На какво е готов Бойко Борисов за създаване на правителство?

Изборите показаха, че България не може нито без ГЕРБ, нито и без ПП-ДБ
5 апр 2023 22:00, Йоана Цонева
468

Чак на третия ден след изборите ГЕРБ-СДС излезе с коментар.

Лидерът Бойко Борисов се похвали с по-високи резултати, поздрави "Възраждане" за получените гласове и обяви, че ще покани всички лидери на партиите на разговори.

Борисов заяви, че преговори ще се водят с всички партии и покани "Продължаваме промяната -Демократична България" да направят заедно правителство, предаде Bulgaria ON AIR.

"Всички разговори за политики минават през редовно правителство - за политики ще говорим само с партиите, които решат да участват в редовно правителство. Обръщаме се към най-голямата, защото това би било най-стабилното, европейското, най-добре за хората. Българите на изборите казаха, че без ГЕРБ не може, но и без ПП-ДБ също не може", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Вчера лидерите на "Продължаваме промяната" заявиха, че няма да участват в правителство с мандат или участието на ГЕРБ. Борисов обаче изтъкна, че единствената задача на новия парламент е да излъчи редовно правителство и разделителните линии от изборите трябва да останат в миналото.

Без редовно правителство обаче, ГЕРБ-СДС няма да подкрепят приемането на държавния бюджет и въвеждането на реформи. Борисов покани и президента Румен Радев да участва в кабинета, ако смята, че някои от министрите му са подходящи да продължат да работят.

"Аз съм практик човек - след мен Радев е най-дълго управлявалият, има най-много министри, с които е работил. Просто го слагам на масата", настоя Борисов.

От ГЕРБ бяха категорични, че няма да подкрепят започване на процедура по сваляне на президента, ако бъде инициирана такава. А Борисов потвърди, че ще бъде депутат в 49-ото НС и ще участва в разговорите с останалите политически сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


468
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
1
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
До Анонимен 333 Абсолютно.Упадъка започна от Радев.
310
1
 
1
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 1 година
Борисов отново се показа като диалогичен и практичен човек , наистина мислещ за бъдещето на държавата. Готов е на отстъпки , само да има правителство.Поведение на истински държавник.Не случайно народа отново иска Борисов да е начело на държавата.
309
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАДЕВ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА!
308
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук се пускат само коментари против БОЙКО БОРИСОВ
307
2
 
0
 
! Отговори
Шу 1958 преди 1 година
Защо има агнешко а няма кучешко . Дори замразено да е . Няма да гласувам повече за вас.
306
2
 
4
 
! Отговори
Ангеларий преди 1 година
Този защо не е в затвора?
305
2
 
6
 
! Отговори
НА BG й ТРЯБВА ... 4 преди 1 година
Идва Видов ден за това КОЙ КОЙ Е защото на ББ му трябва власт и имунитет за да не го арестуват пак. И ще стигнат ли кюлчетата от окрадения асфалт за да купи БСП - уж бореща се срещу модела Борисов и Шоуто Джипко Бибитко. А иначе по добре без корумпирано евратл. прав/во, защото ще е жив Троянски кон на Путин и то в условия на война, колкото и военни поръчки да плащаме на USA, за да ги приспиваме. И за народа ще е по-добре щото ББ не ще да е"пъдар на обран бостан" и ще гледа да си трупа "мазнинки"
304
1
 
4
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Готов е на всичко за да останат във властта, след като минат месните избори и загубят тях , а след това няма да може да манипулират хората в малките населени места да гласуват за тях и ще пропаднат, още преди 2 години им казах че трябва да има избори чак след местните за има реално виждане в страната ни кой какво иска. за жалост настоящия закон не може да задължи временно правителство докато минат местните ...
303
3
 
5
 
! Отговори
ЛОЙКО ЛОСА преди 1 година
АЗ СЪМ СТАР ПРОСКУБАН ПАПАГАЛ,СТРАДАМ ОТ ДЕМЕНЦИЯ И КЛЕПТОМАНИЯ
302
0
 
1
 
! Отговори
НА BG й ТРЯБВА ... 3 преди 1 година
Ако господата олигарси, задкулисието и чуждите посолства не са сигурни за интересите си в ГЕРБ без Бойко, то да инсталират там бившия втори Цветан Цветанов (предлагам го с омерзение:). Цецо доволен и окрилен ще се шмугне там като у дома си, а и ще привнесе свежа евроатлантическа, пронатовска а защо не и републиканска кръв с оглед евентуалното влизане на Тръмп в Белия дом. Струва си г/та да се позамислят особенно ако Тръмп сериозно се засили натам. А ГЕРБ ще се чете: ГзаЕвропейска РепубликанскаBG
301
0
 
6
 
! Отговори
НА BG й ТРЯБВА ... 2 преди 1 година
ББ е дразнител като червеното за бика и ако се махне само ще направи добро на BG. Дончев или друг там да си поема ГЕРБ (че те що за хора изобщо са!да не кажем политици, ако все ББ трябва да ги води? а като умре някой ден? нали не са ов це все пак?) и така ще се успокои политическата обстановка - без ежбите, изцепките-че Доган го бил сготвил ББ и т.н. И ще може да се състави с който и да е нормално проевропейско правителство каквото българите заслужават.А не BG да е заложник на оцеляването на ББ.
300
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ББ е готов да продаде "гъ..за" на всеки един българин само и само американците да не му пипат откраднатото... Готов е на всичко за да запази ограбеното... ББ си е чиста проба мафиот, за париците е готов и на господ да посегне... Той няма идеология има само жажда за пари.
299
0
 
3
 
! Отговори
Аритметика преди 1 година
То като гледам коя партия колко гласа има...единствен шанс имат ГЕРБ + СДС+ ДПС и то ако ПП-ДБ излязат от залата,за да намалят кворума? Но те няма да го направят!Другия вариант е експертно правителство с НЕПАРТИЙНИ МИНИСТРИ И С ЯСНО- ФОРМУЛИРАНИ 5-6 ЗАДАЧИ И СРОК - ДО МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ !!ТРЕТИ вариант ...НЯМА!!
298
3
 
3
 
! Отговори
НА BG й ТРЯБВА ПУТИН преди 1 година
Или някой като него, който (както на Елцин даде уверение, че ако доброволно напусне президентския пост, то срещу него няма да има съдебни и каквито и да са преследвания) да даде такива на ББ ако напусне ГЕРБ и престане да се занимава с политика. Живков пращаше такива за посланници в Индия. Защото ББ е като огромно дърво препречило руслото по което тече реката на българския политически живот. Да не кажа, че се е заинатил като маг аре на мост и пречи на развитието на BG с селските си тарикатлъци.
297
0
 
1
 
! Отговори
До 323 преди 1 година
Е,това не ти ли харесва?Защо тогава рИвеш?
296
4
 
8
 
! Отговори
Правилният въпрос е преди 1 година
На какво е способен Борисов за да краде?
295
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тлъстия кръгъл суджук от Банкя е готов да влезе в затвора
294
12
 
9
 
! Отговори
Хайде преди 1 година
...да не забравяме и ролята на медиите, в деформацията на българите! Кики Ментето го хванаха да държи парапета на секретарката си, и за секс-воаяж до Солун с правителственият самолет, и всички медии мълчаха като ***! Назначиха си шеф на Булгаргаз, служител на Мет,собственикът на най-голямата частна поща за шеф на държавната, и доказан ДДС измамник за шеф на НАП! Да не говорим за имотите на Най-забогателият държавен чиновник Бойко Рашков, с личен "Градинар"!
293
8
 
10
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 1 година
Всички скачат на ПП и ДБ,че нямали полезен ход.Защо?Полезният им ход е да покажат на гражданите,че има МОРАЛ и ДОСТОЙНСТВО в политиката.Тези,които защитават ББ дали биха се прегърнали с него,ако ги обижда както Цвета,министъра-дето се напикавал,оня,дето трябваше да бие тъпана и пр.Такова поведение трябва да бъде осъдено и да сме непримирими към него.Всичко в д-вата се е свело до ББ и плюенето му срещу ПП.Те загубиха,заради наемането на Н. Тицин-един нереализирал се човек на жена си Пендачанска.
292
10
 
6
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Младите ще се вземат - а пишкащите по площадите против бацон , ще хапнат по една торта без глутен - докато борят корупцията