Цветанов: Червените линии между партиите вече са зидове

Според бившия втори в ГЕРБ има невъзможност да се състави стабилно правителство
Обновена: 3 окт 2022 00:03 | 2 окт 2022 23:20, Красимир Ангелов
12
Цветанов: Червените линии между партиите вече са зидове

"В невъзможност сме да се състави стабилно правителство. По-стойностното е, в този период, докато се проведат новите предсрочни парламентарни избори, политиците да намерят някаква възможност да си говорят по национални приоритети и да знаем кое е безспорно и всички трябва да го подкрепят".

Това заяви председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в студиото на "Големия ЗАлог" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Още по темата
По думите му фискалната дисциплина трябва да бъде много ясна. "Важно е да има устойчивост и прогнозируемост за данъчна политика и за инвестициите, които се правят", заяви Цветанов.

"С всеки избор през последните две години избирателната активност намалява, което означава, че от 6 600 000 души, парламентът се представлява от 1/3 от българските избиратели, което прави невъзможно да има реформаторски дух", добави бившият втори в ГЕРБ.

"Няма ли коалиционно споразумение на по-широк формат от партии и да се постигне един сумарен резултат от 1 200 000 – 1 300 000 гласове", тогава може да говорим за реформаторско мнозинство.

Цветанов прогнозира, че ГЕРБ ще изпадне в ситуацията от миналия април –  първа политическа сила, но в изолация.

"Цялата кампания беше насочена към това да се консолидират твърдите ядра, а не да се разширява периферията“, коментира той. Според него партиите, за които ще стане ясно, че увеличават подкрепата си са "Възраждане" и ДПС. "Възраждане" обаче са достигнали своя пик, защото това не може да бъде алтернатива на управление в една европейска страна.

"В голямата си част българските гласоподаватели не излязоха да гласуват, защото очакват, че ще има следващи избори", каза още Цветан Цветанов.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
П. Петков преди 1 година
Отлочникът на Вършецката философска школа, титанът на нищоказването, най-умната пипонеста глава на планетата пак се изходи. И пак........ купчинка л...а. цецко, цецко, освен жалък си и смешен.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Храни куче да те лае
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мижетурка мястото ти е в затвора
5
1
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Този политически труп да се скрие, да си прибира наема от апартаментите и да не ни занимава със себе си.
4
1
 
6
 
! Отговори
Emigrant преди 1 година
Не можа да си седне на з,адника и да престане с апартаментите?!Тъкмо го бяха оставили на мира,задкулисието и той се щракна от лакомия и възгордяване в капана!Бойко затуй го шутира,защото му беше писнало да лаят по ГЕРБ заради простотиите на Цецо!От друга страна като гледам машата на същото задкулисие Ражков,Дамаджаната с 20 апартамента и две къщи като селски прогимназии,но него никакъв джурналист и половин път не го запита за тези имоти!Купени медии,двойни стандарти!!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цецо кръгла нула си, излишно е да се правиш на три и половина.
2
2
 
11
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ.... преди 1 година
Тоя кой бееше?
1
3
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Как си Цеци? ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА