Д-р Гълъбова иска да е депутат с една цел - психиатрична болница в София

Радев няма общо с нейното влизане в политиката
20 фев 2023 21:55, Красимир Ангелов
30

Коалиция "Левицата" влезе в битката за 49-ото НС. Част от новото обединение е и директорът на държавната психиатрична болница "Свети Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова.

"Имам интерес към политиката, аз съм човек с граждански позиции, реших, че е дошло време да опитам това, което ми е любопитно и интересно. Имам какво да дам, аз съм с публична биография, завършила съм медицина, икономика, философия, реторика", заяви д-р Гълъбова в студиото на "Денят ON AIR".

Тя беше съпредседател на инициативния комитет, който издигна Радев за втори мандат, но е категорична, че президентът няма общо с участието ѝ в изборите за парламент.

"Президентът и вицепрезидентът нямат участие в това обединение, нито са ме канили, нито са ме натискали, нито съветвали. Поканата дойде от обединението към мен в качеството ми на гражданско лице. 3-4 дни мислих, което за мен е дълго. Обмислях дали да наруша комфорта си, защото човек, работейки 30 г. на едно и също място, изгражда рутина, която му помага в работата", каза д-р Гълъбова пред Bulgaria ON AIR.

Експертът по психично здраве посочи и основната си мисия, ако стане част от 49-ото НС: "Да доведа до успешен край битката за нова психиатрична болница на София, която водя от 14 г. по всевъзможни законови начини като директор на болница. Софиянци заслужават модерна психиатрия на 21 век".

Д-р Гълъбова уточни, че за това са необходими около 10 млн. лв. "Трябва да има модерна психиатрична болница, в която и работещите, и лекуващите се да имат достойни условия и достъп до съвременни методи за лечения", добави гостът.

"У нас политиците очертават червени линии, зидат сини довари. В политиката мога да дам  своя принос с промяната на политическата реторика. Ако трябва да определя поведението на политиците у нас то то би било инфантилизъм. Това е състояние, когато човек остане поведенчески в детската възраст, а вече е зрял", подчерта д-р Гълъбова.

А като първа цел на "Левицата" очерта минаването на бариерата от 4% за влизане в НС.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
С тази партия ще си остане директор на болницата.
27
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 1 година
До 22: ха ха ,ама колега ти наистина ли мислиш че депутатите са там заради заплатите? И без заплати да работят пак ще е навалица.Всичко е търговия с влияние.По-вечето излизат мулти милионери от народното събрание ако преди това не са били де.Всичко е пари приатели ,не се заблуждавайте ! Интереси и лобизъм,а пък бедните ами....да го бедните!
26
1
 
8
 
! Отговори
Диагноза преди 1 година
Медицина, икономика, философия, реторика?!?! Леле Боже, ще вземе да излезе истина това, което казват - когато някой доктор дълго време лекува определено заболяване, нищо чудно накрая да го прихване! Нормален човек би ли повярвал, че ако завърши една след друга тези четири толкова различни специалност, ще успее да стане експерт в областта на някоя от тях?
25
0
 
6
 
! Отговори
нЕма начин преди 1 година
Толкова голЕма болница, която да побере сите л.у.ди софиянци, нЕма и не може да има. Да прощава докторицата, ама това нейно желание е илюзия. Освен ако не е решила да настанява там избирателно, което пък не е демократично! Или сите, или никой!
24
0
 
11
 
! Отговори
Поли преди 1 година
Ха,ха,ха тази променкаджиика сега при ,,Новата левица" ли е кацнала?!При Дългия,при Бабикянчо,при Мая,при Радев.Ей гладна бе,гладна за пачки и кто всички променкаджии се крие зад загрижеността .Я изчезвай
23
0
 
7
 
! Отговори
Довар преди 1 година
"червени линии, зидат сини довари" .. дОвари..., а иначе ...."завършила съм медицина, икономика, философия, реторика"... майко мила...
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интелигентна жена е, но ми се струва, че е крайно време депутатската заплата да стане твърдо 2000лв. без никакви други добавки. Да видим тогава дали ще има чак такъв наплив за депутати... Направо вече се оляха с тия заплати, които си раздават на фона на всички нови изтеглени заеми. Да те говорим и каква работа са свършили ... никаква, само забатачиха още повече нещата.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В друга психиатрия не я ли приемат.
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех докторке,заложила си на грешния кон.
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на радев гълъбите трябва незабавен психотест. ей ги половин година разправят как не носили отговорност щото били служебни
18
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 1 година
Да направи болница и да застане начело на нея до дълбока старост!
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Психиатрите са най- зловредното, манипулативно и корумпирано съсловие! На никого не пожелавам да си има работа с психиатър.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гълъбите що не прегледаш главата на приятелят си -Чалгаря?Една обстойна ЕЕГ няма да е излишна.Дс видиш дали не "ходи под вода".
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има това бабе му се иска от държавната мръвка.
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай Боже да се намери място в тази болница за доносника и предателя Бойко Борисов.. в затвора се гнусят от него.
13
2
 
12
 
! Отговори
Пияният Болен преди 1 година
Сатанистка!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам, че е не и за някои друг рушвет
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименЩЕ СЕ НАМЕРИ МЯСТО В ЗАТВОРИТЕ ЗА ЦЯЛОТО ГЕРБ
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дай Боже да се намери място в тази болница за цялата Доносническа България! Иначе трябва да строим затвори за тях, че са обществено опасни!
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки болници тръгнал да прави, що за народ трябват повече паркинги в София както и зелени площи, паркове и по-малко коли, болници си има достатъчно.