Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство

Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил, допълни той
5 окт 2022 14:51, Анисия Иванова
320
Паси: Готов съм да съдействам в преговорите за формиране на правителство
Снимка: БГНЕС

Соломон Паси потвърди пред БНР, че е готов да съдейства в преговорите за формиране на евроатлантическо правителство:

"Заявявам и пред обществото, и пред участниците в процеса, че бих им съдействал добросъвестно и безкористно, доколкото моите сили и тяхната воля позволяват това. Ако не успея в това общо дело, бих съдействал на всеки, който би го продължил".

Още по темата
Както е известно, вчера лидерът на ГЕРБ предложи контактна група за съставяне на новото правителство и в нея да участват политици като медиатори, сред който Борисов предложи Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Също вчера президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев в изявление, изпратено до медиите, потвърди, че е приема поканата на Бойко Борисов и добави, че групата ще започне своята работа след сформирането на редовното 48-о Народно събрание.

"Контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата", обясни още Плевнелиев.

"Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения", добави българският държавен глава от 2012 до 2017 година.

На брифинга на ГЕРБ Борисов подчерта, че след разговорите на преговорните екипи с партиите, ако се установи, че има допирни точки по няколко теми, следва да бъдат предложени имена за министри.

"Гласуваме едно правителство, което да влезе, да ги изпълни на базата на това и всяка партия да си носи отговорността от подписа, че парламентарната група ще го следва. Само това е решението за мен. Всички останали приказки са на хора, които не си обичат народа", уточни още лидерът на ГЕРБ относно преговорите с контактната група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е като Зеленски същия, ще се бие до последния Българин срещу Руснаците.....
191
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А няма нужда от слуги на рогатия.
190
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС е много ''единен'' , всички държави в ЕС се оправят , ПО ЕДИ-НИЧ-НО !
189
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоо , ай стига с тая ЦЕНЗУРА ......................
188
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От политическите трупове Роско и Паси, може да се пръкне уродливо безгласно правителство направлявно от Банкянският,, гении".
187
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До атскист.. Като гледам , И Унгария търгува с Русия , Китай и Сев. Корея , а са НАЙ-ДОБРЕ ОТ ЦЕЛИЯТ ЕС , ДАЖЕ ОТ ЕВРОПА !
186
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо си готов , за Украйна , Бате , айде къш от Бг !
185
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай Паси, мачкай про стите българи като са *** и овце това им се полага....
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До атскист Тъ па ко, всичките тези Якоб Сучард, ЕОН и т.н. ... бяха наши, български предприятия, които срещу резонен подкуп твоите предшественици от СДС дариха на изброените, за да ни цицат през тях. Това поне ясно ли ти е???
183
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая долна личност от снимката няма как ДА СЪДЕЙСТВА! Тя е създадена само да пречи и да вреди.
182
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не вкарате България във война, няма да мирясате. След всичко, което се случи последната година, аз смятам, че това дори ще бъде полезно за държавата защото платените сopocоиди се базикат по форумите за опасностите, а народа е тотално деградирал. Нека да видим какво ще стане когато вкарате във войната дебелите ни военни, когато се опитате да мобилизирате алкохолиците и какво ще стане с имотния пазар след като първите ракети паднат в центъра на София.
181
4
 
3
 
! Отговори
До атскист преди 1 година
Абе,неграмотен ***()т,какво ще търгуваш бе? Животът да не е държавна търговия.Щял бил да търгува с Русия,Китай и Иран.Хахаха...а ще се изхранваш от Лидъл,ще работиш в Якоб Сушард,ще ползваш ток от Еон,ще наливаш в ОМВ .Така ли ставали нещата...Яяяя,тоя атакиста оправи България..ХахахахахаСлава богу,че останахте ти и Волен.
180
0
 
5
 
! Отговори
алф преди 1 година
много млади тия съветници бе няма ли някой по дрът минимума е 90
179
0
 
17
 
! Отговори
Никой! преди 1 година
Никой не иска "съдействието" ти бе, долен кобургски лакей, дето ближеше *** на мадридския комарджия и беше превърнал МВнР в бардак, понеже си известен перверзник и извратеняк, че затова прякорът ти е Калигула! Никой не ти иска съдействието бе, герберастка подлого! И за уличните *** е ясно, че ще "съдействаш" на Сикаджийската мутра, която мутра твоето правителство назначи за главен секретар на МВР, нали?! Хайде, бягай в Банкя и изчезвай!
178
6
 
0
 
! Отговори
До 204 преди 1 година
Защото вероятно няма за какво да е в затвора.Ако имаш доказателства и юридически аргументи да го вкараш,давай,направи го . Или поне на нас докажи,че е за там.По същата логика аз мога да попитам за теб.Защо ти не си в затвора ?
177
1
 
11
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 1 година
До 198 Ще ти кажа като излезем от ЕС. Ще търгуваме свободно с Русия, Китай, Иран и тн. Повечето стоки които аз купувам са от Китай не от ес. Който си купува мерцедеси и бмвта да му мисли
176
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изперкалия от бедност и неграмотност мързелив българин гласувал за Възраждане,защото не искал САЩ,ваксини,НАТО,ЕС,а търси някой,който да му ДАДЕ ....хахахахахаха..
175
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този защо не е в затвора?
174
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Радев къде се загуби бе...
173
0
 
17
 
! Отговори
петър преди 1 година
той още ли е жив? аре нема нужда вече