Василев: Ще подкрепим бюджет с 3% дефицит, без увеличение на данъците

ПП-ДБ няма да подкрепи проектобюджета за 2023 г., пълен е с грешки
23 апр 2023 14:21, Йоана Цонева
60

Открити грешки са причината настоящият проектобюджет да не бъде подкрепен. Според бившия финансов министър по Плана за възстановяване и устойчивост са заложени да се направят всички разходи, а да се получат нула процента от приходите.

"Продължаваме промяната" няма да подкрепят проектобюджета за 2023 година, заради грешките в него, заяви съпредседателят на партията Асен Василев, предаде Bulgaria ON AIR.

Според него дефицитът може да бъде намален до 3%. Василев отново подчерта, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ-СДС, но са готови при получаване на втория мандат да предложат състав на кабинет.

"Ще подкрепим бюджет с 3% дефицит, без увеличение на данъците", заяви Василев.

По думите му втората грешка е, че не е заложено да се съберат 100 процента дивидент от държавните предприятия. Само с корекцията на тези две грешки бюджетният дефицит намалява с над 4,5 млрд. лева, твърди Василев.  Заложените капиталови разходи са в размер на над 10 млрд. лева, като за миналата година те са два пъти по-малко.

"Трябва да се види много детайлно каква е степента на готовност, има ли пуснати поръчки, има ли избрани изпълнители, за да може тези капиталови разходи всъщност да се реализират", коментира още Василев.

Той потвърди, че при получаване на втория мандат, коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" ще предложи състав на кабинет, който да превърне България в нормална европейска държава.

"Ще разговаряме с всички политически сили, за да можем да получим подкрепа за тези политики", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Коалицията няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС, защото смятат, че посоката на управление на страната в последните 2 години трябва да бъде запазена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
3
 
! Отговори
Мила Пенкова преди 1 година
Не знам къде и какво е учил този ококорен дребен човечец, но май аз по-разбирам от него в счетоводството на семейството ми.Или наистина не знае как се правят нещата , или е първокласен лъжец-шарлатанин.Далеч от такъв гл. счетоводител на държава.
37
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Тези т. нар. грешки показват или пълно непознаване на бюджетната процедура от бивш финансов министър, или преднамерена манипулация от нагъл политик.Парите по ПВУ са получени през 2022 г. и се разходват през 2023 г. Това пише и в бюджета.
36
1
 
4
 
! Отговори
кокорчо преди 1 година
Тия политически прос***ки искат да ни вкарат в Еврозоната с тоя дефицит от 3%. Това е пълна олигофрения
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАХАХАХАХАХАХХАХХАХХАХАХХААААААААААААААААА...................
34
4
 
8
 
! Отговори
без коментар преди 1 година
ти, приятелчето ти киро и ленчето сте за затвора за фалит на държавата = държавна измяна, по заповед на партньорите ви. Но иначе гласувате чертежчета и 30 милиарда в два нови амер. ядрени реактора, пак на хартия. Бяхте превърнали държавата на бардак и агенция за бързи кредити.
33
3
 
9
 
! Отговори
FROM bnb преди 1 година
РАБОТАТА ВЪРВИ КЪМ 100 МИЛИАРДА ЛЕВА ВЪНШЕН ДЪЛГ
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Драматично е за обръчите на ГЕРБ, защото ще им отрежат далаверите с бюджета и източването към техните хора. Ще почнат да се оплакват: Защо спирате държавните инвестиции в нашите фирми на нашите хора. Намалявате дефицита, но защо с нашите пари? Вземете парите на бедните, не на богатите. Както е казал митничарят на контрабандиста, който му се оплакал, че има семейни проблеми и не може да му плаща подкуп, колкото преди: Ти си в трудност, но защо за сметка на моите пари?
31
2
 
11
 
! Отговори
456 преди 1 година
Парите на Божков плюс Юмрука изчегъртаха България!!! НИКОГА НЯМА ДА ПРОСТИМ!
30
4
 
5
 
! Отговори
456 преди 1 година
Този " анализ" беше РАЗКОСТЕН И НАПЪЛНО ОПРОВЕРГАН ОТ КАРИМАНСКИ ДНЕС при Жоро Любенов.
29
1
 
7
 
! Отговори
ТРАГИКОМЕДИЯ БГ преди 1 година
Всичките в парламента, правителството и президентството сте парашутисти ! 5 пари не давате за България ! Кой от вас е дошъл от Земеделието, Индустрията, от Производството ? Кой от вас е произвел едно яйце през живота си ? Кой от вас разбира от предприемачество ? Кой от вас е управлявал производство ? А ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ? ЩО НЕ СЕ РАЗКАРАТЕ, ДА НЕ НИ ЦАПАТЕ ВЪЗДУХА ???
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без увеличаване на данъците, без заеми и увеличение на пенсиите с 10000% Друго си е да си умен и красив.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Остава ни само да сме изпълнени с вяра че един прекрасен ден държавата ни ще се изчисти но кога как кои все още не се вижда здраве и успех желая във всичките ви дела
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33 За съжеление няма как да се противопоставим .Пропагандата е много силно оръжие .Хвърлиха се милиони от превратаджиите точно там където трябваше. Медии,анализатори ,политици интернет ***.Всичко което създава обществено мнение .Знае се че масата е лесно податлива на манипулация Има за това психоанализа на велики психоаналитици като Фройд Ле бон и тн. Те са били добре изучени от превратаджиите. Или един *** но гениален израз на фройд за ..Една лъжа повторена 100 пъти става истина
25
2
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
ДО 30 ВСИЧКО КАКВОТО СИ НАПИСАЛ Е ТОЧНО ТАКА НО КАК НИЕ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВИМ
24
4
 
16
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Не е ли срамнои неморално хора тотално провалили се за 7 месеца идовели страната до фалит, двуцифрена инай висока инфлация в ЕС , високи цени на всичко , теглене 20 млд заем и похарчване 9 млд за 9 дни , без да се знае къде и за какво!Но явно властта е сладкаи всеки се бори за кокала без да мисли за другите!
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 2 години бе извършен преврат в една спокойна обединена държава Компартията бе сведена до 6% Възраждане до 1% България се развиваше икономически строеше се и се санираше. Бандити като василев и черепа избягаха зад граница Останалите в бг бяха подсъдими. България се превърна в уважавана в ЕС страна и лидер на балканите. Сега един въпрос до тези които гласуват за пп дб При тези факти КАКВО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРОМЕНЯ ? Та се хванаха на въдицата на промянаджиите???
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не се премахне плоския данък и не се въведат корпоративни данъци със ставки като в развитите западни страни бедността и мизерията ще продължи. Потресени сме от това че бедни хора подкрепят империалисти.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видеото естествено не ми се отваря но не се придвижва и текста не може да се прочете камоли коментарите. Много пъти го написах това никаква реакция .
20
0
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Мила, вие нали преди часове друго предложихте? Или и предложенията ви са ротационни.
19
3
 
3
 
! Отговори
Днес,Каримански преди 1 година
много точно показа грешките,но кокорчовите грешки.Малък фрагмент:промишлеността ни е 3 пъти по-неефективна,разхищаваща суровини,материали и енергия,в сравнение със западната от ЕС.Но вместо да и оставим дивидентите на 50%,както е било досега (и по кокорчово време),за да се вдигне производителността,ние (според кокорчо),ще ги прибираме и ще я оставим да затъне още повече.Някакви помпозни глупости,увити като шоколадови бонбони ръси харвардския шмекер,разчита на неведението на хората.