ГЕРБ-СДС или ПП-ДБ ще спечели изборите? Колебаещите се ще решат

При ПП мобилизацията е по-силна, ГЕРБ няма резерви
363
ГЕРБ-СДС или ПП-ДБ ще спечели изборите? Колебаещите се ще решат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нямаме изгледи да се обяви окончателно победител на изборите. В оставащите дни ще се случи преразпределението на гласовете на нерешилите кого ще подкрепят, които са около 10% и 15 на сто, обясни социологът Добромир Живков пред bTV в коментар на национално представителното проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“. Изследването е проведено сред 1014 лица над 18-годишна възраст в цялата страна, в периода 21-27 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Още по темата

„Разликата е в мобилизацията. При „Продължаваме промяната – Демократична България“ мобилизацията е на по-високо ниво. От деклариралите, че подкрепят тази политическа сила по-голяма дял декларират, че твърдо ще гласуват при тези избори. При ГЕРБ-СДС това може да се тълкува и като демотивация, но и като шанс избирателите да бъдат събудени и привлечени да гласуван“, уточни Живков.

„Нерешилите наблюдават всички знаци от политическите сили и вземат решение в последните дни за кого да гласуват“, каза още Добромир Живков.

„Именно във вота на колебаещите се ще намерим отговора кой ще е победителят. Повечето от тях взимат решение в последната седмица или дните преди вота. ГЕРБ изглежда, че трудно има откъде да вземе допълнителни гласове. При ПП-ДБ съществува феномен на мобилизация на протестен вот срещу ГЕРБ. Ако той се повтори, може да има и
нарастване на разликата“, подчерта социологът.

*****
Национално представителното проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“. Проведено е сред 1014 лица над 18-годишна възраст в цялата страна, в периода 21-27 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още по темата: избориГЕРБПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствената причина, поради която бих отишъл да гласувам е за да не събудя в понеделник като гражданин на Руската Федерация и да трябва на дърти години да уча руски, иначе не вярвам нещо да се промени
260
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане са пореднта патриотична партия, която никога няма да влезе във властта освен ако не се коалира с някого и в момента, в който това се случи ще изгуби подкрепа както стана с Атака, затова им е по-изгодно да не са във властта
259
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По добре ПП-ДБ отколкото Герб и Възраждане, някак си предпочитам да живея в европейска държава
258
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проекта Продължение е залязал и спешно се търси емоция за да се лансира нов проект. Показателно затова е, че се нароиха много еднакви партии като Възраждане, Левицата, всички подобни на Атака и други по-малки целящи да разводнят вота и така усилят ПП и смекчат неизбежния удар нанесен от ГЕРБ към задкулисието, което не иска силна партия извън контрола им. Страх, това е посланието от седмици.
257
8
 
15
 
! Отговори
Пророка дядо Ванго преди 1 година
Възраждане ще спечели
256
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видяхме последния парламент какво каза Дилов син.Работили са много но резултат никакъв така е като управлява ГЕРБ макар и три месеца.
255
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 240 Само не разбрах- мексико, мини и 20к на година нещо впечатляващо ли трябва да са? Че на всичкото отгоре в Англия, хахаха. Аз се справям много по добре в България без да трябва да мизерстам на гадния пакистански остров
254
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 258 Добре, само не разбрах кого го интересува че няма да гласуваш. Или това е някакъв жалък опит да се направиш на интелегентен, за какито се имате негласуващите?
253
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искаме ли да стоим без вода цяла година като в Перник, искаме ли дженддърии, искаме ли да си даваме заплатите на разни нацита и корумпета в украйна, искаме ли мутрата с джипката с пурите на черепа, искаме ли истанбулски конвенции, искаме ли шкафчета парапети далавери със суджуци тераси прокопиеви басейни доганови барбекюта, мишо бирата ало танов съм гешевци платени протестъри чалгаджии и наркомани?
252
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече съм решил, че няма да жертвам 10-те минути, които би ми отнело да отида до училището отвъд булеварда срещу нас, за да участвам в поредната бутафория. Нашите кандидат-депутати варират от професионални мутри от Тошово време пред кариерни кокошкарски престъпници до обикновени улични шарлатани, които цял живот са си изкаврали прехраната само с алъш-вериш. Има ли смисъл - не. Ще се промени ли нещо, който и да спечели - не. Имаме ли един качествен политик - не.
251
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой от тия няма да "спечели" "избори", защото от десетилетия най-голяма е партията на негласувалите. Хората не се виждат да ги представляват тези продажници и за това не гласуват. Обаче излиза по медиите някой пинокио, ***, "цар" или канадец и се почва обслужването на чужди интереси, краденето и копаене на дъното. Ако продължава така , България е обречена. Вече нямаме и 6 милиона, а е пълно с всякакви навлеци, които щъкат през три континента.
250
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никой от тия няма да "спечели" "избори", защото от десетилетия най-голяма е партията на негласувалите. Хората не се виждат да ги представляват тези продажници и за това не гласуват. Обаче излиза по медиите някой пинокио, ***, "цар" или канадец и се почва обслужването мс чужди интереси, краденето и копаене на дъното. Ако профължава така , Булгария е обречена. Вече нямаме и 6 милиона, а е пълно с всякакви навлеци, които щъкат през три континента.
249
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не познавам човек гласувал за ГЕРБ след 2009 година. Ако те спечелят голям процент на изборите, това ще е резултат на фалшифициран хартиен вот и на купени гласове от маалите. Държавната администрация не гласува за ГЕРБ, нещо сте се объркали.
248
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до Анонимен 248; -"Пита се, кой гласува за ГЕРБ?" - Как кой , държавната администрация и хилядите калинки , накацали по служби и службички , като родАта на Делянчо от Хасково , например ! Смеят ли да не гласуват ?! Не само ще гласуват те , ами и мъжОве , женуря , дедовци , бабовци , щото иначе - аут и няма кинти ! ГЕрП са свикнали да оперират с държавни пари за лични цели (чекмеджета) ...
247
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ=ППДБ= ДПС= БСП= БВ=ЕС= НАТО=война, дундуркане на укрите, джен..дъризъм, мизерия, високи цени и т.н.
246
0
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 251: те реално там се и движат, щом първата политическа сила с мъка събира 8%, колко очакваш да има втората и останалите? То целия парламент с нечовешка клизма събира сумарно 20%, горе долу колкото е доверието в него като институция.
245
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А аз не съм срещал човек, който подкрепя ПП. Ако те спечелят смятаме, че това ще е в резултат на манипулиран машинен вот. На ПП им давам по честен начин 5-6 %.
244
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много странно. Аз лично не съм срещал човек, който да гласува за ГЕРБ. Срещал съм да е гласувал през 2009 година, както аз поради глупост го направих. Но да продължава да гласува, такъв не познавам. Пита се, кой гласува за ГЕРБ?
243
3
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 236:а ти какво очакваш? Всички да се подредим и да гласуваме за китайската реплика на бай Тошко известен като тиквун *** ли? Ще се ходи на избори докато гроб фалира и неможе да купува повече гласове! БеСраПак вече фалира, сега е ред на гроб, после и ДъПъСъ. Една по една всички ще глътнат плувката. Ще скъсаме партиите от избори докато не се изчисти системата от всички *** на БКП и претоплени манджи или нови бардаци с нови магистралки!
242
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За 7 месеца в коалиция, със кметове и калинки на ГЕРБ и ДПС и главен прокурор на мафиотите, нито можеш да строиш, нито да крадеш