ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода

От партията настояват за ограничаване на бюджетния дефицит до 3%
321
ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" ще се срещнат с представители на БСП, за да представят акцентите в социалната и икономическата програма на партията, за която партията ще търси подкрепа в новия парламент.

Още по темата
Приоритетите на "Продължаваме промяната" в социалната сфера включват увеличаване на минималната работна заплата на 50% от средната – на 860 лв; увеличаване на пенсиите с 20%, за да изпреварват инфлацията; нова дефиниция за енергийна бедност и 2 тарифи за ток, газ, вода и парно на база на консумация; вдигане на данъчния кредит за младите семейства с деца с 50%; продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължаване на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от средната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.).

Сред мерките за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, независимо от пазарните флуктуации; без увеличение на данъците.

Приоритетите в сферата на икономиката включват ограничаване на бюджетния дефицит до 3% с максимално прозрачно изразходване на публичните средства; допълнително увеличение на прага за регстрация по ДДС до 160 хиляди лева; запазване на данъчните ставки на настоящите нива.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: БСПпенсиипп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То вече е ясно, че следващото правителство ще е за срок до 3 месеца, ако въобще се сформира такова. Можете да обещавате всичко. Знаем чий образ ще ви се яви, като започнете да бистрите дефиницията за "енергийна бедност", затова по-добре се откажете от двете тарифи на всичко, докато е време. Спрете да делите хората. Вижте дали не са ви хакнали системата за наблюдение на консумацията на електроенергията. Ако не, гасете 5G-то и може да се получи.
26
1
 
5
 
! Отговори
Ангел или демон преди 1 година
Някои хора искат аз да живея зле цял живот, а защо ?!Къв е проблема ?
25
8
 
10
 
! Отговори
Лена преди 1 година
заради точно тези в най голямата криза в момента няма да имаме правителство. запомнете ги точно тези. ПП и БСП едно и също. за 7 месеца една плочка подобрение освен заеми и заробване и кризи
24
1
 
23
 
! Отговори
Предизборна кампания преди 1 година
Много малко обещават тия. Аз обещавам всичко по 2 като заплати и пенсии и минус 50% като цени на ток и газ. Гласувайте за мен, моля!
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новото БСП търси вота на пенсионерите с попистки мерки. 20% ръст на пенсиите след като вдигнаха инфлацията с 60% и след като изтеглиха 10 милиарда външен дълг за 6 месеца. Ах, колко жалко е да вярваш на завърнал се след 25 години в чужбина изграден имигрант. "Вервайте ми, ще Ви оправим за под 800 дни"
22
7
 
6
 
! Отговори
&~~ преди 1 година
Правилно, а не като сега - парите от бюджета отиват при милонерите и те стават още по-богати, заедно с политиците. Затова няма пари за по-високи заплати. Ама народът ***, не може да го проумее това.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Христо ХристовРисте, мога, седя. Мисля и за това пиша, че не става, а ти ме дебни и пускай донуси колкото ти е кеф
20
2
 
28
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 1 година
Ръст на пенсиите и социални придобивки за сметка на кредити за милиарди, а след тях и потоп...тези задминаха и обещанията за "Светло бъдеще" на Корнелия Нинова, а това което ще остане след тях е разтурена държава с разбита икономика и огромен външен дълг...тези дето помнят виденовото време, няма как да се хванат на това хоро, освен ако не страдат от старческа деменция, младите пък са без историческа памет, култивирани с Чалга халтурата на Славунчо и не могат да отсеят зърното от плявата ... !!!
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То хубаво, но пак ли заеми, защото като гледам фирмите не търсят вече масово хора, даже махат.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ, ББ ЗАПОЧНА КАМОППАНИЯТА ЗА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ ЯНУАРИ С ТОВА КАК СЕ ПРАВИ НА ГОТИН И ОБЕДИНИТЕЛ И СПАСИТЕЛ НА НАЦИЯТА,ПП ОТВРЪЩАТ С ПОПУЛИЗМА ЗА ПЕНСИИТЕ - И ТЕ СЕ ГОТВЯТ ЗА ЯНУАРИ.
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това раздаване на пари само помпа инфлацията .Догодина какво правим като инфлацията мине 20% още ще вдигаме мин заплати и пенсии ли - докато този кръг ни докара до фалит ??? Кой за бога взима съвети от БСП относно фин политика ,та те вече няколко пъти фалират държавата защо отново повтаряме стари грешки
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е важно преди да се харчат каквито и да е пари трябва да се знае от къде ще дойдат. Политика за плащане на пенсии и други разходи за сметка на дългове с високи лихви и загробване на идните поколения с плащането им не е желателна.
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРЕДЛАГАМ 200% РЪСТ НА ПЕНСИИТЕ, НАЛИ СЪМ В ОПОЗИЦИЯ...
14
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлация не се бори с раздаване на пари на калпак. Някой иска да бутне валутния борд.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Провалената Партия и същите тези които ни набутаха в тази криза сега се преструват че знаят изхода от кризата, но ще е по-добре да узнаят изхода от политиката защото не стават.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ха ха откъде пари бе , пенсите колко заплатите , учителите през два месеца им я вдигат станаха като ИТтата смех с наще пари се правят на велики немога да издържам всички
11
6
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До Анонимен/8"Тази програма не струва и пет пари. 2000 лева заплата е нищожно." - е па работи за повече бе! Какво си седнал тука да тро-л-иш и да се жалваш!
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Двайсе процента е малко, нека да са двайсе и пет. По-кръгло е някак си!
9
7
 
3
 
! Отговори
Божество с разум преди 1 година
Хората, които искат аз да нямам приятно и хубаво бъдеще, значи тези хора са САТАНИ, те трябва да се отрекът от САТАНАТА , тези хора алчни демони и ненормалници ! БОГ не е с тях ! :)
8
4
 
31
 
! Отговори
алоо преди 1 година
Откъде пари бе ? Какво раздаваш все едно е бащения.