Радостин Василев: Не искам да съм министър на спорта, амбициите ми са други

Той е записал срещата на таблета на сина си
29 май 2023 09:15, Нели Христова
323
Радостин Василев: Не искам да съм министър на спорта, амбициите ми са други
Снимка: БГНЕС

 Аз направих записа в моя хол на таблета на сина ми. Започнах да записвам срещата, когато тръгна онлайн от самото начало, каза пред БНТ Радостин Василев. Слушах заседанието около час, след това го оставих да се записва.

Депутатът Радостин Василев разпространи преди дни записи от провело се онлайн заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната", в които Кирил Петков твърди, че Бойко Борисов "ще бъде изпран" и докато той се страхува от Иван Гешев правителство ще има.

Никой не е казал, че записът е таен, за да имам разрешение за него, посочи още той.

"Не мога да подкрепям такъв тип разговори. Някои от адвокатите в моето гражданско движение казаха, че има и състав на престъпление в този запис. Съгласуването на имената в служби с чужди посолства, заплашва националната сигурност. Няма такива договорки нито с ЕС, нито с НАТО."

"Как може чужди посолства да одобряват шефа на националната сигурност?", запита Василев.

"Миналата година, когато разкрих истината за ИТН, също имаше подобна мътилка. Подкрепих ПП заради антикорупционната политика, която водеше в началото и противовеса на ГЕРБ. Тези две причини вече ги няма", обясни Василев.  "Денков ми сподели, че няма да водим антикорупционна политика, но никога не съм водил "остър" разговор с него."

"Имах разговор с Николай Денков, в който той ми посочи негов министър на спорта. Фигурата е близка до ГЕРБ и е замесена в корупционни схеми в спорта. За някои от тях има и подадени сигнали. Аз никога не съм искал да ставам министър на спорта, моите амбиции са съвсем различни. Скоро ще ги разберете", каза още Василев.

Той посочи, че се е замислил дали да не се оттегли от политиката окончателно.

Василев отрече да има близки отношения с президента Румен Радев, не е говорил и с Кирил Петков и Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
7
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Само едно нещо ми харесва в изявлението на този мазен оххлюв - че е мислел да се оттегли окончателно от политиката.
175
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главния прокурор каза че са политически ***, този ги показа какви са и вие пак ги защитавате....
174
6
 
9
 
! Отговори
Ауууу преди 1 година
Здраво мучене на фабриката *** от фирмата на Красен Кралев и ГЕРБ !Какво стана бе господа, скандалчено не хвана почва а ?
173
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И за дупетат не става а иска да е премиер и началник.
172
1
 
2
 
! Отговори
....... преди 1 година
Генезисът на това нещо , както и на цяляата "компания" новосъздадени политически обекти и субекти е един и същ !*** ги призова и те заляха цялата ни държава :(Сега сме затънали до шия и се давим в бoлшeвишки лaкнa ........
171
2
 
7
 
! Отговори
До 179 преди 1 година
Защо други сържави трябва да проверяват за измами български политици?! Ние органи и власти нямаме ли ?? Оо забравих, че и органите и властите са синхронизирани с Посолството ;)
170
5
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До До 167, Явно толкова можеш и да четеш. Съгласуваш / проверяваш с партньорите си кадрите които си избрал малограмотнико ! Проверката на даден човек за престъпления и измами с други държави от съюза как мислиш че се прави ?Явно трябва някой да ти го набие в главата с прът за да го разбереш
169
1
 
6
 
! Отговори
До 173 преди 1 година
Защо не се обади Бойко и Киру да съгласуват кой управлява в Берлин преди избори? Нали сме партнйори?!! Нали сме в ЕС! И може да ги проверяваме! Намирисва на колония! Ха ха ха!
168
2
 
6
 
! Отговори
Гъз преди 1 година
Га ня е мъж.само пред жена си, за всичко друго сънува ***.
167
7
 
8
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ над 50% преди 1 година
Не че имаме добре развити структорни мрежи,офици и централи като ГЕРБ или Кметове и общински съветници които да помагат на изборите . Напротив ,нямаме нищо от това. Когато обикаляме из градовете взимаме под наем някое читалище защото няма пари за нещо по голямо в което да се съберът всички желаещи . Истината е че другите партии ни помагат повече от колкото можем ние самите да си помогнем защото сме свободни , независими и честни с избирателите си !
166
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руди го закъса като Слави.
165
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Звукозаписна Компания Руди.
164
4
 
11
 
! Отговори
До 167 преди 1 година
Партнйорите не се проверяват бе пъпеш! Ние не сме подчинени на ЕС!!! Това е намиса във вътрешната политика!!!
163
2
 
6
 
! Отговори
Гъз преди 1 година
А Волен бил луд, майкооо
162
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да се преброим. Цъкнете + ако бихте разкрили престъпление или измама, за които разполагате с данни, дори с риск да ви наричат предатели, и - ако бихте си затраяли, за да ви е по-леко и щото не смятате, че е ваша работа.
161
8
 
3
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
До Анонимен, Мучат от сутрин до вечер най вече робите на Кремъл и статуквото платени от тролските фирми на ГЕРБ и Красен Кралев !
160
3
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 1 година
Такона нещо в Германия случи ли ке, ПП са разследвани от прокуратурата и и политически трупове! В България даже мандат за управление им дават!!! Никога няма да се оправите българи!
159
8
 
6
 
! Отговори
Радостин Василев е преди 1 година
Най почтеният политик в държавата. Медиите на мафията го нападнаха още преди да е отворил устата си за записите и продължават да го злепоставят, целят да се направи правителство на измамата и ще бъде направено такова на вс цена, щото бок луците ББ, Кирчо, Асенчо и Хр Иванов ги страх от правосъдието.
158
5
 
3
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До До 156, Алооо част сме от ЕС и като такава част имаме задължения в сферата на сигурност, икономика и много други. Съгласуването е вид проверка ако не схващаш още. Не е разрешение за нищо малограмотнико !
157
10
 
9
 
! Отговори
Аз вече преди 1 година
След този запис, само за Възраждане ще грасувам! Не искам, но КирУ просто ме убеди!!!