Кирил Петков: Получихме сигнали, че ГЕРБ и ДПС купували гласове

Той заяви, че ПП не са виновни за прекъсването с "Газпром"
8 окт 2022 10:50, Петя Славова
251
Кирил Петков: Получихме сигнали, че ГЕРБ и ДПС купували гласове
Снимка: БГНЕС

Вече стана ясно, че "Продължаваме промяната" няма да преговаря с победителите на изборите от ГЕРБ.

Според съпредседателя на ПП Кирил Петков, имало сигнали, стигнали до партията, че са купувани гласове и от ГЕРБ, и от ДПС по време на изборите. "Никога няма да чуете, че ПП си служи с инструмент на корупция" заяви пред bTV той и допълни, че човек никога не може да бъде разочарован от избирателите.

Още по темата

"Това, което осъзнахме, че на много семейства животът е станал по-труден заради инфлацията, която заля цяла Европа, както и заради газа. Не вярвам, че тези неща са дело на нашето правителство, но ги разбирам“, добави той. Според него главната причина на тези избори да загубят 167 000 избиратели са по-високите цени, които заляха България. „Да, направихме грешки. Може би първата беше, че влязохме в коалиция с Троянски кон – „Има такъв народ“. В тежки времена трябва да можеш да имаш коалиция, на която можеш да разчиташ. Втората, е, че дадохме на всяка една партия да има отговорността върху различно министерство. Отговорността винаги се пада върху мандатоносителя, а контролът се губи“", заяви Петков.

"Не затворихме едното си око заради корупцията. Не допуснахме да излъжем нашите избиратели, да си затворим едното око заради корупция, за да има стабилност. Не допуснахме да направим задкулисна сделка. Много ясно преди изборите заявихме, че ще гоним до дупка корупцията на старото управление. Независимо дали сме опозиция, или не за решения за България, които вярваме, че са правилни, ще гласуваме "за", заяви Петков.

По думите му, ПП ще подкрепи вдигане на минималната работна заплата, вдигане на пенсиите, повишаване на прага на ДДС за малките фирми.

"Склонни сме да гледаме напред, но не сме склонни да се хващаме на театрални престъпления" - така Петков коментира изказването на Борисов: "Всички сме правили грешки, но в нашата религия има и прошка."

"Имаше няколко неща, които служебното правителство сбърка. Първата голяма грешка е, че мислеха, че ние сме виновни за прекъсването с "Газпром". Убедиха се, че каквото и да правят, когато едната страна не иска да ти продава газ – не можеш да я привлечеш", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 партии купуват най много гласове дпс и герб,от години тово е факт, друготе партии не са на това ниво защото немогат да си го позволят финансво,дпс и герб купуват като за световно.
143
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простокиро, май не научи българските закони или не иска да ги спазва ,че трябва да докладва на съответните органи за престъпление иначе става съучастник ?
142
1
 
7
 
! Отговори
ано преди 1 година
Боже , Боже .Тази злоба и простащина ще затрие тази държава .Нямам думи...................... "Млякото е на високо и котката казва че е вкиснатооооо.'' Дали ще има проблясък в главите на тези които избрахме няма значение кои са??????????????
141
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо още не са им инсталирали в Парламента една вендинг машинка за бързо пазаруване - минерална вода, зрънчо натурален, зрънчо с бело, зрънчо със зелено, зрънчо с кристали, солетки, чипс, кафе?
140
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А СИГНАЛА ОТ БОЙКО РАШКОВ ЛИ Е ИЛИ ИМА И ДРУГИ СИГНАЛИСТИ, ПИРАМ ЗА ЕДИН ПРИаТел?
139
5
 
11
 
! Отговори
У бре преди 1 година
Киро Прешъса ( безценното) наистина ни излезе безценен.Няма такава цена, която да сме платили за толкова кратко време, освен при Виденов и Орешарски. Светата крадлива Троица на България..
138
5
 
11
 
! Отговори
Кики Умното преди 1 година
Нема Равен на себе си ПП Пациенто от Психиатрията!
137
2
 
3
 
! Отговори
Майнат! @ ви преди 1 година
Ти Киро Аленчо Боко и всички които сте депутати всички до един заслужавате смърт нищо друго долни гадни м. Ърши
136
2
 
9
 
! Отговори
Д-р Мицевски преди 1 година
Тези тарикати отново се занимават с клюки и ,,сигнали", а не как да се състави стабилно правителство.Като Нинова са.Селски моми на мегдан пред ТКЗС -Мизия преди 1989г.
135
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май Борисов изламари Киро. 25 е повече от 20 или нещо се лъжа?
134
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мандатоносителят на ПП Нестимир Ананиев е внук на Нора Ананиева, председател на БСП 1985-1996 г.
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Библията се знае който е злобен, прави лошо, завижда и богохулства ще получи възмездие.
132
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
До Анонимен - Да, Радостин Петев Василев от Продължаваме Промяната е депутат в НС.
131
4
 
9
 
! Отговори
БОЙКО ПАК ГИ НАБИ преди 1 година
ЗА 14 ПОРЕДЕН ПЪТ....... И ВЪПРЕКИ МАШИНИТЕ ="ДНЕВНИКА Е ПОДПРАВЕН"....
130
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Каквото и да си говорим ПП са позастаряващата младежка БКП (БСП) организация. А какво може да се очаква от тях, всеки умен може да си отговори.
129
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОСТО КИРО ПРОСТО СМАЧКА БОЙКО
128
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто Кирчо, аз също получих сигнали, че вие от ПП сте раздавали торбички с хранителни продукти и пари и сте си купували гласове.
127
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КИРО ПЕТКОВ НАПРАВИ БОРИСОВ НА ДВЕ СТОТИНКИ
126
2
 
13
 
! Отговори
ПОЛУЧИХ СИГНАЛ преди 1 година
ЧЕ БАЩАТА НА КИРИЛ - ПЕТКО Е ОТ БИВШАТА ДС/БКП И 1988 Е ПОЛУЧИЛ КУФАРЧЕ ОТ ЛУКАНОВ, С КОЕТО Е БИЛ РЕЗИДЕНТ В КАНАДА... ТАМ Е СТАНАЛ ДВОЕН АГЕНТ, СЛЕД КАТО КАНАДЦИТЕ СА ГО РАЗКРИЛИ....... ЩЕ ПЕЕШ ЛИ ПЕЕВ....??
125
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само ГЕРБ!!!