ГЕРБ-СДС или ПП-ДБ ще спечели изборите? Колебаещите се ще решат

При ПП мобилизацията е по-силна, ГЕРБ няма резерви
363
ГЕРБ-СДС или ПП-ДБ ще спечели изборите? Колебаещите се ще решат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нямаме изгледи да се обяви окончателно победител на изборите. В оставащите дни ще се случи преразпределението на гласовете на нерешилите кого ще подкрепят, които са около 10% и 15 на сто, обясни социологът Добромир Живков пред bTV в коментар на национално представителното проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“. Изследването е проведено сред 1014 лица над 18-годишна възраст в цялата страна, в периода 21-27 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Още по темата

„Разликата е в мобилизацията. При „Продължаваме промяната – Демократична България“ мобилизацията е на по-високо ниво. От деклариралите, че подкрепят тази политическа сила по-голяма дял декларират, че твърдо ще гласуват при тези избори. При ГЕРБ-СДС това може да се тълкува и като демотивация, но и като шанс избирателите да бъдат събудени и привлечени да гласуван“, уточни Живков.

„Нерешилите наблюдават всички знаци от политическите сили и вземат решение в последните дни за кого да гласуват“, каза още Добромир Живков.

„Именно във вота на колебаещите се ще намерим отговора кой ще е победителят. Повечето от тях взимат решение в последната седмица или дните преди вота. ГЕРБ изглежда, че трудно има откъде да вземе допълнителни гласове. При ПП-ДБ съществува феномен на мобилизация на протестен вот срещу ГЕРБ. Ако той се повтори, може да има и
нарастване на разликата“, подчерта социологът.

*****
Национално представителното проучване е финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет ЛИНКС“. Проведено е сред 1014 лица над 18-годишна възраст в цялата страна, в периода 21-27 март по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още по темата: избориГЕРБПП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
1
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Ралица е тук и сега и во веки Веков
200
4
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Мечтата за изборите на всеки герберист е...ниска избирателна активнист. Ами този път...номера няма да мине и тежеста на...боковия корпоративен вот,ще падне. Народът му писна да им слуша...брътвежите,хайде след вота да се...кротнат по обективни...причини.
199
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена и Петков ще управляват от GOOGLE.
198
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да се възродим!
197
5
 
8
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Кире ,да ти напомня да почерпиш след 2 дни ти е празника голям да пораснеш и по големи лъжи да сътвориш.Туй че не си канадски гражданин ,там онези заводи за електромобили и батерии не е вече актуално Може например че Лена не е Лена ,а Ленко и затова има мустаци и че ти като пич не можеш да имаш нищо общо с мъж и всичко което се говори и пее е измислица.
196
5
 
6
 
! Отговори
До Анонимен преди 1 година
къде го прочете това за Възраждане бе, кукумицин? от козяк вече се чудят какви да ги измислят явно....да включат и холивуд - там има сценаристи....
195
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека който победи накрая той да бъде победител и спечелил.
194
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 207, да бе, време е за Изхождане, че Копейкин да върнел пак концлагерите! И обърни внимание - той заплашва че ще вкарва там не политиц, а граждани, които не са съгласни с политическите му възгледи! Е, айде няма нужда! Освен вас - лудите, никой друг няма да го подкрепи с такива изказвания
193
5
 
3
 
! Отговори
Хасман преди 1 година
Ас и дитето жената за Бойко ши фърлямеМаахлата и то на победа ощи едно за бойко
192
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е за Възраждане, алтернативата е пушечно месо български момчета на фронта
191
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво пък толкова е опасен Костадин? Ще ви изяде ли? Кво толкова ви е страх от него
190
7
 
5
 
! Отговори
сина преди 1 година
никой не заслужава да вземе властта, нито ГЕРП - за 12 години нищо не направиха, освен че окрадоха всичко що може, нито ППиДБ - ужасно опасно прокси творение на част от олигархията, на което народа не би се вързал вече, нито ДПС - макар, че те управляват и сега до някъде, нито БСП - кyрнела ги затри, нито онзи от Варна лаладжията, щото е опасен, никой! Системата е изхабена, трябва нова - избираме 1 президент, и той назначава правителство - просто и ясно!!! Не става плурализма вече у нас
189
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Канада ни изнася златото, САЩ ни карат да плащаме милиарди за самолети от хартия, ЕС ни изнудват да поръчваме милиони ваксини, които после унищожаваме.... Народе???
188
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да гласувам за герб, от 2009-та им чакам реформите. Няма да гласувам и за възраждане - филмът с волен и останалите патрЕоти съм го гледал няколко пъти. За бсп няма смисъл да се гласува през 21 век. Останаха етническите партии - не съм от малцинствата.... Значи ПП
187
0
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Поредният социолог, който не вижда какво става в България. Не колебаещите се, а негласуващите за някоя партия или коалиция решават изхода от изборите. Колкото по-малко хора гласуват, толкова повече расте процента на партиите с твърд електорат като ДПС и ГЕРБ. В този смисъл, който не гласува за партия или коалиция, гласува за ДПС и ГЕРБ.
186
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето и за Атака казваха, че няма да мине 4%, а те спечелиха 12,8%. Така, че прогнозите са бошлаф!
185
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитвам се да коментирам спокойно,но изумително е как се опитват някои ,да казват на черното бяло.Каква инфлация е донесла ПП.В цяла Европа хората недоволстват от вдигането на цените.Моята дъщеря,която живее в Австрия казва,че онова,което е купувала за 50 Евро,днес купува за 100 Евро.Вярно ,че заплатите са високи ,но и цените също са доста по високи.Един жест,който направи австрийската държава към своите граждани е,че им отпусна по 500 Евро.Реално едно четиричленно семейство получи около 2000
184
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Племенника на чичо Меди няма ли да инсценира пак бой на плажа на Росенец да му видим космясалата цепка? Как може да има амеби, кото се връзват на такива циркове?
183
4
 
3
 
! Отговори
FINAL COUNTDOWN преди 1 година
02.04.2023 ; ГЕРБ-СДС - 65 МАНДАТА ; ПП-ДБ - 70 МАНДАТА ;ДПС - 35 МАНДАТА ; ВЪЗРАЖДАНЕ - 31 МАНДАТА ; БСП - 27 МАНДАТА ; БЪЛГ.ВЪЗХОД - 12 МАНДАТА.САМО МАСОВО ГЛАСУВАНЕ НАД 2 800 000 ГЛАСА МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ ТОЗИ РЕЗУЛТАТ.ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО НАД 2 800 000 ГЛАСА И ЩЕ НАМАЛИМ МАНДАТИТЕ НА ДПС ПОД 30!!!
182
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане.......501 000 подписа против еврото. Благодарим Ви достойни Българи. Да живее България!