Кунева: Западът вижда, че не можем да излъчим стабилно правителство

Представителността на страната е все по-трудно защитима
23 апр 2023 11:06, Йоана Цонева
88
Кунева: Западът вижда, че не можем да излъчим стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

"И в Европа виждат, че страната е в криза, че не можем да излъчим нито стабилен парламент, нито стабилно правителство. Представителността на страната е все по-трудно защитима, защото без парламент ние нямаме контрол, нямаме отчетност", каза пред БНТ Меглена Кунева, бивш вицепремиер.

По думите ѝ въпреки различните сигнали в страните от Европа по отношение на Русия и въоръжаването на Украйна Европейският съюз успява да запази единство.

"Единствената организация, която изключи Русия след нахлуването в Украйна, беше Съветът на Европа. Аз мисля, че ние неправилно разчетохме предишни случаи - Нагорни Карабах, Осетия, Транснистрия, Крим. Всичко това бяха знаци, че само с предупреждения или с убежденията на икономика, на търговия, на многонационална дипломация очевидно няма да стигнем доникъде", отбеляза Кунева.

Тя посъветва преди да отиват на съвет в Брюксел, министрите да обясняват как е формирана позицията и да канят посланика на страната в ЕС, за да поиска мнението от парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
6
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Единствено Елена Крем Тодорова може да бъде Премиер.Всички в Парламента ще я подкрепят,защото ще крадат всички заедно без ***.В ЕС и НАТО няма да имат никакъв проблем с нея била е посланник в САЩ.Е ще внимават като се ръкостискат с нея да не им изчезнат часовниците и портомонетата но пък тв ще прави каквото и кажат.*** няма да могат да крадът няма да им позволят.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази е за затвора.
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баба барби се появи от нафталина.Щом има нещо за закриване се пявява тазивещица, я АЕЦ или ТЕЦ.
60
0
 
5
 
! Отговори
От познат преди 1 година
Меги, бяхме на времето комшии и съм ви заварвал с брат ти, как си деляхте дваматаедна рибна консерва за обяд, след като почина баща ти Щилян. Но с красотата си, практичния ум, лицемерието и хитростта ти стигна до нови високи върхове, след като намери подходящия човек за брак, когото да обвържеш.И днес се прибираш в България от Богатия Запад, явно след като отново така са пожелали твоите западни господари. Сега едва ли не, като комромисна фигура на министър-председател от странана ГЕРБ и ПП/ДБ.
59
0
 
8
 
! Отговори
Мадам YES преди 1 година
Много ми липсваше точно нейното мнение!
58
0
 
6
 
! Отговори
ТРАГИКОМЕДИЯ БГ преди 1 година
Всичките сте готованци ! Кой от вас е дошъл от Земеделието, Индустрията, от Производството ? Кой от вас е произвел едно яйце през живота си ? Кой от вас разбира от предприемачество ? Кой от вас е управлявал производство ? А ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ? ЩО НЕ СЕ РАЗКАРАТЕ, ДА НЕ НИ ЦАПАТЕ ВЪЗДУХА ???
57
0
 
10
 
! Отговори
Хан Тервел преди 1 година
От "Посолството" съвсем са я втасали щом реанимират стари мумии....
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тая в о ня расмърдя явно е платено от запад на всички в они фа с м ърдят за западно правителство
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Домъчня ми за другата крадла. Утре вземете интервю и от нея. Няма нужда но все пак.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито е дама нито госпожа. При публичните личности това се заслужава а тя няма заслуги напротив.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 61 Само дето не е точно дама, а обикновена комсомолска хитруша.
52
0
 
9
 
! Отговори
Стани да седна преди 1 година
Мегленке, партията на свекъра ти много се постара, за да създаде преди близо 3 години представа, че в страната има криза, макар че такава нямаше. Зорът беше да се изрита една от дъщерните формации на Столетницата, за да се настани на нейното място друга подобна. Но докато се боричкаха кой да докопа най-големия черпак, разбутаха страната и сътвориха сегашната криза. Става повече от век, откакто всички беди на България в зародиш са заквасени от Столетницата и нейните задгранични ментори!
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът, не че му харесва, но вижда, че в България парламентът може да работи 2-3 месеца годишно. В Брюксел не им е добре от това откритие. Когато видят, че можем и без партиен премиер, съвсем ще им преизлее. Цар Бори на три пъти отхвърли партийния гнет над България. В този смисъл между Бойко, Путин и Радев няма разлика, само първия е най-п-рост. А Кунева мисли за България като дама в бутик потвреме на разпродажби.
50
0
 
12
 
! Отговори
Лесна работа,Кунева преди 1 година
Другите се провалят,на новите избори НДСВ излиза от мухъла и нафталина,ти пак ставаш вицепремиер и за 800 дни ни оправяте:закриваш 5 и 6 блок на АЕЦ(имаш опит,затвори 1,2,3 и 4 блокове);закриваш въглищ.ТЕЦ;намирате още някакви имоти да подарите на Симеончо(старите за над 150 млн.лв. не са му достатъчни), видните дейци на НДСВ гушвате много милиони,след това казвате че народът не е послушен и проваля начинанията ви и отново изчезвате от политиката, завинаги(за да си харчите парите).
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Запада и народа вижда че правителствата на президента са доста по стабилни от всички други правителства до сега. Служебните правителства са по добри.
48
0
 
8
 
! Отговори
bvcx преди 1 година
Госпожа Yes, и каквто от това
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейските страни нямаше да са толкова зле ако не ги управляваше тази недосстойна жена на която дори не искам името да спомена че ме възмущава.
46
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жена политичка натика финландия в нато и сега финландия също е мишена , да въпросната жена загуби властта , но каква е ползата след като почват да ги наставляват и да им искат пари. Трябва да се стои далеч от такива жени. Да си говорят няма лошо и толкова.
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стари муцуни на хоризонта още от едно известно време виждаме ги и по телевизията. Просто напомнят за себе си дано ги забележат и вземат във властта. Пак да смучат от държавната софра. Това е неприлично и долно.
44
0
 
16
 
! Отговори
Непозната преди 1 година
На тази жена винаги мисълта й е била как да се хареса на богатите страни, за да изкопчи нещо за себе си. Не знам защо въобще ни занимават с персоната й. Толкова продажен човек, който хариза на западните държави интересите на България с цел да се облагодетелства.