ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода

От партията настояват за ограничаване на бюджетния дефицит до 3%
321
ПП предлага ръст на пенсиите с 20%, 2 тарифи за ток, газ и вода
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Калина Константинова, Искрен Арабаджиев и Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната" ще се срещнат с представители на БСП, за да представят акцентите в социалната и икономическата програма на партията, за която партията ще търси подкрепа в новия парламент.

Още по темата
Приоритетите на "Продължаваме промяната" в социалната сфера включват увеличаване на минималната работна заплата на 50% от средната – на 860 лв; увеличаване на пенсиите с 20%, за да изпреварват инфлацията; нова дефиниция за енергийна бедност и 2 тарифи за ток, газ, вода и парно на база на консумация; вдигане на данъчния кредит за младите семейства с деца с 50%; продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства; продължаване на политиката учителските заплати да имат стойност 125% от средната работна заплата; гарантиране на мин. работна заплата за младите мед. сестри (1500 лв) и младите лекари (2000лв.).

Сред мерките за бизнеса влизат таван на цената на тока от 250 лв/МвЧ; таван на цената на газа от 300 лв/МвЧ, независимо от пазарните флуктуации; без увеличение на данъците.

Приоритетите в сферата на икономиката включват ограничаване на бюджетния дефицит до 3% с максимално прозрачно изразходване на публичните средства; допълнително увеличение на прага за регстрация по ДДС до 160 хиляди лева; запазване на данъчните ставки на настоящите нива.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още по темата: БСПпенсииПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
37
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
ПП първо да спечелят изборите, пък тогава да предлагат.
6
4
 
29
 
! Отговори
цв преди 1 година
И откъде пари,отново кредити фалит на държавата-пазара на лъжите и обещанията отвори,блажени са вярващите. А САЙТЪТ ДА ПРЕСТАНЕ ДА МЕ ЦЕНЗУРИРА И ТРИЕ ТОВА,КОЕТО СЪМ НАПИСАЛА.
5
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази програма не струва и пет пари. 2000 лева заплата е нищожно.
4
2
 
2
 
! Отговори
Добро а не зло преди 1 година
Защо някои хора искат мен хората да не ме искат и да ме мислят за болен и мало умен гей ?
3
3
 
47
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
Не! И двете предложения са популистки! И всеки мислещ човек може да го осъзнае! От къде ще дойдат тези 20% по-високи пенсии? Колко мислят, че могат да извиват ръцете на работещите? Тези са проффанни до безобразие!
2
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От къде пари уе господа вие ли ще ги изкарате тези пари? Тия освен да раздават пари на калпак и да теглят заеми друго не правят
1
2
 
27
 
! Отговори
Бог ще ги накаже преди 1 година
Всички майцепродавци