! Това е българският Орбан!!!
104
0
 
0
 
! Отговори
ССО преди 1 година
До АсанАсане, не ставай смешен...
103
0
 
0
 
! Отговори
ССО преди 1 година
До Xaxa Ако си реалист, ще признаеш, че Брюксел ги решава тези неща, а администрацията/държавата изпълнява.
102
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Дълг към Отечеството...колко мило,със заплата от 20 хилки,другото е лъже да те маже.
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалното подпомагане трябва да изключи тези, които имат деца и без подпомагане. Досега все тази грешка се прави.
100
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е, че най-големият проблем за България е демографската катастрофа, но тя е в резултат на жестокото обедняване след 1989 година.
99
4
 
8
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Ти нали влезе вече веднъж бе господин "България е Нато". Доколкото си спомням въведе фашисткия сертификат след като "влезе". Сега какво още искаш да въвеждаш - "къпането забранено" или "стой на тъмно и студено" или пък и двете?
98
3
 
7
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
Демографска криза.. като направихте един апартамент да струва половин милион лева, къде ще се гледат тия деца. Като не построихте детски градини 30 години, къде ще са тия деца през деня, докато родителите работят да изкарат половин милион лева за апартамента? А... как ги мислите тия работи..май накрая излиза, че кризата е финансова а демографски всичко е наред ;)
97
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно е само че има дълг за изплащане
96
4
 
15
 
! Отговори
смях преди 1 година
Ха -ха...Да се смееш ли, да плачеш ли...Дето всички турци, там и гол Хасан (Янев), или барабар Петко с мъжете...Абе Янев, живей си пенсионерския живот и не се прави на политик. Нали си настани децата по *** газове и трансгазове, мирувай вече...
95
12
 
15
 
! Отговори
ME преди 1 година
Товариш, кое е твоето отечество? Русия или България?
94
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако пак не гласуват , всичко ще се определи за пореден път от твърди електорати .Трябва масово гласуване, за да се объркат сметките на олигарсите.Янев е добър за България.
93
18
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
разбира се,за огромната част от пърхащите ТУК ,а и навсякъде ПЕПЕРУДКИ,думите "Клел съм се да служа вярно на Отечеството" не означават нищо...Но аз знам смисъла им!..За това ще подкрепя ген. Янев .
92
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
др.Янеф я кажи как са ти децата на новите службички където ти ги уреди когато беше сл.премиер на такива службички където получават пет цифрени заплати без конкурс,без трудов стаж и на по 23-26 г.
91
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев е избора на българите!!!
90
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята родина е България и искам да се очисти от предатели и американски войници, нпо и агенти.Русия е била най благосклонна към нас от големите играчи. Да се купува газ от Русия и да се свалят санкциите.Аз съм срещу нацистите украинци и тяхното марионетно правителство.Орбан доказа че е възможно да има здравомислещи полетици.
89
7
 
14
 
! Отговори
И КИРО ИМА ДЪЛГ.. преди 1 година
КЪМ:........ БСП=ДБ =ПП=ДС/БКП........
88
16
 
26
 
! Отговори
Оотврат преди 1 година
Янев е поодлога на радев и Русия.
87
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало и ти ли като вица за бай Тошо в който казваше и деца ше ви напрая бе. По негово време станахме 8 500 000 души. За 25 години останахме малко на 5 милиона. Едни иьбягаха други из мряха а трети не се родиха. Да ви еа държавата.