Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване

От записите става ясно, че ПП/ДБ и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите"
29 май 2023 20:30, Йоана Цонева
180
Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване
Снимка: БГНЕС

"Президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко. От записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите", че цялата държавна машина е работила за тях, и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%", това написа лидерката на БСП Корнелия Нинова във "Фейсбук" страницата си.

"Господин президентът днес подчерта, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията. Подмяната на изборите е грубо посегателство срещу националната сигурност. А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента", пише още Нинова.

В понеделник президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на акад. Николай Денков от ПП-ДБ. Радев призова акад. Денков да преосмисли изцяло целесъобразността от оползотворяването на мандата, защото според него той вече е дискредитиран.

"Като президент и върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава. И тук искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да ви връча мандат след изтеклите записи, и да поверя съдбините на България в ръцете на вашите лидери след изтеклите записи и публичните самопризнания. Заради торпилирането на българския суверенитет, наклеветяването и планираната чистка в службите и държавната администрация, заявката за вмешателство в изборите чрез овладяване на МВР и дискредитиране на лидерите на европейски институции и името на България", заяви Радев на акад. Денков, напомняйки за изтеклите записи.

"Не мисля, че конституцията предполага друг да дава съвети на Народното събрание дали да избере правителство, или не", заяви Денков на излизане от президентството, след като прие мандата.

Лидерката на БСП заяви, че президентът Радев не може да бъде морален съдник:

"Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не знам Киро с какви очи излиза пред обществото. А и оня дебелия Христо Иванов с неговите схеми и оправдания. И двамата да се махат.
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОРНЕЛКА, Я СЕ ПОКАЖИ ПО БЕЗ ФАНЕЛКА.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинова,ти фалира Техноимпекс, изгониха те от СДС и Овчаров те приюти в БСП. Заигра се с Овчаров,стана зам.министър, но заради ежби с МВР Станишев те изгони.Заигра се с недоволните от Станишев червени барони, с какво ги омая не е известно, но в съдружие с тях свалихте М.Миков и започнахте война със С.Ст. Замалко да изгонят БСП от Европейската соцпартия. Сетне влезе във война с Радев, но оплю и него.Игра комбина с Киро от ПП и с него ще си отидеш.
53
11
 
7
 
! Отговори
Public enemies преди 10 месеца
Радев отърва България от мутрата Борисов.
52
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такава погнуса и отвращение отдавна не съм изпитвал, каквато в последните три години! Преди години близките ми се смяха, как съм могъл да гласувам за Цецка на президентските избори. Ето затова гласувах за нея! Жалко, че единици като мен прозряха още тогава какъв таралеж ще си вкараме в панталоните. Никога бивши военни на власт! Тие зорлем ще ни вкарат в гражданска война, защото само това умеят.
51
2
 
20
 
! Отговори
пенсионер преди 10 месеца
нинова, нема се правиш на ущипана мома на мегдана , ти го доведе от някъде радев , даже го накара да се ожени за да не изглежда морално пропаднал щото и той като киро е държал парапет преди това . ти си тази дето не спираше да го хвалиш и караше бабите да въздишат по него , осигуряваше му клакьори да ръкопляскат и да му поднасят цветя . ся кво , нема мандат за бсп , нема папка , нема министерски пост и резултата е , радев е лош , той е виновен . жалка скица си ниновааа , жалка !
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"ала бала схема за изборите" Ами да питаме за кои избори става дума, че на мен не ми е ясно. Да не би за онези ...02-04-2021? Преди две години или за последните става дума? Колко станаха? Впрочем за една МРЗ търпяхме "дебати", "консултации" цели 3 месеца. "Ала бала парламент".
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киро и Асен да се арестуват и тогава ще видим кой кум кой сват и кой на булката брат..
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев натресе харвардските измамници, после се разграничи от тях и ги нарече шарлатани. Вие от БСП издигнахте Радев за президент, сега го плюеш. Защо Корнелио?
47
4
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 10 месеца
ПРЕЗИДЕНТА Е ДЪРЖАВЕН ГЛАВА - И Е ОТГОВОРЕН ЗА НАЧЦИОНАЛНАТА СИГУРНОС - Въпреки Всичко ........ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА Пример : Р.Т.Ердоган *** Аз Съм Президент - И Съм Длъжен Да Пазя Националната Сигурност и Суверинитет- Мен Съдът в Хага- Хуййччо и Мууйъчо - НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ !!!!****.....ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
46
3
 
16
 
! Отговори
Кака Мара преди 10 месеца
А ти,муцка? Не беше ли Ти,която ни ли го доведе на руски кон- вихрогон, този генерал, с бъдещата генералша и президентша на две заплати? Аааа?
45
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Егото аза
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тая ква беше ве, ааааа, дето унищожи бесепету
43
4
 
8
 
! Отговори
Митко Пешев преди 10 месеца
Нама такава държава в ЕС с одобрени началници от посолството. Това запомнете. И никота няма да има. Изключение е Германия по разбираеми причини
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нинче, ти не си фактор отдавна в БГ политиката, недей да даваш акъл на Радев Импексова :))) Дай да видим и твоите записи, как ги хокаш твоите съпартийци :)))
41
1
 
13
 
! Отговори
пародия преди 10 месеца
е как Радев е създал проблемите бе импексова , не беше ли ти една от най върлите му поддръжници , не гласуваха ли членове и симпатизанти на бсп за него , нали точно ти ги агитираше ???
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази тьотка я е яд,че е изпаднала от ала-балата,нищо друго.
39
5
 
10
 
! Отговори
Шефрет преди 10 месеца
Радев само трябва да дръпне шнура на тоалетното казанче и тая ще отпътува.
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нали вие го издигнахте ***
37
1
 
17
 
! Отговори
Истукан преди 10 месеца
Нега всеки да си дойде на мястото кой кой е. Нинова създаде Радев. Без БСП Радев нямаше да е президент.