Радостин Василев: Не искам да съм министър на спорта, амбициите ми са други

Той е записал срещата на таблета на сина си
29 май 2023 09:15, Нели Христова
323
Радостин Василев: Не искам да съм министър на спорта, амбициите ми са други
Снимка: БГНЕС

 Аз направих записа в моя хол на таблета на сина ми. Започнах да записвам срещата, когато тръгна онлайн от самото начало, каза пред БНТ Радостин Василев. Слушах заседанието около час, след това го оставих да се записва.

Депутатът Радостин Василев разпространи преди дни записи от провело се онлайн заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната", в които Кирил Петков твърди, че Бойко Борисов "ще бъде изпран" и докато той се страхува от Иван Гешев правителство ще има.

Никой не е казал, че записът е таен, за да имам разрешение за него, посочи още той.

"Не мога да подкрепям такъв тип разговори. Някои от адвокатите в моето гражданско движение казаха, че има и състав на престъпление в този запис. Съгласуването на имената в служби с чужди посолства, заплашва националната сигурност. Няма такива договорки нито с ЕС, нито с НАТО."

"Как може чужди посолства да одобряват шефа на националната сигурност?", запита Василев.

"Миналата година, когато разкрих истината за ИТН, също имаше подобна мътилка. Подкрепих ПП заради антикорупционната политика, която водеше в началото и противовеса на ГЕРБ. Тези две причини вече ги няма", обясни Василев.  "Денков ми сподели, че няма да водим антикорупционна политика, но никога не съм водил "остър" разговор с него."

"Имах разговор с Николай Денков, в който той ми посочи негов министър на спорта. Фигурата е близка до ГЕРБ и е замесена в корупционни схеми в спорта. За някои от тях има и подадени сигнали. Аз никога не съм искал да ставам министър на спорта, моите амбиции са съвсем различни. Скоро ще ги разберете", каза още Василев.

Той посочи, че се е замислил дали да не се оттегли от политиката окончателно.

Василев отрече да има близки отношения с президента Румен Радев, не е говорил и с Кирил Петков и Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки разговор, изваден от контекста му, може да звучи ужасяващо! Ако аз ви запиша как обсъждате ---- И в какъв контекст питането на посолство, кого да назначим за ръководител на разузнаване, контраразузнаване и силови министерства звучи приемливо? Или пък какъв е този разговор, в който думите за изпиране на корупционното минало на Борисов може да са приемливи за гласоподавателите на ПП или всеки нормален гражданин?
195
4
 
7
 
! Отговори
Кинта и 20 преди 11 месеца
Два пъти Предател!
194
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 198 "Всеки разговор, изваден от контекста му" Е кво е извадил от контекста като пуска целия запис? Съвсем се гърчите в оправданията си вече!
193
1
 
5
 
! Отговори
XИЧО преди 11 месеца
Тоя ми е противен,което не е изненадващо,защото са ми противни всички български политици...
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До в САЩ и У НАС ! Това че нама никакви последици показва, че слежбити за сигурност в България и хрокератерата ВЕЧЕ са овладяни от Посолството и работят за него!
191
7
 
12
 
! Отговори
Татян Дончев преди 11 месеца
Не иска министър защото разбрал че слабостта му е записите ! Не веднъж доказал способности те си и в ИТН и ПП и очаквал да се присъедини към следеащата парламентарна група !
190
6
 
9
 
! Отговори
хаха преди 11 месеца
До в САЩ и У НАС ! Началниците в службите се назначават от Радев господа не го ли разбрахте това вече ?
189
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всеки разговор, изваден от контекста му, може да звучи ужасяващо! Ако аз ви запиша как обсъждате жена си, когато сте с приятели, или как обсъждате шефа ви с колегите си, и после им го пусна на тях - повярвайте, ще се почувствате също толкова неловко, колкото записваните от Руди Гела! Това вадене от контекста си е типично мутренски прийом
188
4
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 11 месеца
До До 189, Малограмотник си сядай си двойка !Съгласуват се мили мой ... проверки се правят постоянно и е нещо стандартно.Само че скандалчета в германия от подобни простаци няма да чуеш
187
4
 
9
 
! Отговори
в САЩ и У НАС ! преди 11 месеца
Оставете го на страна Радостин, той си отговаря за действията. Въпросът е къде се покри ГЕШЕВ, понеже овладяването на службите (вкл. ДАНС) от някое ПOCO-ЛCTВO, както се обсъжда в записа си е вече ЗАПЛАХА ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ. И за това е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО държавният апарат (доколкото има жизнеспособност) да се задейства - прокуратура, ДАНС, обиски, вземане на компютри и телефони за събиране на ДОКАЗАТЕЛСТВА. Обаче НИЩО. Това трябваще да стане НА МОМЕНТА. КАКТО ГО ПРАВЯТ С ТРЪПМ В САЩ!
186
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Виж че бг мъже ги режат за дупетати. Слагат само яничере, роми като тоя или турци. И жени които не могат нищо освен учителки но друга работа не могат жените и не се справят.. И затова страната затъва все повече.
185
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пет пари на давам какви са подбудите на Радостин Василев да направи записа. По-важното е какво им на записа. А то е - национално предателство от спонсорирани от чужди държави политически партии. Това е престъпление и следва да се образува досъдебно производство. Не може когато един родител записва крещяща учителка последната виновна или не да бъде уволнена.А тези да продължават да бъдат на свобода и да продължават да кроят планове как да управляват/предават/ държавата.Това е извратено.
184
4
 
5
 
! Отговори
ХАхаха преди 11 месеца
Един въпрос към тролчетата тук, според вас всяко ново правителство какво прави когато дойде на власт ? Ще ви помогна, сменят се кадри на всички отговворни места за да не се саботират целите и работата на новоизбраното правителство. Което означава че смяна на кадри на всички нива има независимо кой ще дойде на власт, проблема на статуквото ( ГЕРБ,ДПС,БСП,Възраждане,ИТН и Радев ) е че процеса ще започне пак ако се създаде правителство с ПП-ДБ. Кое не разбрахте ? Колко ревахте за калинките си преди
183
4
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Жълто/паведтните гнидки си изсмукват какви ли не тьпни от пръстите, за да замажат собствената си съвест - за това че изпират най-гадния шипар на България - Боко Тиквата. Нали разбирате, че половината от вината за това пропадане на ПП е негова - той им наливаше фошите, че трябвало да спасяват "държавата", па избирателите - бигифмамата... Боко, комунистическия прости тут, сол-тъшаг на Путин, щял да гради евроатлантизъм...
182
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Веднъж гел -винаги гел!
181
8
 
6
 
! Отговори
Хъхъ преди 11 месеца
До До 179, Ами явно си прекалено малък за да ги разбираш тези неща или прекалено малограмотен. България няма юрисдикция в чуждите държави може само да прави запитвания / съгласува. Ето пак опираме до същата думичката. Пак ще повторя, част ме от съюз в който имаме задължения и права ....
180
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Руди гела премиер! гела нова световна валута
179
2
 
6
 
! Отговори
до 172 преди 11 месеца
Е и каква е тая тайна дето той я записал в хола от дивана си ? Или тоя дето не му е фикс идея да става министър , та дори и нещо по вече преиграва или ти , каквото и да изсмуквате от пръстите си Асен Василев каза че от нищо изречено на тая среща не се отрича дори ако искаме промяна а тя е необходима трябва да се реже до здраво ! Посочи ми сфера в която не е необходим промяна или най малкото нов поглед на нещата и с всяко ново правителство трябва да е така но само два мандата , справка герб?!
178
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 176, вие сте пълни смешници и откровени национални предатели! И тъкмо про-руската ви реторика отблъсква всички нормални избиратели! Да, привлича маргиналите, но колмко са те? Никога няма да минете ГЕРБ на избори, и това е за доброто на страната! А като всяка партия едно-дневка след няколко години никой няма да ви помни
177
3
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Хубаво е да случват такива трусове чат-пат, така обществото се отърсва от жълто-паветните бълхи с фашистка ментална конституция. Сега ясно си личи кой е демократ на дело и кой е просто син фашист, готов да се наведе на червените фашисти от ГЕРБ. За Кирчо изобщо не съм се съмнявал, че е тотален бо клуг - се пак на 50+ съм се научил да познавам хората по външните им белези.