Свиленски: БСП искаме да продължим социалната политика

Изпълнихме голяма част от обещанията, похвали се социалистът
Обновена: 17 сеп 2022 14:59 | 17 сеп 2022 14:51, Елка Василева
50
Свиленски: БСП искаме да продължим социалната политика
Снимка: архив, БГНЕС

“БСП влиза в кампанията като партия, която е управлявала, която само пред 7 месеца е поела едни ангажименти пред българските граждани и сега можем с открити лица да излезем пред тях и да им кажем, че днес голяма част от тях са факт. А именно- безплатните ясли и детски градини, повишаването на пенсиите два пъти, подпомагането на бизнеса с компенсации, помощта за младите семейства като въвеждането на необлагаем минимум за едно дете 600 лв., за две - 1200 лв.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” в 25 МИР - София Георги Свиленски пред БНТ.

Още по темата
“Нека всеки, когато отиде да гласува, да види през собствения поглед коя партия какво е направила за него. Пенсионерът да си погледне пенсията, младият човек да си погледне парите, които му остават в семейството, родителите на млади деца да видят, че вече не плащат такси за ясли и детски градини”, добави той.

“От партията, с която преди година никой не искаше да си говори и бяхме партия на миналото, БСП се превърна в желан партньор, партията, която може да си говори с всички, да направи така, че да има правителство, то да функционира и да решава важните проблеми. Разбира се, случиха се изненади, не бяхме преценили някои от партньорите си. Сега обаче имаме основания отново да се явим пред хората и да поискаме отново тяхната подкрепа”, коментира още Свиленски.

Той подчерта, че след изборите трябва да бъде продължена социалната политика, компенсацията за бизнеса, подкрепата за младите и демографията. “Ние предлагаме безплатни и неограничени инвитро процедури. Има много млади семейства, които имат такива проблеми и ние предлагаме това да бъде решено веднага. Предлагаме и безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст и безплатни учебници до 12 клас”, уточни социалистът.

“Виждаме, че някои наши партньори припознават за техни постижения увеличаването на пенсиите и безплатните детски градини, които бяха наши предложения, неща, за които ние сме се борили, а те бяха против. Няма лошо, хубаво е и сега като влезем в парламента да подкрепят и другата част от нашата социална програма, но не е някак си коректно”, отбеляза Георги Свиленски.

“В 47-то Народно събрание видяхме с очите си как ГЕРБ, ДПС, ИТН и “Възраждане” работят работиха заедно в колаборация. Сега българските граждани не трябва да дадат възможност на тези партии да имат мнозинство в парламента, а напротив, да дадат хоризонт на политика, която е в интерес на България”, категоричен бе той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
11
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Голямата политика - по последни данни с 9 %
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свиленски: БСП искаме да продължим социалната политика . . . . . . Още ли не сте го разбрали - народа не ви иска социалната политика! Егаси нахалника! Коалирахте се с ГЕРП, а сега пред избори - социална политика! Без БСП, но с Възраждане!
16
1
 
9
 
! Отговори
... преди 1 година
... най-социалното действие което можете да направите за България е да се разкрате веднга... завинаги...
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман от баджанаци,които искат да управляват! Писнаха на всички с демагогията и лъжите си! На-***-*** се с мизерното увеличение на пенсиите,които чудовищната инфлация погълна предварително! Оставиха след себе си хаос,разруха,глад,мизерия,скандали,безнадежност! Никога повече БСП във властта!!!
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
че вие изобщо не сте я започвали, за да я продължавате..
13
0
 
15
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 1 година
Другарю Свиленски, като сте толкова социални защо бяхте против увеличението на минималната заплата!
12
1
 
9
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Социалната политика е важна - тя цели развитие на социалния живот на човека, не спасението му от гладна смърт! Социалната политика на БСП е замазване на очите на недоволните, подхвърляне кокалчета на кучетата, които те създават с първобитната си политика у нас. Тези хора не разбират какво правят когато правят нещо Те трябва да забравят за политиката- не е лъжица тя за алчните им уста..БСП и СИЕ вън от политиката!
11
0
 
11
 
! Отговори
Бико преди 1 година
Каква социална политика, другарю Свински? Та вие с Кирчо ни върнахте в годините на Виденов. Я марш от властта и парламента. И Нинова да върне онези 400 000 лв. дадени от Министерството на икономиката на адвокатската кантора с банкова сметка в Дубай.
10
0
 
9
 
! Отговори
Кръстьо преди 1 година
Дават на бизнеса, дават на хората ... А откъде вземат парите ?
9
0
 
9
 
! Отговори
Дд преди 1 година
БСП вие сте на *** на историята. Не разбрахте ли, колкото пъти управлявате тази държава, толкова пъти я фалирате. Народът явно не го разбра, поне вие го разберете.
8
0
 
9
 
! Отговори
Ъ преди 1 година
Сега като си видят резултатите от изборите 3,5% и ще я продължат.
7
0
 
9
 
! Отговори
Диана преди 1 година
БСП от 100 години само гони някой и нещо. Смешни са с инфантилния си манталитет! Колко пъти рушат всичко и почват отначало защото някой си или нещо си било направило така или ин казали това .Правят, правят, рушат, почват от начало,пак рушат и така до безкрай .Баста! БСП и СИЕ вън от политиката! Нека дадем този шанс на България!
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Социалната политика ни дайте да видите как добре умеем да харчим пари. А парите да ги събира някой друг .
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия и ПП, дето най-нищо не направиха, големи мераклии за работа. Далаверки има за връткане явно, не са успели преди.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички искат да правят социални политики, т. е. да раздават пари наляво и надясно. Даже и уж десните партии се надпреварват да обещават субсидии, помощи ипр. благинки. Само дето не казват откъде ще дойдат парите. Вероятно защото не е за казване. Накрая се оказва че всички се надпреварват да теглят нови и нови заеми за милиарди евро.
3
1
 
12
 
! Отговори
БСП Умря преди 1 година
с Идването на Нинова и Придворните й Клоуни като този на Снимката!
2
1
 
15
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Както винаги, наглостта на БСП няма граници. БСП прогони половин България със " социалната" си политика, сега иска да съсипе и останалата половина с неефективни унизителни помощи, които не помагат на човека да стъпи на краката си, а го правят зависим и неуверен в себе си .За каква социална политика на БСП е седнал да говори тази мутра, когато води война с половин България, когато феодалните отношения се цементират и насилието. върху хората и избирателите е тотално? Ще ми правят преврати негодниц
1
1
 
17
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Ще я продължите бе Жорка, ама на село у хоремага.